Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Magic Miracle » #2 - Ring van verlies

Magic Miracle

9 sep 2012 - 16:15

574

1

209



#2 - Ring van verlies

De deur van ons clubhuis slaat open en buurman Yuno staat in de opening. "Ik heb jullie nodig.."

Ik, Vivian en Liz kijken elkaar eerst raar aan en kijken vervolgens weer naar Yuno. Vivian stapt naar voren: "Wat is er aan de hand?" Ik en Liz gaan staan en wachten op antwoord. Yuno wrijft in zijn ogen. "Mijn dochter, ze is meegenomen door een groep mensen met zwarte capes.." Vivian schrikt. "Quinn? Maar hoe.. hoe kon dat gebeuren?" vraagt ze Yuno. Hij krabt met zijn hand aan zijn kale hoofd. Zijn wangen zijn nat van de tranen. "Ik.. ik weet het niet. We gingen de markt op, Quinn en ik. We moesten wat fruit halen. Ik rekende af en draaide me om. Vervolgens zag ik een groep met mensen, gehuld in zwarte capes. Ze hadden mijn Quinn vast. Ze probeerde nog te schreeuwen en ik wilde naar haar toe rennen. Eén van de groep gebruikte toen een spell op me, ik kon niet meer rennen." We kijken naar de korte benen van Yuno en zien tot onze verbazing dat er een paar tekens opstaan. Het lijkt een soort geheimtaal. Liz zakt naar beneden, voor de voeten van Yuno, en raakt de tekens aan. Een lichte schok komt ervan af, Liz staat weer op. "Dit soort magie heb ik niet eerder gezien," vertelt ze ons en Yuno kijkt ons vragend aan. De tekens kleuren goud en dan weer zilver, zie ik. "We gaan u helpen om uw dochter te vinden, Yuno!" roept Vivian en schud de hand van de buurman. Yuno glimlacht en vertrekt weer, met zichtbaar veel pijn. "Wacht even." roept Liz nog en Yuno kijkt op. Ze komt op hem af gelopen en zegt: "Blijf rustig, loop niet te veel. Je weet maar nooit wat voor magie dit is en of het nog meer kwaad kan." Yuno knikt.
Even later lopen we de straat van het clubhuis uit en naderen het marktpleintje. "Dus," begint Vivian, "laten we eerst het fruitkraampje maar opzoeken." Liz en ik knikken en volgen haar.
Eenmaal aangekomen bij het fruitkraampje gaan we op onderzoek uit. Liz ondervraagt de koopman, Vivian kijkt op het plein rond en ik ondervraag de mensen die altijd op het plein rondlopen. "Pardon mevrouw, heeft u gehoord van de ontvoering van de dochter van Yuno?" vraag ik. De vrouw knikt: "Ik heb het zelfs gezien, met eigen ogen! Het was verschrikkelijk. Wanneer de arme man werd bezegeld met een spell, viel hij neer. Ik ben met nog een paar mensen gaan kijken bij de man. Ik hoorde van andere voorbijgangers dat ze de mannen daarna ook niet weer hebben gezien." Ik bedank haar en loop naar Liz toe. "En?" vraag ik haar. "De koopman heeft de mensen niet weg zien lopen, alsof het magie was," vertelt Liz me. "Klopt," zegt hij, "ik kan me ook niets meer herinneren. Het laatste wat ik zag is dat iemand een spell gebruikte op Yuno." Liz knikt en kijkt mij aan. "Ik heb iemand gevraagd, een vrouw. Ze zei precies hetzelfde. We komen hier dus niet echt verder mee," zeg ik haar. Samen lopen we naar Vivian toe, die op een stoepje zit te wachten. Ze denkt hard na, is te zien. We komen naast haar zitten. "En?" vraag ik aan haar. "Hmmm," mompelt ze, "ik kan hier niet veel mee. Bovendien hebben we nog nooit zo'n grote opdracht gehad. Dit gaat moeilijk worden." Ze houdt een handschoen omhoog. Zwart. "Zou dat van die groep zijn?" vraagt Liz. Vivian haalt haar schouders op. "Dat moeten we uitzoeken denk ik."


Reacties:


Tweety
Tweety zei op 9 sep 2012 - 16:46:
WHAAAAA
OMG
DIT IS ECHT STOER
SNEL VERDER!!!! X