Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » ~ the Triwizard Games ~ » ♥~07

~ the Triwizard Games ~

8 okt 2012 - 20:50

1060

2

244



♥~07

May Lot.


De laatste mensen liepen de Grote Zaal uit en ook mijn vriendinnen liepen weg. Ik zei ze dat ik nog even bleef, gewoon voor de rust. Natuurlijk snapten ze meteen dat ik met Ron wilde praten, die nu samen met Harry als enige nog aan de tafel zat. Ze zaten wat te praten over wat de Spelen in konden houden en ik hoopte met heel mijn hart dat Harry zou vertrekken zonder Ron.
''Zeg.. Moet jij niet wat bespreken met Sascha?'' vroeg Ron opeens aan Harry, wat mij mijn oren deed spitsen. Ik gluurde via mijn ooghoeken naar Harry, wiens wangen een beetje rood kleurden. ''Ja, dat is ook waar!'' Hij glimlachte en knipoogde even naar Ron, waarna hij op stond en zonder nog wat te zeggen wegliep. Ron en ik bleven alleen zitten, in een akelige stilte. Gelukkig begon Ron het gesprek. Hij schoof wat naar me toe en keek me toen met twinkelende ogen aan, waarbij hij me deed denken aan Simba, het leeuwtje uit de Lion King.
''Ik wilde mijn excuses aanbieden. Ik deed erg bot tegen je toen we het bos uit kwamen, maar eigenlijk wilde ik wat anders zeggen.'' Hij keek opgelaten de andere kant op en zuchtte. ''Ik durfde het alleen niet en was er kwaad over. Sorry.'' Hij keek me weer aan en zijn ogen stonden hoopvol. Dacht hij dat ik daar boos over was? Ik schudde mijn hoofd. ''Dat is al goed. Wat eh..?'' Ik sloeg mijn ogen neer en staarde naar mijn vingers, die op de tafel lagen te rusten. ''Ik eh..'' Opeens weerklonk er een luide knal door de Zaal, wat ons allebei deed omkijken. De deuren van de Grote Zaal stonden wagenwijd open en Vilder stond in de opening, samen met zijn grote kat. Meneer Wemel stond voor zijn neus en keek niet bepaald blij. ''Waag het nog één keer! Één keer hoor je!'' Schreeuwde Vilder kwaad tegen meneer Wemel, die op zijn beurt luid hoorbaar snoof. ''Wat dacht je? Dat jij het mocht presenteren? Ik hoef geen ruzie hoor, maar als het zo moet..'' De haren in mijn nek gingen overeind staan van de toon waarop meneer Wemel sprak. Ik had hem nog nooit zó kwaad gezien. Vilder keek hem met opgetrokken wenkbrauw aan en liet zijn kat op de grond springen, die luid spinnend weg tippelde. ''Luister jij eens goed - Vilder stak een vinger in de lucht, vlak voor meneer Wemel's neus - je blijft uit de buurt van haar. Voor altijd.'' Ik had geen idee waar het over ging, maar het leek meneer Wemel te beangstigen. Hij deed een stap achteruit en liep zwijgend de Zaal uit. Vilder keek hem minachtend na en voordat hij door had dat wij alles gehoord hadden, keken we snel de andere kant op. Ik voelde me opgelaten; waarschijnlijk had Ron ook geen flauw benul waar dit over ging en ik wilde nog steeds graag weten wat hij had willen zeggen. Het feit dat Ron zijn excuses had aangeboden was al bijzonder; hij was namelijk nogal lomp. Maar wel schattig lomp. ''Dus.. eh.. Wat ik wilde zeggen..''
''Ronald Wemel! Hier komen, nu!'' riep meneer Wemel chagarijnig.
''Sorry..'' Zei Ron, waarna hij opstond en naar zijn vader toesnelde. Hij keek nog even achterom en glimlachte verontschuldigend, toen hij de deuren van de Zaal achter zich sloot.


Lily-Rose


Ik zei de rest gedag en volgde de gang naar de bibliotheek. Ik moest - helaas - nog een opstel voor Kruidenkunde schrijven, over Magnolia's. Toen ik in de bibliotheek aankwam, was het lekker rustig. Links achterin zat één jongen uit Ravenklauw, die ik niet kende. Voor de rest bestond het alleen maar uit tafels, rijen kasten en een paar vliegende boeken en veren die dansten in hun inktpotjes. Ik had een hekel aan lezen, maar deze bibliotheek deed altijd iets met me. Het was betoverend.
Ik liep naar de juiste boekenkast en gleed met mijn vinger langs de ruggen van de boeken om de juiste titel te zoeken, toen een lage, sexy stem me deed omkijken en mijn hart deed overspringen. ''Kan ik je helpen?'' Vroeg Cedric. Ik hapte even naar adem, waarbij ik er vast heel stom uit moest zien.
''Ik.. Ja, ik zoek een boek over Magnolia's. Het opstel moet morgen af en..''
''Kom eens mee.'' Zei hij, waarna hij me bij mijn hand pakte en meesleurde naar de andere kant van de bibliotheek. Zijn warme hand hield de mijne stevig vast, waarbij een elektrische explosie in mijn buik plaatsvond. De warmte voltrok zich door mijn hele lichaam en liet mijn wangen kleuren. Ik voelde een glimlach om mijn lippen trekken. We stopen voor een rij achterin de bibliotheek, waar niemand ons zou kunnen zien - wat het extra spannend maakte. Cedric gleed met zijn ogen langs de titels en al gouw had hij gevonden wat hij zocht. Hij pakte een donkergroen boek, met de titel
Kruidenkunde voor Gevorderden. Ik kon mezelf wel voor mijn kop slaan, dat ik dat zelf niet bedacht had. ''Kom, we gaan hier zitten.'' Zei hij en hij wees naar een tafeltje tussen twee boekenkasten in, compleet geïsoleerd van de rest. Mijn hart sloeg wild tegen mijn borst toen ik vlak naast hem ging zitten. Ik voelde de warmte van zijn lichaam, wat me duizelig maakte. Jeetje, was ik nu echt verliefd op deze jongen? Ik kende hem nauwelijks..
Hij legde me van alles uit over Magnolia's, waarbij hij telkens per ongeluk mijn hand aanraakte, die op de tafel rustte. Toen ik mijn opstel afhad, na ongeveer anderhalf uur, bleef hij zitten. Ik borg mijn inkt en veer op en staarde hem aan. Zijn prachtige ogen en strakke kaaklijn.. Ik moest denken aan wat er gebeurd zou zijn als Harry hem niet had gered van Jeweetwel. Dan zat ik nu niet hier met deze half-god en was hij gewoon.. Ik schudde die gedachte snel van me af toen hij begon te praten. Jeetje, wat klonk hij sexy!
''Het is algemeen bekend dat er voor de Spelen een bal is. Ik vroeg me af of jij misschien..'' Hij pakte nu écht mijn hand vast en keek me met een intense blik aan, die meer zei dat woorden konden beschrijven. ''Mij vergezellen wilt?'' Eindigde hij zijn vraag. Ik verkreeg nog net een zachte ''Ja'' over mijn lippen toen hij een zachte kus op mijn hand gaf, waarbij zijn zachte lippen mijn huid warm streelden.


Reacties:


Hermelien
Hermelien zei op 10 okt 2012 - 18:58:
*Droomt vrolijk weg*
Cedric of de crush van school, maakt mij niet uit maar DIT was echt geweldig!
Je beschreef Lily-Rose's gevoellens net hoe ik reageer op liefde
Seriously THIS is amazayn!
OMG
Waar ging dat btw met Ron over ? *shokface*
Laat er niets ernstig gebeuren!
I totally care to much about all the people in this!
X


Chayenne
Chayenne zei op 8 okt 2012 - 21:30:
Stoeeeeer !!! Snel verder! Ben echt nieuwschierig