Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Burned love. » Hoofdstuk 3. Alice Jane Sarah Patterson

Burned love.

16 sep 2012 - 22:59

613

2

233



Hoofdstuk 3. Alice Jane Sarah Patterson

Tijd geleden maar was erg druk i.v.m. kermis, huiswerk en slapen(A) Xx

Ik werd wakker van een vrolijk deuntje dat zich bleef herhalen. Geergerd duwde ik me op mijn ellebogen omhoog en griste mijn mobiel van het nachtkastje.
“Ja?”¯ vroeg ik bot.
“Hallo schat! Kom je zo ontbijten? We zitten hier al een tijd.”¯ Mijn vaders stem was net zo vrolijk - en irritant - als het deuntje.
“Ja ja, ik kom zo.”¯ Mompelde ik terwijl ik me van mijn bed liet glijden.
“Oke schat, tot zo!”¯ sloot hij af. Ik gooide het mobieltje op bed en verdween in de badkamer, waar ik koud water in mijn gezicht plensde. Ik schoot in een spijkerbroek, een hemdje en trok er een nieuw sport vest overheen. De nieuwe sneakers waren het best - vergeleken met de ellen hoge hakken - dus deed ik die aan. Ik pakte de keycard en mijn mobiel en vertrok naar de eetzaal.
“Daar is mijn meisje!”¯ riep mijn vader door de zaal. Met een knalrood hoofd snelde ik naar hun tafeltje.
“Had je je niet wat netter aan kunnen kleden?”¯ vroeg mijn moeder direct. Ik negeerde haar, gebaarde naar het buffet en liep daar heen. Ze hadden echt van alles en nog wat. Kleine gezoete broodjes, muffins, smoothies, eieren, ham, tomaten, aardappels, ontbijtgranen, fruit, bonen in tomatensaus, bloedworst, normale boterhamen, harde broodjes, zachte broodjes, broodjes met sesamzaad, bruin of wit, grote pitten, kleine zaadjes, chocolade broodjes, croissantjes, veel dus. Ik laadde wat mij het lekkerste leek op mijn bord en verliet toen de ontbijthemel - de nieuwe naam voor dit heerlijke ontbijt buffet.
“Zo he!”¯ riep mijn vader toen hij mijn bord zag. Ik haalde mijn schouders op en viel aan. Mijn vader riep wel veel. Wel vrolijk, maar zeker hard. Ik zou hem er wel eens op wijzen.
“En wanneer krijgen we die jonge man te zien?”¯ kwam mijn moeder ter zake. Ik haalde - alweer - mijn schouders op en kauwde afwezig op mijn chocolade broodje.
Mijn moeder werd ongeduldig omdat ik niet echt reageerde en draaide zich overdreven zuchtend naar haar man om. Ze praatten over van alles en nog wat, ook over mij, alsof ik er niet bij was. Ik probeerde een paar keer de aandacht te krijgen door te hoesten, zuchtten, kreunen en steunen, maar niets hielp. Ik gaf de moed op en at in stilte verder. Mijn mobiel trilde kort, ten teken dat ik een smsje had. Eeuwige dank aan de mensen die de telefoon én sms hebben bedacht. Serieus. En whatsapp! Echt geweldige mensen. 
- Wil je je oude huis zien? X Danny - Vrijwel meteen begon ik te glimlachen. Niet om wat er í­n het smsje stond, maar omdat het van Danny was. 
"Wie heeft je gesmst?" vroeg mijn moeder met ineens erg veel interesse. Ik wuifde het weg met een kort handgebaar en typte snel een berichtje.
- Ehm, misschien? Ik weet het niet. Ik heb net mijn ontbijt op. Zie ik je anders zo verschijnen? X Alice. - tevreden drukte ik op de verzend knop en binnen een paar seconden had ik al wat terug.
- Ik ben er met een halfuurtje. X - Lachend stak ik mijn mobiel weer in mijn zak. Met een bagger excuus stond ik op, zwaaide even dom naar mijn ouders en liep toen snel naar de trap. Je kon ook de lift nemen maar dat vind ik onzin. Trappen lopen is goed voor je! Oké, op het knopje van je etage drukken is ook heel leuk maar trappen zijn gewoon stoer. Eeuwige dank aan de bedenker(s) van de trap! Met een grote grijns op mijn gezicht door mijn eigen stomme gedachtes kwam ik mijn kamer binnen. Ik haalde snel een borstel door mijn haar, poetste mijn tanden en bracht een laagje mascara aan, waarna ik op mijn bed plofte en naar het plafond staarde.


Reacties:


Aimeery
Aimeery zei op 17 sep 2012 - 17:32:
mega cool!
dacht eerst dat je het op hyves had gezet -.-''
dus ik me helemaal rot zoeken... en dan blijkt het dat je het hier neer hebt gezet XD
snel verder!


ZoeyRedbird
ZoeyRedbird zei op 16 sep 2012 - 22:22:
Ze krijgen die jongeman heel snel te zien! En dan vindenze hem niet goed genoeg en zijn ze geheime liefdes. Dan gaat hij dood omdat hij een kat uit een brandend huis wil redden..
Nee grapje je moet e niets van mijn gevoel voor drama aantrekken want hij mg niet dood oke!! Begrepen?? Niet. Dood. Absoluut niet.
En nu heb ik honger ... Alleen maar door al die broodjes van je.. Besabkt ashley
anyway, dit is een ubercool verhaal en je moet SNEL VERDER. DAT MOET!!!