Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » One Direction » Useless wish, dramatic story twist.. » Five.

Useless wish, dramatic story twist..

25 okt 2012 - 23:24

1543

2

358



Five.

Even voor de mensen die het niet meteen doorhebben: de titel van het verhaal slaat op wat er het vorige hoofdstuk aan het einde is gebeurd.. Maar nu is het dus allemaal anders. Wie weet hoe het gaat lopen! In ieder geval bedankt voor alle lieve reacties! Jullie zijn geweldig. Ik ben ziek thuis, dus vandaar dat ik lekker veel kan schrijven ;) With love! Sophie. <3

‘Liz? I just asked you something. It’s completely rude to ignore me, you know that?’

Waar ben ik?! Ik keek naar de richting waar de stem vandaag kwam die net tegen me sprak. Harry keek me met een quasi-boze toch geamuseerde uitdrukking aan. Wat was er gebeurd?! Ik kon me helemaal niets meer herinneren.. We hingen tegen een grijze bank aan die ik eigenlijk niet herkende, maar de jongen ertegenaan was nu even wat belangrijker.

‘Liz! Jesus girl, what has gotten into you?! Please don’t ignore me, I’m like the best friend you’ve ever had!’

‘Sorry? What was your question Hazz?’

Hij rolde zijn ogen.

‘It’s good that we’re invisible, because it would be awkward if anyone heard you calling me that. But I asked you what you wanted to see? xFactor is on tonight.’

Ik knipperde nog wat met mijn ogen. Van het een op het andere moment was ik opeens hier.. Dit is raar..

‘Harry? Did we just get here, or what?’

Hij fronste, dipte zijn nacho in de saus en stak die in zijn mond.

‘No. Exactly five hours, forty minutes and thirteen seconds passed since we entered this room. What’s up with you, doll face?’

Ik keek wat beter naar hem. Hij zag eruit als mijn Harry, maar voor mijn gevoel klopte er iets niet. Hij haar zat nét wat warriger, zijn kleren waren ietsjes ouder en zijn ogen stonden net wat anders.

‘I have no idea..’

‘Take another nacho, it’ll cheer you up!’

Zijn prachtige lach brak door op zijn gezicht.

‘Nacho’s always cheer you op Lizzard.’

Hij trok me even tegen zich aan voor een knuffel, maar liet me al snel weer los. Nee, onze gevoelens waren dus nog steeds verborgen. Of tenminste, die van mij. Maar ergens had ik het rare gevoel dat die al geuit waren.. Ik snapte er helemaal niets van. Ik sloeg de nacho’s niet af, maar liet de dip wel staan.

‘Hazz, can I stay over tonight? I don’t feel well..’

Harry keek me even verbaasd aan en voelde aan mijn voorhoofd.

‘Ai, you’re pretty hot Liz, in the wrong way.. Sure! Let me make some room for you. My room’s a mess!’

Nu ik pas echt goed om me heen ging kijken merkte ik dat Harry in een heel ander huis woonde dan dat ik gewend was. Het was nu een kleine kamer met veel rommeltjes en CD’s naast de bank. Er lagen overal kledingstukken en een tweepersoons bed sierde de hoek van de kamer. Harry was altijd al rommelig geweest, maar dit sloeg alles.

‘Harry? Did you move or something? I don’t recognize the place..’

Nu was ik blijkbaar echt gek geworden.

‘Liz, seriously! I’m worried.. I’ve been living here for the past two years! What’s up with you?!’

Ik stond op en keek nog eens beter. Dit was niet zijn ouderlijk huis, niet de plek die ik me even niet kon herinneren, maar een studentenkamer.

‘Hazz, can you tell me what happened the past two years..?’

Zijn mond zakte een halve meter naar beneden.

‘What the fuck are you talking about? You’re officially scaring me now.. But yeah. I’ll tell you. We both graduated, straight A’s by the way, you and I moved into these dorms. Yours is like.. two doors away and we’re students! Studying law, but what the heck, we’re not very awesome students. We’re just our normal selves. Invisible as hell and people think we’re dating when they see us together. Welcome to the real life Liz..’

Ik liet de woorden even op me intrekken. Wat had Harry net allemaal gezegd? Studenten.. Ik woon drie huizen verderop. Ik woon dus niet meer bij mijn moeder. God, hoe zou het met haar gaan? Moeilijk.. Oké. Diploma gehaald. Dat is fijn? Ja, want dan ben ik niet compleet nutteloos. Goed. En verder? Harry en ik zijn nog steeds onafscheidelijk. Wat ik een dikke plus vind. Harry is en blijft dus mijn enige vriend op deze wereld. Niets mis mee, zolang we maar relaxed zijn met elkaar vind ik alles goed.

‘So.. Liz? What have you been up to the last two years, you think? Because as far as I’m concerned, you were here with me the entire time..’

Ik probeerde een idee te krijgen van wat ik de afgelopen twee jaar allemaal had gedaan.. Maar dat was onmogelijk te noemen.

‘I seriously have no clue.. Will you help me find out?’

Harry aaide me even langs mijn wang en nam mijn handen in die van hem. Hij keek me aan met zijn zee blauwe ogen.

‘Lizzalove.. Of course I will. No matter how ridiculous your ideas get, I’ll always be there with you. That’s what soul mates, best friends and buddies do. We stick up for each other. Even if that means you’ve lost your mind and I need to help you find it back. Come here you Muppet.’

Harry knuffelde me stevig. Ik voelde me altijd veilig in zijn armen. Hij mocht dan een complete niemand zijn, maar hij was wel sterk. Hij was mijn wereld. Dat wist ik wel. Dat hij dat nog steeds was. Hij en ik samen tegen de rest. Just like the old days..

‘But did you just say you wanted to sleep here tonight?’

Harry gooide wat kleren en troepjes van zijn bed en trok de dekens omhoog. Eerst schoof hij zichzelf in bed en klopte toen op het matras, seinend dat ik naast hem moest gaan zitten. Hij bood me zijn schouder aan en sloeg zijn arm om me heen.

‘You and me against the world Liz. Just like the old days. That will never change..’

Ik nestelde me tegen zijn warme lichaam aan en keek naar de televisie.

‘One Direction on stage! Tonight on xFactor! Don’t miss it.’

One Direction.. Die naam kwam me zo bekend voor. Alsof ik ze eerder had gezien. Alsof ik ze kende?

‘Hazzabear?’

Dat leverde me een prik in mij zij op.

‘One Direction sounds so familiar.. Do I know those guys?’

‘No Lilo, you don’t. You actually hate them. You literally said: ‘If I ever meet those stuck-up snobbish boys, I’ll tell them what I think of them and I’ll cut their balls off.’ Not so nice, but it was hilarious when you first say them on television.’

Ik vond het raar dat Harry dat zo zei. Want wat ik me kon herinneren, vond ik ze helemaal niet stom of slecht. Het voelde alsof ik vrienden met ze was. Alsof..

‘But.. What if I changed my mind? I actually think they’re kind of good?’

Harry proestte in lachen uit, waardoor de nacho die hij net in zijn mond had gestopt er met volle vaart er weer uitvloog. Nadat ik hem flink wat op zijn rug had getimmerd en ervan overtuigd was dat hij niet meer doodging, mocht hij van mij weer praten.

‘You’re amazing Liz. It doesn’t matter when or what, you always know how to surprise me..’

Ik lachte naar hem en werd rood. Hij woelde me door mijn haar en propte een nacho in de dip. Die hield hij voor mijn mond. Ik opende die, maar hij trok blijkbaar een ander plan en smeerde de dip op mijn neus.

‘Oh no, Haz! That’s really bad! Get it off me please?’

Hij nam mijn gezicht in zijn handen en likte de saus heel langzaam maar ontzettend nat van mijn neus af.

‘Why do you keep doing that?! Stop drooling all over me! I told you. I know I’m irresistible, but stop licking my nose you puppet.’

Ik moest lachen. Hij maakte me zo vrolijk. Ik smeerde wat van de dip op een nacho en dropte die in zijn openstaande mond.

‘You’re so welcome.. Haha, hope you like this! I’ll get you Styles. Watch your back tonight!’

Na een uurtje of drie, met veel gelach, rondvliegende nacho’s en het kijken van One Direction waar ik mijn mond niet over kon houden, werd ik aardig moe.

‘Hazz, let’s call it a night..’

Ik gaapte en legde mijn kussen goed neer. Ik had blijkbaar mijn pyjama de hele dag al aan, wat we vaker deden, vertelde Harry. Het beviel ontzettend goed. Harry volgde mijn voorbeeld en staarde me aan terwijl ik mezelf op mijn kussen neerlegde. Ik staarde gewoon terug.

‘I still can’t believe you’re my best friend.. I don’t deserve such a wonderful girl..’

Ik bloosde. Ik bloosde nooit. Weer iets nieuws.

‘Yes you do. I don’t. Will you please sing me a song Hazz?’

Ik hield van Harry zijn stem. Harry zong niet graag voor andere, maar hij deed het zo vaak voor mij dat hij er wel aan gewend was bij mij.

‘Any requests?’

Ik dacht goed na. Wat was een liedje dat ik graag hoorde? Harry zijn stem kon veel aan, dat wist ik nog wel. In de afgelopen zeven jaar dat we elkaar kende, kende ik hem door en door.

‘The Scientist, from Coldplay please.. You’re my angel Hazz. I love you.’

Harry glimlachte naar me en liet daarbij zijn prachtige tanden zien. Zijn lach was een hoogtepunt van de dag. Ik genoot ervan. Elke keer weer.

‘I love you too Liz.. Now, shush your mouth and let me sing you to sleep.’

Ik gaf Harry een kus op zijn wang en ging lekker liggen voor de eerste woorden, gezongen door een prachtige stem mijn oren in zweefde.

‘Come up to meet you, tell you I’m sorry,
You don’t know how lovely you are..
I had to find you, tell you I need you,
Tell you I set you apart..’


En met die zinnen vloog ik langzaam maar zeker een onrustige droom in..


Reacties:


tamarastyles
tamarastyles zei op 20 juli 2013 - 15:47:
OMG ik spreek niet goed engels.. heb ik het goed dat harry hier niet heeft meegedaan x-factor en one direction nu met zijn vieren is. En ze aan het studeren zijn en (net als net) langzaam verliefd worden?


Letra
Letra zei op 8 okt 2012 - 23:17:
Interesante wending van het verhaal. Maar weer o zo goed!
Ik kon het niet laten je nieuwe hoofdstukjes door te lezen voor het slapen gaan dus ik ga snel verder naar hoofdstuk 6 (:
Owh. En beterschap trouwens