Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » ~Nachtegaal: A Dangerous Love Story » 02 Nachtegaal

~Nachtegaal: A Dangerous Love Story

21 sep 2012 - 23:16

1322

6

354



02 Nachtegaal

Ik schrok me rot toen mijn telefoon piepte en aangaf dat ik een SMS bericht had.

Heb hem gebeld, ze komen.
Laatste kans? Explain! Ben er zo.
X


Als ze er bijna was hoefde ik niets terug te sturen en zal ik het haar zo wel uitleggen. Ik keek even opzij en zag de boulevard volstromen met mensen, wat betekende dat het bijna half elf moest zijn. Tegen die tijd waren alle winkeltjes en restaurantjes open en leek het net een toeristisch feestje. Er waren vaak Nederlanders en ik verbaasde me er elke keer weer over hoe goed ik de taal nog kon spreken, weliswaar met een licht accent.
‘’Hee!’’ Ik keek op en zag Jody glimlachend met een dikke rugzak naar me toekomen. Ik stond op en gaf haar en knuffel. Ze gooide haar tas in het zand en ging er op haar hurken naast zitten, om een reusachtig kleed eruit te halen. Het kleed was blauw en er stonden twee huilende wolven op. Hij was echt prachtig. Ze spreidde het kleed uit tussen de rotsen en we gingen in kleermakerzit erop zitten.
‘’Vertel op,’’ zei ze op gebiedende toon en mijn gezicht betrok. ‘’Ik moet verhuizen.’’ Ze keek me bedenkelijk aan en ik ging verder: ‘’Frederico heeft een baan gekregen in Amerika. Ik kan niet mee, omdat het appartement te klein is. Tenminste, de komende drie jaar. Dus moet ik terug naar Nederland, naar mijn vader.’’ Ik ademde uit na de lange zin en ik zag Jody verdrietig kijken. ‘’Dus je gaat weg?’’ Haar stem trilde en ik voelde tranen opwellen, die ik haastig weg knipperde. Dit moest een leuke middag worden en die ging ik absoluut niet verpesten door stom te gaan zitten janken. ‘’Ja.’’ Het klonk zo definitief, dat ik ervan schrok. Ik ging echt weg.. Voorgoed. ‘’Maar.. Kunnen we je opzoeken?’’ Haar hoopvolle stem deed iets in me breken en ik boog me voorover en omhelsde haar.
‘’Natuurlijk! Je kunt bij ons slapen en het vliegtuig is niet zo duur.’’ Ze glimlachte.
‘’Dan is het je geraden dat je vandaag met Henry zoent. Wanneer ga je?’’ Ik lachte verlegen en voelde een kriebel door mijn buik heengaan bij het idee alleen al. ‘’Half zes vanavond.’’ Ze schudde haar hoofd en zuchtte. ‘’Kloten. Gelukkig is het bijna vakantie.’’
Dat was waar. We moesten nog een maand naar school en dan hadden we lang vakantie. Ik voelde hoop in me opkomen, ik hoefde ze niet eens zo lang te missen! ‘’Ja en dan komen jullie naar me toe. Of ik naar jullie.’’ Ze schudde gauw haar hoofd. ‘’Ik wil Nederland graag zien!’’ zei ze enthousiast. ‘’Oké, dan is dat afgesproken.’’
We glimlachten naar elkaar en Jody pakte haar rugzak en haalde haar boxjes eruit. ‘’Dan is het jouw beurt een liedje uit te kiezen. Laatste kans.’’ Ik lachte en pakte de boxjes aan. ‘’Laatste kans.’’

‘’Vanwaar die lange gezichten?’’ De supermeisjesstem van Maria deed ons opschrikken. We zaten aandachtig naar het nummer Give me Everything van Pitbull vs. Ne-yo te luisteren en mee te zingen. Jody had een prachtige stem, het was erg leuk om met haar te zingen. Maria plofte naast ons op het kleed en plantte een dikke, lichtblauwe koelbox naast haar in het zand. Zij nam altijd het drinken mee, omdat ze achttien was en dus oud genoeg voor alcohol. ‘’Azula gaat naar regenstad..’’ zei Jody bedroefd en ik stak mijn tong naar haar uit. Maria’s ogen werden groot en ze staarde me aan. ‘’Ga je weg? Nee toch?’’
‘’Helaas. Frederico heeft een baan gekregen in Amerika en er is te weinig plek voor mij. Tenminste, de komende drie jaar.’’ Ik voelde het drukkende gevoel weer neerdalen op mijn hart, maar verwierp dat met het idee dat het bijna vakantie was. ‘’We komen langs toch? In de vakantie? Die overigens bijna is!’’ Ze joelde en we joelden mee. Jody en Maria waren echt de beste vriendinnen die ik mezelf kon wensen. Ze deden niet moeilijk en maakten van alle droevige dingen een lolletje. Ik boog me voorover en gaf Maria een knuffel. ‘’Komt goed,’’ fluisterde ik en ze knikte voorzichtig. ‘’Henry komt,’’ zei Jody, waardoor Maria opfleurde en zich naar voren boog. We zaten nu echt als drie meisjes die aan het roddelen in een kringetje. ‘’Dan moet je hem nu wel zoenen. Laatste kans.’’
Jody en ik begon keihard te lachen en Maria trok een wenkbrauw op. ‘’Wat is er zo grappig?’’ vroeg ze oprecht verbaasd. Toen we uitgelachen waren, legde ik haar uit dat we net precies hetzelfde gezegd hadden, waarna het haar beurt was om te gaan lachen.
‘’Maar serieus meid, het is echt zo. Ik knikte en voelde mijn wangen roodkleuren. Het idee alleen al om met Henry te zoenen maakte me licht in het hoofd. ‘’Afijn, tijd voor wat lekkers!’’ Maria lachte betekenisvol en opende de koelbox, waarna ze ons een biertje toewierp. Zelf pakte ze ook één en we openden ze tegelijk, waarna we ze in de lucht hieven. ‘’Op regenstad!’’ riep Maria. ‘’Op regenstad!’’ deden Jody en ik haar na.

Luisterend naar de zee en kletsend over van alles en nog wat, zaten we daar met zijn drieën. Het gevoel van afscheid bleef aan me knagen, maar ik kon het zo lang mogelijk uitstellen. Gelukkig. De muziek voegde een extra sfeer toe, wat we alledrie fijn vonden. Als ik eraan dacht dat Henry zo zou komen - met Mathias - kreeg ik een vreemd, kriebelend gevoel in mijn lichaam. Ik wist dat dit de laatste keer zou zijn dat ik hem kon laten weten wat ik voor hem voelde en ik wist ook dat ik te bang was om dat te doen.
Toch zou ik het hem vertellen, wat er ook gebeurd. Misschien zou ik even een stukje met hem kunnen wandelen en het hem dan vertellen. Misschien, als ik geluk had, zou hij hetzelfde zeggen. Ik moest er niet aan denken wat er zou gebeuren als hij helemaal niets voor me voelde - op die manier. Net toen ik wilde gaan overpeinzen wat ik zou gaan zeggen, kwam Mathias de hoek om. ‘’Hee ladies!’’ riep hij vrolijk, waarna hij naar Jody toeliep en haar een kus gaf. ‘’Hoi liefje! Lekker geslapen?’’ Ik vond het zo leuk om hun samen te zien. Jody straalde helemaal en Mathias hield echt van haar. Hij aaide haar zachtjes over haar donkerbruine krullen en zei: ‘’Henry komt er zo aan, hij is even wat te drinken halen.’’ Ik onderdrukte een kreun van zenuwen terwijl Mathias bij ons kwam zitten, naast Jody. ‘’Zeg, ik heb ook wat meegenomen hoor. Het had niet gehoeven.’’ Maria wees glimlachend naar de koelbox en Mathias begon te grijnzen. ‘’Hoe meer, hoe beter toch? Hebben jullie je zwemkleding mee? Het wordt bloedheet vandaag.’’ Toen drong het pas tot me door dat het inderdaad behoorlijk warm was. Ik begon me echt af te vragen waarom ik in godsnaam een lange broek aan had gedaan. Gelukkig had ik mijn standaard schoudertas meegenomen, waar altijd mijn bikini, een handoek en wat te drinken inzat. O, mijn haarborstel natuurlijk ook. ‘’Natuurlijk’’ zeiden Maria en ik triomfantelijk. Mathias knikte goedkeuren en ging een beetje achteroverzitten, terwijl hij een arm om Jody heensloeg. ‘’Aloha!’’ Mijn hart begon sneller te bonzen toen Henry te hoek omgelopen kwam. Hij droeg korte spijkerjeans en had geen shirt aan. Jemig, wat was hij gespierd! Hij had een dikke tas op zijn rug en had in zijn handen een zwart hemt. Zijn bruine ogen keken ons vrolijk aan en heel even dacht ik dat hij wat langer naar me keek. Zijn piekerige zwarte haar stond wat omhoog, wat hem nog leuker deed lijken. Hij was niet adembenemend knap of zo, maar gewoon erg leuk om te zien. En gespierd, leuke bonus! Ik voelde mijn buik kriebelen en lachte wat ongemakkelijk. ‘’Hoooooooooi!’’ zei Maria ietwat overdreven en ik begon te glimlachen. Waar maakte ik me eigenlijk druk om? Ik kende Henry nu al een jaar.
Hoe fout kon het gaan?


Reacties:

1 2

HermoineG
HermoineG zei op 20 nov 2012 - 18:28:
leukleukleukleuk!
Ik kan me echt helemaal voorstellen hoe ze dat afscheidsgevoel voelt maar het wegschuift omdat ze het nog kan uitstellen! Verschrikkelijk!
Nu ga ik snel verder lezen!
Goed gedaan, meid!

x


LotStuff
LotStuff zei op 25 sep 2012 - 17:40:
Hell Yeah!
Wat een aangenaam leuk en tof hoofdstuk om te lezen!
Give me a melding bitte!
Hahaha, de reactie van Lore, is lovely & damn damn damn.You rock.
Dit is zo een zalig verhaal ö


Ollivanders
Ollivanders zei op 23 sep 2012 - 17:19:
I like!
Snel verder!


Hermelien
Hermelien zei op 23 sep 2012 - 15:39:
Let's go crazy, crazy, crazy till we see the sun
I know we only met but let's pretend it's love
And never, never, never stop for anyone
Tonight let's get some and live while we're young



THIS IS AMAZAYN!
*giggles* Sowwi lovie, ik moest even mijn 1D Infection enthousiasme afreageren in een UBERGAVEGEWELDIGE reactie
Tegenwoordig worden ze steeds saaier!
Omg omg omg omg!
Dit is pérfectly stunning!
Gewoon doorgaan and let's go crazeh crazeh :3
xoxo


Tweety
Tweety zei op 22 sep 2012 - 20:55:
snel verder!!! Love it hoe je schrijft!!
xx