Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Glee » Don't Rain On My Parade » Showmance

Don't Rain On My Parade

12 sep 2012 - 20:15

1902

1

402



Showmance

Hoofdstuk 2

AN: Kijk op youtube als je de officiële performance van Push It wil zien, het is ook gewoon echt gezongen in aflevering 2.

Wat heb je gemist bij Glee? Spaanse leraar William Schuester heeft de Glee club overgenomen sinds de oude docent is ontslagen, hij organiseert audities maar er komen een aantal mensen te kort. Rachel Berry, Mercedes Jones, Tina Cohen-Chang, Artie Abrams, Kurt Hummel en verrassend genoeg cheerio Jessica Hummel zijn toegelaten tot de New Directions. Vanaf dat moment veranderde Jessica's leven meteen. Van een van de populairste kinderen van school, is ze gedaald tot de zogenoemde 'Lima Losers'.

Jessica veegde de rode slushie uit haar ogen. Ze had zo vaak gezien dat er iemand geslushied werd, maar ze had nooit verwacht dat het zó pijnlijk zou zijn, dat het zo vernederend zou zijn. Beteuterd liep Jessica de meisjes toiletten in om de resten slushie van haar gezicht te verwijderen. Achter zich hoorde ze iemand lachen, in de spiegel zag ze Santana Lopez achter haar staan. Het latina meisje was al een tijd haar vriendin, ondanks dat ze soms een enorme bitch kon zijn. Jessica veegde de bruine plukken haar uit haar gezicht. Ze keek Santana aan in de spiegel. Het meisje begon te praten. ,,Wat is er met jou gebeurd, zangeresje?'' Haar stem klonk spottend. Jessica zuchtte. ,,Bedankt voor je meedeleven, Satan.'' Santana fronste haar wenkbrauwen, de glimlach verdween van haar gezicht. ,,Ik zag Karofsky en Azimio net door de gang lopen met lege slushie bekers, moet ik ze voor je vermoorden?'' Haar stem leek serieus, maar de glimlach was inmiddels weer op haar gezicht verschenen. Jessica lachte zachtjes. ,,Laat het maar San, het is nou eenmaal gebeurd. Niks meer aan te doen.'' De brunette glimlachte zwakjes.
Deze dag was snel gegaan, het enige moment dat de wereld stil leek te staan was op het moment dat de rode slushie brandde in haar ogen..

Jessica sloeg de deur van haar opvallende glanzende blauwe pick-up dicht, ze zuchtte. Het zou een lange dag gaan worden, ten eerste moest ze zich melden bij Coach Sylvester. De cheerio coach. Waarschijnlijk zou Sylvester Jessica op haar kop geven vanwege de Glee club.. En dan moest ze ook nog de dag zien door te komen als 'Lima Loser', Quinn zou waarschijnlijk helemaal niet meer tegen haar praten. Santana hopelijk nog als niemand hun zag, zij en Santana waren hele goede vriendinnen. Maar Santana vond haar populariteit vaak het belangrijkste uit haar leven.. De enige cheerio die waarschijnlijk nog wel met haar zou praten zou Brittany S. Pierce zijn, Brittany is een ontzettend lief meisje. Maar ook enorm dom..
Jessica opende de deur van het Spaanse lokaal, de meeste kinderen waren er al. Ze had weer eens te lang voor de spiegel te staan.. De brunette ging op haar vaste plaats zitten, naast Artie. Die zoals gewoonlijk in zijn rolstoel zat. ,,Ik hoorde dat je auditie hebt gedaan voor die Glee club, hoe dat zo?'' Hij keek haar fronsend aan, zoals de meeste deden wanneer ze vertelde dat ze toegelaten was tot de New Directions. Jessica knikte. ,,Jupp.. Jij ook toch?'' Artie glimlachte, het was een aardig joch. Beter dan Karofsky of Azimio, Artie was niet zo'n type die slushies in je gezicht gooide. Waarschijnlijk ook omdat hij er niet eens bij kwam in zijn rolstoel, maar vooral omdat er ook in zijn gezicht slushies gegooid werden. Hij werd zelf ook gepest, hij was zelf ook een 'Lima Loser'. Jessica zuchtte. ,,Het moment dat je die eerste slushie in je gezicht krijgt, tja dan krijg je wel spijt van het inschrijven voor een Glee club.'' Ze probeerde te glimlachen, maar het zag er nep uit. Artie keek haar vragend aan. ,,Jij? Slushies in je gezicht krijgen? Ben jij niet het type dat ze meteen achteraan rent als ze dat proberen?'' Zijn vragende gezicht veranderde in eentje waar je het medeleven vanaf kon lezen. ,,Je went eraan hoor, na een paar voel je de pijn niet meer.'' Deze opmerking deed Jessica weer glimlachen.
De les begon, maar Jessica lette niet erg op. Ze was in gedachten verzonken..
Hoe zou het nou voelen om elke dag gepest te worden? Om dag na dag uitgescholden te worden, in de vuilniscontainer gegooid te worden [zoals hier op McKinley nog wel eens gebeurde], tegen kluisjes aan geduwd te worden. En vooral, hoe zal het voelen als je elke dag een slushie in je gezicht krijgt. Zou ze er zelf snel genoeg achter komen?
Het geluid van de bel wekte haar op uit haar gedachten, het volgende uur had ze een bijeenkomst van de Celibacy club. Een christelijke club, met mensen die o.a. zweren geen seks te hebben voor het huwelijk. Gek genoeg zaten een paar van de grootste hoeren in deze club..
Onderweg kwam Jessica Brittany nog tegen, ze moesten naar hetzelfde lokaal dus liepen ze samen. Brittany begon een of ander gesprek over het feit dat dolfijnen eigenlijk gewoon homo-haaien zijn. De tafels stonden in het lokaal stonden in hun gebruikelijke vierkant opstelling, zodat iedereen bij elkaar zou zitten. Jessica plofte neer naast Santana, die naar haar glimlachte. Quinn zat aan de andere kant van het lokaal, tegen Jessica had ze nog geen enkel wordt gezegd. Tot haar verbazing was Rachel Berry ook in het lokaal. ,,Zit je soms in het verkeerde lokaal, hobbit?'' Klonk Santana's stem naast haar. De meeste mensen lachte zachtjes, maar Rachel rolde alleen maar met haar ogen en ging op een willekeurige stoel zitten.
De Celibacy club op McKinley had eigenlijk niks te maken met het christelijke geloof, waarom de club bestond? Jessica had geen flauw idee, ze was puur bij de club gegaan omdat haar vriendinnen erom bleven zeuren. Berry had duidelijk niet verwacht dat sommige uit de club zo hoerig konden zijn, waarna ze een of andere uitbarsting kreeg over dat meisjes net zo graag sex zouden willen hebben als jongens. Door deze opmerking werd Quinn weer boos.
Rachel was het lokaal uitgelopen, maar aangezien op hetzelfde moment de bel ging kon ze er ook geen problemen mee krijgen. Jessica hoorde Santana achter zich zuchten. ,,Jammer.. Het was leuk geweest als die hobbit eens een keer straf had gekregen.''

Haar laatste uur school was een les Geschiedenis, een vak dat Jessica nooit zo kon boeien. Zij hoefde toch echt niet te weten wanneer welke oorlog was? Of wanneer de Romeinen landen gingen veroveren? De brunette vond het vak maar saai en lette ook niet echt op. Ze was zo diep in gedachten verzonken dat ze de bel bijna niet hoorde. Jessica was de laatste die het lokaal uit liep.
Vrolijk liep ze richting het lokaal van de oude Glee club, het kon haar niet eens schelen dat ze bijna omviel toen Karofsky tegen haar op botste.
Toen de brunette het lokaal in liep veerde Berry meteen overeind. ,,En wat doet zij hier?'' Klonk haar irritant luidruchtige stem terwijl ze naar Jessica wees. Het meisje fronste haar wenkbrauwen. ,,En bedankt Berry.'' Siste ze. ,,Misschien dat ik ook in deze club zit?'' Ze rolde met haar ogen en ging naast Kurt zitten.
Verrast keek Jessica op toen quarterback Finn Hudson ook het lokaal binnen kwam, ze wist niet dat hij ook in de glee club zat.. Ze wist niet eens dat hij kon zingen. Maar wat ze ook niet wist was dat hij de vorige dag letterlijk door Mr. Schuester was gechanteerd met het zogenaamd gevonden wiet in zijn kluisje, waardoor de quarterback of diep in de problemen zou komen óf hij moest bij The New Directions komen. Puur om de populariteit van de club omhoog te halen.
Tijdens de les hadden ze weer het liedje Le Freak behandeld, geen wonder dat de Glee Club zo onpopulair was.. Ze deden alleen liedjes die hun ouders leuk vonden.. Jessica zuchtte toen ze het lokaal uit wilde lopen maar tegen gehouden werd door Berry. ,,Cheerleader. Wacht eens even.'' Haar stem klonk minachtend, alsof Rachel zichzelf beter vond. De brunette draaide zich om. Het andere meisje wenkte haar terug naar de groep, opnieuw zuchtend liet Jessica zich op een willekeurige stoel vallen. Berry rolde met haar ogen en keek het lokaal rond om zeker te weten dat Mr. Schuester weg was.
,,Mede Glee-Clubbers.'' Begon Rachel. ,,We zijn het er vrijwel allemaal over eens dat de New Directions niet verder gaat komen als we zulke liedjes gaan zingen voor de rest van de school. We moeten ze iets geven wat ze allemaal willen.'' Jessica dacht terug aan de preek die Rachel hun had gegeven bij de Celibacy club, ze dacht even na voordat ze begon te praten. ,,Wacht.. Berry.. Denk jij nu serieus wat ik denk dat jij denkt? Dat ding van de Celibacy club?'' Rachel knikte en er verscheen een sluw lachje op haar gezicht.

Hun plan was perfect uitgewerkt, als ze tijdens het grote optreden voor de hele school de leerlingen gaven wat ze allemaal wilden. Dan zou de Glee club ook populairder worden. Ze hadden bedacht, zonder dat Mr. Schue het wist, dat ze het liedje Le Freak -dat eigenlijk gezongen zou gaan worden tijden het optreden- zouden vervangen door Push It. Het liedje zelf was niet al te erg, alleen het 'sexy' dansje maakte het lichtelijk seksueel getint.
Figgins, de directeur van de school kondigde het aan.
,,Graag een groot applaus voor de New Directions!'' Natuurlijk bleef het stil, alleen ergens in het publiek hoorde je iemand klappen. Waarschijnlijk Schuester..

Now wait a minute, y'all
This dance ain't for everybody
Only the sexy people
So all you fly mothers, get on out there and dance
Dance, I said!

...
Yo, yo, yo, yo, baby-pop
Yeah, you come here, gimme a kiss
Better make it fast or else I'm gonna get pissed
Can't you hear the music's pumpin' hard like I wish you would?
Now push it


Aan het einde van het liedje werd er verbazingwekkend hard geklapt, puur vanwege een liedje? Misschien zou de club toch nog populairder worden?

Jessica liep samen met Mercedes door de gang, de dag was alweer voorbij ze hadden alleen nog een uurtje Glee Club. Het viel hun beide op dat ze vandaag een stuk minder tegen kluisjes aangeduwd waren dan anders, zou het door dat ene liedje van gister komen? Lachend om iets wat Mercedes zei liepen ze het lokaal binnen, Jessica begon het meisje te mogen. Misschien zou ze hier haar echte vrienden vinden.. Misschien zouden dit niet zogenaamde vrienden zijn, zoals Quinn. Die al een tijd niet meer tegen haar gepraat had.
Midden in hun gesprek viel Jessica opeens stil, in het lokaal zag ze Quinn, Santana en Brittany zitten. Quinn wenkte haar, ze glimlachte. ,,Hey Jess.'' De brunette fronste haar wenkbrauwen. ,,En wat doe jij hier? En waarom praat je weer tegen me?'' Quinn schoot in de lach, terwijl niemand wat grappigs had gezegd. ,,Wij zitten nu ook bij de New Directions. Ik doe gewoon aardig tegen je Jess.'' Ooggetuigen zweerden dat ze het vuur in Jessica's ogen konden zien branden. ,,Oh. Dus NU doe je opeens aardig tegen me? Puur omdat je hier ook zit. Je vond het toch zo stom? JE VOND MIJ TOCH ZO STOM OMDAT IK HIER BIJ GING? Je vond je populariteit toch zo belangrijk? Belangrijker dan je vriendinnen?'' Quinn keek iet wat verward. ,,Quinn. Weet je ik heb je niet nodig. Ik heb betere vrienden dan jij.'' De brunette keek even naar Brittany en Santana, Brittany mompelde iets over eenden en Santana keek haar liefkozend aan. ,,QUINN JE BENT GEWOON EEN BITCH, ik wil niks meer met je te maken hebben.''


Reacties:


Tamarx
Tamarx zei op 14 sep 2012 - 21:06:
Ge-wel-dig, echt waar.