Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Star Crossed Lovers » six

Star Crossed Lovers

9 okt 2012 - 20:48

524

2

256



six

de vraag van vandaag: wat is jullie favoriete seizoen??

‘Dit is een moeilijk geval. Je wil jezelf graag bewijzen, maar je hebt een uitstekend stel hersens. Dit wordt griffoendor of ravenklauw.’ hoorde ik de sorteerhoed zeggen. Ik concentreerde me op het woord ravenklauw. Misschien hielp het iets.
‘Weet je het zeker? De meeste mensen zouden nu naar griffoendor willen. Maar goed, als jij zo graag naar ravenklauw wil. Ravenklauw!’ riep de hoed hard. De meest linker tafel begon enorm hard te applaudisseren. Daar moest ik dus naar toe. Ik liep rustig naar de tafel toe. Toen bedacht ik me ineens iets. Ik rende terug naar de groep eerstejaars en gaf Gwen, Nathalia en Venus een dikke knuffel.
‘You will survive!’fluisterde ik.
‘Aaaawh.’ klonk er uit de hele zaal. Vooral van de ravenklauwers. De zwadderaars waren iets minder enthousiast. Maar mij maakte dat niet zo veel uit. En nu ik mezelf toch al voor gek had gezet, ging ik huppelend naar de tafel van de ravenklauwers. 2 mensen schoven wat uit elkaar en ik ging tussen hen in zitten.
‘Dat was keicool wat je zonet gedaan hebt! Dat heeft volgens mij nog nooit iemand anders gedaan!’ fluisterde het meisje waar ik naast zat.
‘Ik ben trouwens Anna, en dat daar is Julian.’ ging ze verder. Intussen hadden al 3 andere eerstejaars de sorteerhoed overleeft. 2 gingen naar huffelpuf en 1 ging naar griffoendor. Jessica was de eerste zwadderaar. Hierna kwam Gwen.
‘Ravenklauw!’riep de sorteerhoed.
‘Yes!’ riep ik en ik schoof een stukje op zodat Gwen naast me kon gaan zitten. Ze glimlachte naar me.
‘Bedankt voor de knuffel, die had ik even nodig.’ fluisterde ze terwijl we beleefd klapten voor de volgende zwadderaar. Uiteindelijk kwam Nathalia ook bij ravenklauw. Venus werd bij griffoendor ingedeeld. Dat vond ik echt jammer, ze was echt aardig. Ach joh, we zouden elkaar buiten school vast nog wel zien.
‘Laten we nu gaan eten.’ zei professor Anderling terwijl ze in haar handen klapte. Ineens was de hele tafel volgeladen met de heerlijkste dingen. Lasagna, kippenpoten, gepofte aardappelen en weet ik wat allemaal nog meer. Toen iedereen uitgegeten was klapte Anderling nog 2 keer in haar handen. Bij de eerste keer verdwenen alle etensresten. Bij de tweede keer kwamen er allemaal toetjes op tafel te staan. Stroopwafels, pepermuntballen, ijs in alle smaken en verschillende soorten fruit. Het was allemaal gewoon veel te veel om op te noemen!
‘Morgen pas ik niet meer in mijn gewaden.’ mompelde ik. Gwen en Nathalia begonnen te lachen.
‘Zo erg zal het toch niet zijn?’ grinnikte Gwen.
‘Dat denk jij, weet je wel niet hoeveel pepermuntballetjes ik heb gegeten!’ protesteerde ik. Door die opmerking moesten Gwen en Nathalia nog harder lachen.
‘Ja, jullie lachen maar lekker.’ mompelde ik weer. Gwen en Nathalia kregen een hysterische lachbui.
‘Zo grappig was die opmerking nou ook weer niet.’ mompelde ik. Intussen kregen Gwen en Nathalia hun lachbui weer onder controle.
‘En dan wens ik jullie nu allemaal een goede nacht! Morgen beginnen de lessen dus blijf niet te lang wakker!’ riep professor Anderling door de grote zaal heen. Gwen en Nathalia keken elkaar aan en begonnen weer te giechelen.
‘En daar gaan we weer.’


Reacties:


Tweety
Tweety zei op 9 okt 2012 - 22:14:
Wahahah
EN NOU HEB IK HONGER
KOELKAST, IK KOM ERAAN!!!*uber stoere superman smiley*

snel verder! X


XJoanna
XJoanna zei op 9 okt 2012 - 21:23:
Geweldig meis !