Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Glee » Don't Rain On My Parade » Pilot

Don't Rain On My Parade

10 sep 2012 - 17:41

737

3

257



Pilot

Hoofstuk 1

Jessica keek naar de lijst van mensen die zich in hadden geschreven voor de Glee Club 'The New Directions', veel waren het er niet. Ze had een pen in haar hand, zou ze zich in schrijven? De Glee club zou wel een enorm slecht effect hebben op haar opgebouwde populariteit. Jessica was een cheerleader, een zo genoemde Cheerio. Opnieuw keek ze naar de lijst, Rachel Berrystond natuurlijk weer helemaal bovenaan de lijst. Jessica kende haar amper. Maar goed genoeg om te weten dat ze Berry niet mocht, het meisje was vaak erg luidruchtig en aanwezig. Erg irritant. Ook Tina Cohen-Chang en Mercedes Jones kende ze een beetje, Tina was erg verlegen en stotterde erg. Mercedes was wat dikker en roddelde veel. Verder stonden ook Artie Abrams en Kurt Hummel op de lijst, Artie zat naast haar tijdens Spaans. Hij zat in een rolstoel en was erg aardig.
Kurt Hummel kende ze maar al te goed, hij was Jessica's broer. Ze vermoedde al een tijdje dat hij homo was, maar hij had elke keer dat ze ernaar vroeg ontwijkend gereageerd en gezegd dat het niet zo was.
Aarzelend hield Jessica de pen tegen het papier, ze hield van zingen.. Maar als je weet hoe het met de kinderen van de vorige Glee club is gegaan durf je jezelf amper in te schrijven.. Ze zuchtte. En schreef in haar sierlijke handschrift Jessica Hummel op het papier.

Die middag na de cheerleader-training kwam haar vriendin Quinn Fabray woedend op haar afgestormd. ,,Jess! Wat heeft dit te betekenen!'' Het blonde meisje praatte verder toen Jessica haar vragend aan keek. ,,Waarom heb je jezelf opgegeven voor die Loser club? Je weet toch dat er alleen maar losers zitten in die glee club? Je weet hoe het met de vorige kinderen is gegaan.'' Geërgerd rolde Jessica met haar ogen. ,,Quinn, ik weet hoe het gegaan is met die vorige club. Maar het blijft mijn eigen keuze. Je weet dat ik van zingen houd..'' ,,Ja! Maar dan hoef je nog niet bij zo'n club. Er bestaat zoiets als Youtube, ga thuis liedjes uit je kop lopen leren, maar doe dat niet op school!'' Siste het blonde meisje geërgerd waarna ze weg liep.
Jessica begon nerveus te worden, vanmiddag was haar auditie. Na die middag zou haar hele leven veranderen.. Dan zou ze niet meer populair zijn, net zoals ze normaal was.. Dan zou ze een 'Lima Loser' zijn..
Voor haar auditie had ze het liedje Somewhere Only We Know gekozen van Keane. Het was destijds haar favoriete liedje, iets wat elke week weer veranderde. Nerveus liep ze naar het auditorium, waar een groot podium stond en waar de audities gehouden gingen worden. Jessica zag nog net hoe haar broer het einde song van Taylor Swift's Enchanted, Kurt kon zo mooi zingen.. Hij had echt een enorm mooie engelachtige stem. Het was dan ook geen verassing dat hij toegelaten werd tot de New Directions.

,,Jessica Hummel,'' de stem van Mr. Schuester klonk aarzelend. Hij kende haar van Spaans en wist dat ze een cheerleader was. Het was over het algemeen bekend dat footballers en cheerios niet snel bij clubs gingen als de glee club. Ze liep het podium op. Ze hoorde hoe Mr. Schue vroeg welk liedje ze ging zingen, het antwoord kwam automatisch. Dat had ze altijd als ze nerveus was. Dan antwoordde ze op dingen zonder er echt over na te denken.
,,Je mag beginnen.'' Mr. Schue glimlachte haar bemoedigend toe.

I walked across an empty land
I knew the pathway like the back of my hand
I felt the earth beneath my feet
Sat by the river and it made me complete

...
This could be the end of everything
So why don't we go
Somewhere only we know?


Jessica beëindigde het liedje met een lange uithaal, iets wat niet gebruikelijk was bij dit liedje. Maar wat ze altijd graag deed. Je kon duidelijk merken dat de Spaanse leraar verbaasd was over haar goede stem, iets wat mensen blijkbaar niet snel verwachten als ze haar zagen. Jessica wist zelf ook niet waarom.. ,,Jessica Hummel, natuurlijk ben jij toegelaten! Ik zie je morgen na het laatste uur in het oude lokaal van de Glee Club.'' Ze glimlachte naar hem en hij glimlachte terug. Vrolijk liep ze het podium af, de hal op.
En dat was de eerste keer dat ze een slushie in haar gezicht kreeg, ze kon niks zien en ergens hoorde ze nog een vaag ,,Welkom bij de Glee Club, loser!''


Reacties:


Tamarx
Tamarx zei op 14 sep 2012 - 20:42:
No problem, ik hou van je verhalen, you know.


Starships
Starships zei op 10 sep 2012 - 18:39:
Dankjewel lieve Tamar <3


Tamarx
Tamarx zei op 10 sep 2012 - 18:18:
Ik ken Glee niet, maar toch: leuk leuk leuk!