Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Maji Irina Grazoni » 5. De eerste schooldag

Maji Irina Grazoni

16 sep 2012 - 17:39

799

1

210



5. De eerste schooldag

tis een iets korter en gewoon hoofdstuk omda ik ni veel inspiratie heb, srry

James POV

Kijk, daar zie ik een appelblauwzeegroene vis die ondersteboven naar mij toe zwemt. Als hij bij mij is fluistert hij mijn naam. Nog dichterbij schreeuwt die ineens kei luid: “James! Wakker worden!”¯ Plots verandert die in Maji. Ze komt dichter en dichter, tot er ineens een stroom water uit haar mond komt en mij wakker maakt.

Proestend word ik wakker en kijk om me heen. Fred staat lachend met een -lege- emmer voor mij, daarnaast staan - ook allemaal lachend - Tom, David en Max. Woest keek ik ze aan, pakte mijn gewaad en een handdoek en stormde naar de badkamer. Als ik terug droog was, ging ik zonder hen maar een blik waardig te keuren door de leerlingenkamer recht naar de Grote zaal. Ik plofte neer naast Maji, die over Lotte en Mekenna zat. Nors legde ik een pannenkoek op mijn bord. Lotte vroeg: “Is er misschien iets?”¯
“Nee”¯, zeg ik, terwijl ik mijn pannenkoek in mijn mond prop. Ik zag haar haar wenkbrauwen optrekken en sceptisch naar de andere kijken, met zo een gezicht van: ‘Yeah right’.
Nog steeds lachend komen Fred en de anderen naast ons zitten.
“Zo, ben je een beetje bekomen van je KOUDE douche?”¯ Vragend kijken de meiden hen aan. “Hij wou niet wakker worden en dan hebben we een ijskoude emmer water over hem gegoten”¯, legde Fred uit. Ze moesten hun best doen om hun lach in te houden, maar konden het niet meer houden. Alleen Maji keek me met een meelevende glimlach aan, die me deed smelten.
“En wat was je aan het dromen?”¯ vroeg Fred. Mijn wangen kleurden direct rood, toen ik dacht wat ik uitgekraamd zou kunnen hebben. “Dat weet ik niet meer”¯, zei ik onschuldig. Ik wist het echt niet meer.
“Mmh”¯, zei hij bedenkelijk. Gelukkig werd ik gered door professor Anderling, die de lessenroosters uit kwam delen.
“Wat hebben we het eerste uur?”¯
“Verweer tegen Zwarte Kunsten, van Percy, mijn oom”¯, antwoordde Fred tegen Tom, omdat ik hen nog altijd negeerde. Nadat we allemaal ons ontbijt opgeschrokt hadden, vertrokken we gezamenlijk naar het lokaal. Ik liep naast Monica en Mekenna, de tweeling, zodat de jongens wisten dat ik nog altijd boos was op hen. Monica zat de hele weg te kwebbelen, maar ik luisterde maar met een half oor. Ik dacht terug aan het moment dat ik naast mij had gekeken en die mooie grijze ogen van Maji zich in de mijne boorden. Haar blik was zo betoverend. In het lokaal was ik gedwongen om naast een Zwadderichs meisje zitten, die me met een vuile blik aankeek. Natuurlijk keek ik zo vuil mogelijk terug. Toen Percy de namen opnoemde, ontdekte ik dat ze Daphne Haegsen heette. Fred stak zijn hand op.
“Ja? Jongeheer Wemel?”¯
“Oom Percy, …”¯
“Je moet me net zoals de anderen, professor Wemel noemen, Wemel.”¯
“Maar weet je niet hoe raar het klinkt als ik professor, en daarachter mijn eigen achternaam zeg?”¯
“Ja, ik weet dat, ik moet dat zelf ook doen, Wemel”¯, zei hij, met de nadruk op ‘Wemel’. “En wil je me ook in de u-vorm aanspreken?”¯
Iedereen zat de woordenwisseling geamuseerd aan te kijken. Percy begon met de les en snoerde daarmee Fred de mond, die wou protesteren. Zijn les was eigenlijk nog wel redelijk leuk. De volgende les was Bezweringen van professor Banning. Het kleine mannetje moest op zijn boeken gaan staan om over het bureau te kijken. Hij doet me nog het meest denken aan een huiself, zoals Knijster. We begonnen met een simpele spreuk om je veer te laten zweven, Wingardium Leviosa. Met open mond keek ik naar Lotte die haar veer door de klas liet zoeven. Ik werd opgeschrikt door een luide ‘boem’ toen Fred zijn veer liet ontploffen. Sommige meisjes gilden en Fred zijn wenkbrauwen waren geschroeid. Toverdranken kregen we van professor Hazelaar, de vriendin van Percy. Na de middag hadden we Gedaanteveranderingen van professor Anderling. We moesten een lucifer in een naald veranderen. Lotte was de eerste die een naald had en kreeg daarom 10 punten voor Griffoendor. Net voor het einde van de les lukte het mij ook. Maji haar lucifer was weggesprongen van de tafel en Fred zijn lucifer was door het open raam naar buiten gevlogen. Daarna kwam Kruidenkunde van professor Lubbermans. Hem kende ik natuurlijk al, hij was al veel op visite geweest. Tot slot kwam Verzorging in Fabeldieren door Hagrid. Heeft hij eigenlijk een achternaam? Toen ik hem dit vroeg antwoorde hij: “Ik zou het niet eens willen weten!”¯
Hij nodigde mij al direct uit om zaterdag op visite te komen.Toen we terug in de leerlingenkamer kwamen, maakten we direct het opstel voor Toverdranken en oefenden we voor Bezweringen en Gedaanteveranderingen. Lotte wou dat alles klaar was, ze zou nog goed in Ravenklauw gepast hebben. De rest van de avond was goed verlopen en we gingen vermoeid naar bed.


Reacties:


Pearly
Pearly zei op 28 feb 2013 - 23:08:
Ookal is het zolang geleden dat je iets geplaatst hebt, ga alsjeblieft door! Het verhaal is echt goed!