Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Life's hard, live with it. » Hoofdstuk 1. Scarlett Morgan Gracie Faith Naimh Campbell.

Life's hard, live with it.

31 aug 2012 - 21:45

641

5

280



Hoofdstuk 1. Scarlett Morgan Gracie Faith Naimh Campbell.

Eerste hoofdstukje, hope u like it! Tips zijn altijd welkom! Xx

Ik liep door de gang. Mijn donkerbruine leren tas hing aan mijn arm en mijn zwart satijnen hakken tikten op de grijze tegels van de school. Glimlachend liep ik het lokaal binnen en ging achterin de klas zitten. Al gauw zag ik Ruby de klas binnen komen en niet veel later zat ze naast me, deelde ze een uitgebreid verslag over haar date met Nick. Ik had het niet zo met die gozer, niet dat ik dat ooit zou zeggen. Ik was de populaire op school, met een groep mensen die achter me aan hobbelden. Vaak vond ik het bloed irritant maar altijd haalde ik diep adem, zette een glimlach op mijn gezicht en leidde ze door de gangen. 
'Hallo, aarde aan Scarlett!' Ruby zwaaide met haar hand voor mijn gezicht. Ik schudde even mijn hoofd om mijn gedachtes op orde te krijgen.
'Sorry, ik zat even ergens anders met mijn gedachten.' mompelde ik.
'Bij Liam soms?' vroeg ze terwijl ze met haar wenkbrauwen wiebelde. Ik keek haar even boos aan.
'Nee,' zei ik duidelijk, 'het is uit.' ik hield mijn blik op mijn tas terwijl ik de boeken eruit haalde en keek daarna naar de leraar die wat formules op het bord kalkte.  Ruby zuchtte dramatisch en pakte ook haar boeken. Ik zag haar wat dingen in haar schrift tekenen - hartjes en haar en Nick's naam. Ik glimlachte even en lette weer op de leraar. Wiskunde vond ik nooit zo'n probleem. 

De pauzes waren... Vervelend. Het leek meer op een toneelstuk. We zaten met een grote groep jongens en meiden aan een tafel te lachen, te eten, elkaar te plagen. Het was allemaal zo nep. Waarschijnlijk zagen we er heel aantrekkelijk uit, iedereen staarde ons met jaloerse blikken aan. De meeste meiden aten haast niets, knabbelden enkel op een wortel. De jongens zaten aan de hamburgers en de luxe broodjes. Ik zelf vond het lastig. Mijn maag protesteerde hevig maar toch hield ik het bij één broodje. Ik zou het vanmiddag thuis wel compenseren. Blikjes cola werden rondgegeven, net als meerdere sigaretten. Ik sloeg beiden af.
'Aw, kom op, Scarlett! Je bent toch geen mietje?' vroeg Nick. Zie, daarom had ik zo'n hekel aan hem. Hij was zo kleinerend! 
'Nee, Nick, ik ben geen mietje omdat ik durf een sigaret af te slaan van zo'n oetlul als jij.' ik schonk hem mijn mooiste glimlach om daarna mijn tas te pakken en naar het toilet te lopen. 

'Waarom deed je zo tegen mijn vriendje?' vroeg Ruby lichtelijk geïrriteerd toen we voor de spiegels stonden. Ik haalde een borstel door mijn lichtbruine haar en deed wat lippenbalsem op mijn lippen.
'Vrijheid van meningsuiting.' zei ik zelf verzekerd terwijl ik een hokje binnenliep. Ik hoorde Ruby mopperen en foeteren en toen ik weer naar buiten kwam was ze het toilet uitgelopen. Ik haalde mijn schouders op, waste mijn handen en liep naar mijn lokaal.

Zuchtend plofte ik op de bank neer. Ik had hier helemaal geen zin meer in. Ik had geen échte vrienden, niemand met wie ik iets kon delen behí¡lve ruzie. Ik liet me op mijn zij glijden en deed mijn ogen dicht. Waarom kon ik hier niet gewoon mee stoppen? Kon Ruby het niet overnemen? Ik was het zat! Spuugzat! Ik dwong mezelf aan leuke dingen te denken, omdat ik hier alleen maar door opgefokt werd. Na een tijdje liggen wist ik nog steeds niets leuks. Ik zette de tv aan en keek naar de man die speciale bh's van 70 euro wilde verkopen. Langzaam zakten mijn ogen dicht om meteen weer open te vliegen zodra mijn ouders, al ruziënd, binnen kwamen. Ik stond op en snelde naar boven om met een harde klap mijn deur dicht te gooien. Ik had geen leuk leven. Het was nou eenmaal zo. Enigskind, altijd ruziënde ouders, fake vrienden die je overal door de school volgden... Uitgeput viel ik in slaap op mijn bed.
 


Reacties:


lovaticX
lovaticX zei op 1 sep 2012 - 20:56:
mag ik een melding als je verder gaat? : DD


XJoanna
XJoanna zei op 31 aug 2012 - 8:52:
Hellooo. Ik ben er ook
Weet je, als jij niet verder gaat, kan ik geen Simon op je afsturen, geen leger van leprechauns.. Wat moet ik dan


ZoeyRedbird
ZoeyRedbird zei op 31 aug 2012 - 7:55:
ooooewh ik ben benieuwd!!! snel verder jij!


LotStuff
LotStuff zei op 31 aug 2012 - 6:24:
Het is een mooi en sterk begin. Ben best benieuwd hoe het verder gaat lopen.
Ik heb wel 1 vraagje, ga je in de verleden tijd of tegenwoordige tijd schrijven?
Want je eerste zinnen beginnen mooi in te tegenwoordige en dan in ene keer slaat het om en is het helemaal verleden tijd. Het maakt niet uit welke tijd je kiest als het maar in 1 tijd is geschreven.

Voor de rest, mooi geschreven, leuk hoofdstuk. Melding?


KellyStyles
KellyStyles zei op 31 aug 2012 - 0:06:
OMG OMG OMG OMG OMG OMG GEWELDIG !

Jij moet snel verder ! I LIKE IT !
Mag ik een melding ?

Liefs