Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » One Direction » Useless wish, dramatic story twist.. » Four.

Useless wish, dramatic story twist..

25 okt 2012 - 23:23

1919

4

388



Four.

De gekte begon alweer voordat we überhaupt de auto uit waren gestapt. Gillende fans die zich op de auto wierpen alsof hun leven er vanaf hing. Moeders die er als beesten achteraan beuken om hun kind niet uit het oog te verliezen. Vriendjes die hun vriendin graag bij zich hielden voordat een van de leden van One Direction haar meeneemt en hij aan de kant gezet wordt. Je kan het zo gek niet bedenken of ze zijn er wel.

‘Guys, just.. Please let the fans see you? Maybe they’ll calm down or something, but just try?’

Josh zat met zijn handen in zijn haar en schrok bij elke klap die er te horen was van een meisje dat tegen de auto aanbeukte. Hij was net nieuw, maar wel ontzettend snel opgenomen als bandlid van de jongens. Ze kunnen het erg goed met hem vinden en daarom rijdt hij mee. Ik vond het altijd wel gezellig. Dan was ik niet de enige die in de auto moest blijven zitten als de jongens zich even moesten laten zien bij de fans.

‘Yeah, sure lad. We’ll open the window on the roof and stick our heads out. Let’s give them a chance to get in the car! Would that make you happy?’

Zayn keek Josh met een sadistisch lachje aan. Die arme jongen bezweek bijna.

‘You’re such an ass Malik..’

Zayn gaf Josh een knap op z’n rug, die er eigenlijk ook wel om kon lachen. Ik snapte soms helemaal niets van de jongens, maar ze waren tof. En mijn enige vrienden. Zuchtend keek ik naar de meisjes die tegen de auto aanstonden. Ze waren allemaal zo zeker van hun zaakjes. Ze wisten wat ze wilde en hoe. En daarom waren ze hier. Voor de jongens. Ik had dit nooit gewild. Voor Harry die beroemd werd. Ik ben natuurlijk heel blij voor hem. Maar als ik kon kiezen.. Zou ik het zo weer terugdraaien..


‘Liz. I wanna be a singer and you know that, right? That’s why I signed up for the xFactor..’

Ik kon mijn oren niet geloven. Harry? Ik wist dat hij goed kon zingen, ik heb het hem vaak genoeg horen doen, maar dat hij er echt iets mee wil gaan doen?! Wauw, dat had ik nooit verwacht.

‘Wow Haz, that’s amazing! You’ll do great!’

Ik wist dat hij niet ver zou komen. Daar is hij veel te verlegen voor. Maar dat hij het ging proberen.. Daar had ik bewondering voor.

‘But Liz, would you like to come with me? I need your support.. Otherwise I won’t be able to pull this off.. I need you.’

Dus zo was het gegaan en stonden we twee weken later vijf uur lang in de rij om Harry een kans te geven om zijn stem te laten horen aan Louis, Nicole en Simon. Backstage stond hij te trillen als een rietje. Ikzelf ook, maar dat was een bijzaak. Zijn ouders en wat vrienden waren ook meegekomen, maar hij had mijn hand nog geen minuut losgelaten.

‘Tell me I’ll be fine. Please? I’m so nervous..’

‘You’ll be great Hazzabear. I know you will.’

Hij corrigeerde me niet eens toen ik hem zo noemde. Normaal deed hij dat altijd. Hij moest echt zenuwachtig zijn. Een man van de show zelf seinde dat Harry nog één minuut had. Één minuut voor zijn hele leven kon veranderen of kon instorten. Beide kanten op.

‘Harry Styles, please enter the stage. Harry Styles..’

Zijn naam werd omgeroepen. Harry. Zijn naam. Het was zijn beurt. Ik trok hem nog snel in een knuffel en duwde hem toen richting de lampen. Richting de spotlights. Zijn adem was onregelmatig, maar dat maakte niet uit. Hij moest nu. Er klonk gegil en applaus toen hij het podium opstapte.

‘Nice to meet you, what’s your name?’

Oh mijn god. Simon Cowell. Dat was die kerel die iedereen afkraakte. Die moest er natuurlijk ook zitten ja.

‘Ehm, I’m Harry Styles..’

‘Okay Harry, and how old are you?’

Hij klonk nog redelijk aardig. Misschien had hij een goede dag?’

‘I’m sixteen.’

Hazz praat nog. Hij is nog niet neergestort!

‘Tell me a bit about you?’

‘Ehm.. I work in a bakery.’

Godverdomme Harry! Waarom moet je dat nou weer zeggen?! Dat wilt toch niemand weten?!

‘So you left school to work there, yeah?’

Ja, nu heb je het verkloot. Ze denken dat je een school-dropout bent..

‘I work in on Saturdays, but I finished my school just now. So I’m going back to college in September.’

‘And what are you going to study in college?’

‘Ehm.. Law, sociology, ehm, business and something else, but I’m not sure yet.’

‘Wow.. So, what are you doing here?’

‘Well, I’ve always wanted to audition, but I’ve always been too young..’

Ja, pak ze in met je verhaal! Goedzo Haz, haal ze binnen. Nu lijk je net een genie! Ik had het niet door, maar ik stond te springen van vreugde. Het ging tot nu toe zo goed! Misschien kon dit echt nog wat worden..

‘Alright, what are you gonna sing?’

‘I’ll do ‘Isn’t She Lovely?’ by Stevie Wonder..’

‘Okay, good luck.’

En daar ging hij. Ac capella. Loepzuiver. Hij keek één fractie van een seconde naar mij. Alsof hij dit voor mij zong.. Maar dat kon niet. We waren gewoon vrienden. Dus dat was onmogelijk. Het duurde niet lang, maar het bezorgde me vrijwel meteen kippenvel. Zijn ietwat ruwe stem was niet zoals de andere. Hij was uniek. En dat hoorde ik nu pas écht. Ik wist dat ik fout zat. Daarvoor hoefde ik het commentaar van de jury niet eens te horen. Harry zou heel ver komen in deze wedstrijd en hij zou bekend worden.. Heel erg bekend..



‘Liz, love, are you okay?’

Harry keek me bezorgd aan. Ik knipperde een paar keer met mijn ogen om de flashback weg te krijgen en kreeg toen door dat ik had gehuild. Snel veegde ik de tranen weg, zette een glimlach op en knikte.

‘Yeah, I’m fine. Don’t worry..’

Hij trok me op zijn schoot en sloeg zijn armen om me heen. Mijn hoofd rustte op zijn schouder. De jongens om ons heen waren stil geworden en keken naar ons, maar het maakte me niets uit.

‘I was just thinking about your audition.. How our worlds changed from that moment on..’

Hij kuste mijn kruin en streelde mijn haar.

‘I know, right..? I actually sang that song for you, you know that?’

Dus toch.. Hij zong het wél voor mij! Mijn gezicht brak in een brede glimlach.

‘You’re beautiful when you laugh..’

Louis grinnikte, waardoor de hele limo dat opeens deed. Het was heel schattig.

‘Harry is in love lads! Seriously, wildly and extremely in love with our dearest Liz! How adorable is that?’

Een hels kabaal brak los en iedereen begon te schreeuwen.

‘Come on man! Kiss the girl! You softy!’

Harry trok één wenkbrauw op en keek me vragend aan. Ik knikte. Natuurlijk. Een kus van Harry, dat kon niemand weerstaan. Zachtjes kwam zijn gezicht dichterbij. Ik lachte nog steeds, maar duwde met ontzettend veel vertrouwen mijn lippen op die van Harry. Na een fijne kus haalde ik ze er ook weer af, omdat het kabaal nu niet meer alleen vanuit de auto kwam, maar ook van buiten.

‘OH MY GOD, WHO IS THAT AND WHY IS SHE KISSING HARRY?!’

En het was gedaan met de vrede. Er was niet bekend dat Harry een vriendin had, dus de fans waren er niet echt blij mee. De auto begon hevig heen en weer te schudden. Josh piepte en kroop ineen.

‘What the fuck is happening?!’

Niall keek paniekerig om zich heen.

‘They’re trying to break the car! What happened to our security?!’

De paniek sloeg nu bij iedereen toe. Harry hield mij stevig vast en ik was niet van plan hem los te laten, Zayn en Josh klampte zich ook aan elkaar en Niall, Louis en Liam hielden zich vast aan de auto-onderdelen die ze te pakken konden krijgen.

‘Let’s make a plan guys! We can’t stay in here, it’s way too dangerous!’

Liam klonk alsof hij niet bang was, maar zijn gezicht liet wat anders zien.

‘We can run! Can we? We can climb through the roof, they’ll never catch us that way!’

Iedereen was het daarmee eens en het reddingsplan werd in werking gesteld. Louis ramde het raam open, waardoor we één voor één heenpiepte en aan de rechterkant van de auto verzamelde. Daar konden geen fans komen omdat het helemaal was afgedekt met andere auto’s, bussen en nog wat andere zooi. Ik lette er niet op. Ik was te druk bezig met mijn liefde en de andere jongens.

‘Let’s go this way!’

Ik wees naar een steegje wat er niet echt fijn uitzag, maar realiseerde me dat we geen andere keuze hadden. Met zijn zevenen stonden we twee minuten later in een stinkend, nat maar vooral gore steeg die doodliep.

‘Guys, what’s the plan? I’m scared to death and I want to go home..’

Ik stond op instorten. En ik was niet de enige..

‘I have no idea.. Is there anything we cí¡n do?’

Josh was alweer wat hersteld sinds we die auto uit waren gekropen, maar nog niet helemaal de oude. Hij stond de shaken als een chihuahua die het koud heeft.

‘Can’t you guys call your management? Maybe they know what to do?’

Harry stak uitnodigend zijn armen naar me uit, waar ik me in stortte als een klein kind dat bij haar moeder doet. Snikkend snoof ik zijn vertrouwde geur op en werd ik weer wat rustiger. Harry had een rustgevend effect op me waar ik zo ontzettend dankbaar voor was.

‘I’m so, so, so sorry Hazz! I shouldn’t have kissed you! I wasn’t thinking, I’m such a dickhead..’

Hij pakte me bij m’n schouders en trok me iets naar achter zodat hij me in de ogen kon kijken.

‘Lizzardlove, why are you apologising? I’m the one who owes you an apology! It’s all my fault, not yours..’

‘Yeah, you two lovebirds! Are you almost finished? I’d like to think of a way to get out of this smelly alley. It’s ruining my hair.’

Zayn was boos. Lekker dan.

‘Well, do you have any ideas, Mr. Perfect?’

Louis moest ondanks de situatie toch lachen. Liam grinnikte ook mee en Zayn rolde met zijn ogen.

‘Yeah, sure..’

Opeens hoorde we een extreem hard gegil achter ons. Geschrokken keken we om. Er kwam een gigantische horde meisjes op ons afrennen. Het waren er geen tien, geen vijftig, maar honderden. Honderden meisjes die nooit op tijd zouden stoppen en geen idee hadden dat deze steeg doodliep. Dit zou we eens ontzettend noodlottig kunnen aflopen.

‘Oh my god..’

De schrik was op ieders gezicht te lezen. Het duurde niet lang meer of de meisjes zouden ons te pletter lopen. Een paar jongens probeerde nog te schreeuwen dat de meisjes moesten stoppen, maar het geluid van hun schreeuwende stemmen ging teniet in het gegil van de naderende massa.

‘Lads! We’re gonna die! I love you all. And Liz. I’m sorry if I gave you the wrong impression, but we all love and adore and prefer you over any other girl in the world. You’re our sixth, non-singing bandmember. It was awesome with you guys.. I’ll never forget this!’

Zayn begon te jammeren en kraamde allemaal liefdesverklaringen uit. Louis liet zich in de armen van Niall vallen en Josh en Liam maakte zich klaar voor de klap.

‘Hazza, help!’

Mijn stem klonk hoog en schril. Harry hoorde me gelukkig en keek op me neer. Hij trok me dicht tegen zich aan, terwijl de tranen bij ons over de wangen stroomde. Hij bracht zijn mond naar mijn oor en fluisterde.

‘I’m so sorry.. I wish I protected you from my world Liz.. I’m so sorry I dragged you into all of this.. Sometimes I wish I had never signed up for the xFactor..’

En toen werd alles wit. Maar dan ook alles..


Reacties:


tamarastyles
tamarastyles zei op 20 juli 2013 - 15:36:
TEGEN DE MUUR!! NU ALLEMAAL. Ow wacht ik was al te laat.. ach ze redden het wel ik heb al gezien dat dit verhaal al 25 hoofdstukken heeft


Letra
Letra zei op 8 okt 2012 - 21:41:
Dit hoofdstuk is gewoon Epic! Geweldig!
Eerlijk gezegt, moest ik ook wel even lachen bij de flashback, en dan specifiek dit stukje:
‘Tell me a bit about you?’

‘Ehm.. I work in a bakery.’

Godverdomme Harry! Waarom moet je dat nou weer zeggen?! Dat wilt toch niemand weten?!

‘So you left school to work there, yeah?’

Ja, nu heb je het verkloot. Ze denken dat je een school-dropout bent..



Maar, het einde is weer geweldig goed beschreven!
En omg, I love your story and the way you write.
Doorgaaan!


XJoanna
XJoanna zei op 8 okt 2012 - 21:01:
Omg aahw. Ga snel verder !


Chayenne
Chayenne zei op 8 okt 2012 - 17:42:
o.0 dit is echt heel spannend dus alsjeblieft verder gaan?