Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » One Direction » Useless wish, dramatic story twist.. » Nine.

Useless wish, dramatic story twist..

25 okt 2012 - 23:24

1809

5

401



Nine.

HARRY STYLES POV


Voorzichtig legde ik het slapende meisje in mijn bed en trok ik de dekens over haar heen. Haar ogen gesloten, zodat ik de pijn en herinneringen die erin verscholen lagen niet kon zien. Langzaam en voorzichtig drukte ik een kus op haar voorhoofd en liep ik de kamer uit. Niall stond op me te wachten op de gang.

‘Let’s go to Liz her room, she’s not there anyway..’

Hij knikte. In stilte liepen we de drie deuren verder en draaide ik de deur uit het slot. Met een zachte klik zwaaide de deur open en gebaarde ik dat Niall eerst naar binnen mocht lopen.

‘Isn’t it, like, really rude to go into a girl’s room without asking her first? I’m not that experienced, but this sounds logical right?’

Ik grinnikte. Liz had er inderdaad een hekel aan als mensen haar kamer indrongen zonder dat ze het er eerst had opgeruimd of er zelf bij was. Ik deed het vaak genoeg, í¡ls ze al thuis was. Ze was vaak bij mij te vinden. Die gedachten liet me glimlachen.

‘If you want to wake her, you’ll go and ask her! I’ll be here, waiting for you to come back safe..’

Geschrokken draaide Niall zich om en schudde hij wild met zijn hoofd. Lachend sloeg ik hem op zijn rug. Het voelde vertrouwd. Heel raar..

‘Harry, you know, you’re a lot like the Harry Styles I know, lad.’

Ik rolde met mijn ogen en keek hem vrolijk aan, met een kleine glimlach rond mijn mond. Hij klonk Iers, heel erg Iers.

‘Glad to hear fame didn’t ruin me.. Can you tell me something about life as a famous rockstar? Lots of chicks, free clothes, fun times with the band and party all night long?’

Nu was het Niall zijn beurt om te lachen. Ondertussen ging hij op de bank zitten en plofte ik me neer op Liz haar bed, in een kleermakerszit.

‘Yup, that’s pretty much it on the fun side.. BUT! There’s always a but on a good story..’

Niall knipoogde en schraapte zijn keel.

‘You’re forgetting the business-side. Always need to be careful with things you’re saying or about to say. Not much spare-time with your friends or family. Exhausting tours in busses or expensive hotels. Ehm.. Oh, not to mention the fans. They’re absolutely the best, but sometimes pretty creepy when they follow you around or want to kiss you out of nowhere. I mean, I always look at the bright side, but it’s intense. Really intense.’

Niall vertelde het met zoveel passie en liefde, hij ogen hadden een twinkeling die ik ook wel eens bij Liz zag, als ze over iets praatte waar ze echt van hield.

‘But you love it, don’t you?’

Niall knikte en dat was alles wat ik wilde weten.

‘But how are the boys? I mean, I’m not a person with many friends.. Do I.. Do I fit in?’

Ik moest het weten. Als ik er niet bij hoorde, had het voor mij geen zin om er sowieso over na te denken. Wacht, waar dacht ik eigenlijk over na?

‘You’re the best mate we’ve ever had, seriously. No doubt.’

Dat kon hij niet menen, toch? Ik was een niemand, een nobody. Samen met Liz, altijd.. Niemand had er ooit moeite voor gedaan ons te leren kennen. Niemand had ons eigenlijk ooit opgemerkt als leuke mensen, terwijl we dat eigenlijk wel zijn. Onze humor is briljant, we zien er niet slecht uit en slim zijn we ook nog, al zeg ik het natuurlijk zelf.. Diep in gedachten verzonken werd ik opeens wakker gezongen door een catchy nummer.

‘Baby, you light up my world like nobody else
The way that you flip..’

‘Oops, excuse me! I need to take this..’

Niall greep zijn iPhone uit zijn zak.

‘Yeaaah, Nialler speaking! ... Oh my god, don’t you even dare Lou! I’ll kill you for real! ... No, absolutely not! … I’m working on it man, no worries! … No, I hid it. Let him search for it! It’s in the fridge! … I don’t know, because it’s funny Zayn can’t style his hair with frozen wax! … Haha, yeah, see you in a bit mate, later, love ya. … Bye Lou!’

Niall legde zijn iPhone op de leuning van de bank en lachte weer naar me.

‘What kind of song was that when, I suppose, Louis called you?’

Niall sprong op.

‘DO YOU REMEMBER LOUIS AND NOT ME?! THAT’S SO RUDE!’

Ik stond op en duwde Niall terug de bank op, waarna ik naast hem neerplofte en hem geruststellend door zijn haar wroette.

‘No, dude, relax! You told me the names of the other three, remember? Louis, Liam and Zayn! I just guessed, and probably guessed it right! No worries. Chill out!’

Niall keek nog even geschrokken, maar barstte toen in lachen uit.

‘Haha, I’m such an ass! Jesus, I actually thought that you might remembered something. I’m such a blondie! Sorry Hazza, my fault. But the song was one of our songs, actually, called ‘What Makes You Beautiful’.. Wanna hear it?’

Niall scrolde met zijn duim over het schermpje van de Apple-telefoon heen en klikte toen iets aan. Een paar vrolijke noten kwamen uit het kleine speakertje, gevolgd door iets wat leek op rare kleppers. Er zat zelfs een video bij, waar ik mezelf tussen Niall en drie andere jongens in zag zitten.

‘First, there’s Liam..’

En ik luisterde naar de stem van de jongen met krullen. Hij had mij haar gejat! Niall zag wat ik dacht en lachte.

‘Yeah, Liam didn’t know what to do with his hair those days.. Now he’s almost bold!’

Al met al klonk het helemaal niet verkeerd!

‘And then, there’s you, at least, in this version!’

Ik verslikte me toen ik mezelf hoorde en zag zingen, in het openbaar, wat miljoenen mensen konden horen. Het klonk goed, vertrouwd en alsof ik wist waar ik mee bezig was. En dat wist ik ook. Ik was één van de vijf jongens die zich staande had weten te houden in de xFactor. We hadden niet gewonnen, maar we waren ver gekomen. Verder dan we ooit hadden díºrven dromen. Verder dan de meeste mensen om ons heen hadden gedacht.

‘Niall..’

Niall keek verbaasd op van het schermpje van zijn iPhone. Hij had het hele filmpje lang zachtjes meegezongen terwijl ik mezelf heen en weer zag springen tussen de golven en een meisje versierde.

‘What?’

Ik hakkelde, maar bracht het wel naar buiten.

‘I-I-I.. I remember.. The xFactor, the band, the lads.. I remember!’

Niall zijn gezicht lichtte op en zijn ogen kregen weer die glans.

‘Amazing Hazz, amazing. But that’s why I came here. I don’t know how I did it and with which powers, but I managed it somehow.. Collin is just another side of me I guess. He takes over when my life falls apart.. He’s a magical side of me.. I hate him, but he’s always there.. And this time he brought me to you, to bring you home to the lads and me. One Direction here is boring, just the four of us.. You’re part of it, and you know that.’

Ik knikte en slikte.

‘But what about Liz?’

Ik wilde er niet aan denken dat ze er niet meer zou zijn. Want dat was ze wel toch? En met mij? Als mijn meisje? Ik hield van haar zoals ik van niemand anders hield. Ik was met haar, zoals ik met niemand anders was. Mezelf, 100% mezelf.

‘I don’t know if she’ll be there, actually. It’s her choice.. You can make your own now..’

Niall keek me aan alsof hij al wist wat ik zou kiezen, hoe ik dat zou gaan doen.. En dat wist ik ook. Liz had haar leven en ik dat van mij. Als ze met mij mee wilde, zou dat het meest fantastische op de wereld zijn. Zo niet, was ik niet compleet. Maar het was niet aan mij om voor haar te kiezen. En niet aan haar om dat voor mij te doen.. Ik wilde dit, meer dan alles in de wereld.. Beroemd zijn, zingen en rondtouren. Als daar nieuwe vrienden bijkwamen, was dat alleen maar een dikke plus. Liz hoorde daar ook bij.. Maar nogmaals, dat was niet aan mij..

‘You know what it’ll be, don’t you?’

Ik knikte en keek naar Niall. Zijn ogen stonden bezorgd, maar ook vol vreugde.

‘Welcome back Haz, I’ve missed you.’

Ik pakte zijn hand en gaf een broederlijke knuffel. Niall, Liam, Louis, Zayn.. Mijn vier vrienden en ik tegen de wereld. Met of zonder Liz.. Al hoopte ik er natuurlijk vurig op dat het met haar zou zijn..

‘When will Liz make a choice?’

Niall stond op en liep naar de deur.

‘In her sleep. I guess I have the power to turn everything back to the way we want them to be.. So, shall we take a look and she what she’s doing right now?’

Ik stond ook op, maakte een goedkeurend geluidje en liep achter Niall aan, terug naar mijn kamer, waar het meisje nog steeds lag te slapen waar ik haar neer had gelegd. Toen we de deur opende en haar daar aantroffen, wist ik weer waarom ik zo van haar hield. Ze was mijn grip aan de realiteit. Zij was degene die mij altijd wist te vertellen wat ik moest doen als ik het niet meer wist. Ze was degene met oplossingen, een luisterend oor, en bovendien ook het mooiste meisje dat ik ooit had gezien. Mijn gevoelens voor haar had ik veel te lang verborgen gehouden.. Ik had ze meteen moeten uiten, die keren dat ik er steeds de kansen voor kreeg, maar dat deed ik niet. Ik was bang geweest, bang voor wat er zou gebeuren als we samenkwamen. Wat de fans ervan dachten en de lads.

‘You know I love you Liz, and my wish is that you’ll make the same choice as I did, but we’ll see.. It’s your life, not mine..’

Ik fluisterde het zachtjes toen ik naast haar kwam liggen. Automatisch zocht haar lichaam naar de warmtebron die naast haar neer was gedaald en klampte ze zich daaraan vast.

‘Okay, Haz, I’ll release Collin again.. He’ll know what to do. Just close your eyes and think about the life you want to live, and I’ll see you on the other side, right?’

Met een korte knik en knipoog liet ik hem weten dat dat inderdaad het plan was. Niall deed zijn ogen dicht en veranderde langzaam maar zeker weer terug in de lelijke jongen uit de bibliotheek.

‘Harry Styles, prepare for the rest of your life.. With or without her..’

Ik sloot mijn ogen en dacht aan de roem, de bekendheid en de lads. Liam, Louis, Zayn en Niall, hoe we het zouden hebben met zijn vijven en hoeveel beter dat zou worden als Liz met me meeging..

‘Now’s the time, close those pretty eyes of yours and think. Just think and don’t do anything..’

Ik drukte mijn lippen nog voor één keer op die van Liz voordat ik mijn ogen dichtdeed en dacht. Ik dacht en dacht en dacht.. Totdat alles voor de tweede keer helemaal wit werd en ik werd meegezogen.. Liz loslatend en mee werd gezogen met de wereld..


Reacties:


tamarastyles
tamarastyles zei op 20 juli 2013 - 17:58:
ik denk dat in zijn oude leven ook liz hoort! dat was eerst toch ook zo? dus waarom nu niet dan?


Team1D
Team1D zei op 17 mei 2013 - 20:12:
Niall is een eng maar GHRKUDCNU hot en schattig persoon hierin


Letra
Letra zei op 13 okt 2012 - 15:26:
Alleen al bij het lezen van de woorden HARRY STYLES POV werd ik al entousiast! en toen ik verder las, omg gewoon.
Ik ben sprakelooss! Maar nu ben ik wel enorm benieuwt of Liz ook mee is gegaan naar Hazz's oude leventje. Spanneenddd!
Trouwens, dat je dat ik ook zo'n verhaal schrijven mag (:, Om eerlijk te zijn is mijn eerste hoofdstuk klaar 7 ik las dat je graag zou willen meelezen (:
Dus, je zult vandaag nog wel van mij horen denk ik, hihhi.
Snel verdeer!
xo


Chayenne
Chayenne zei op 13 okt 2012 - 14:25:
Oh, bedankt trouwens, ik zal gelijk aan het eerste hoofdstuk van het verhaal beginnen


Chayenne
Chayenne zei op 13 okt 2012 - 14:24:
WHAAAAAT! This is soooowwwww
GEWELDIG! SUPERSUPERSUPER fehjfhdkjshfkjs snel verder jij alsjeblieeeft beste verhaal evaaa<3