Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen n schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Stand Alones » Angel with a shotgun

Stand Alones

16 okt 2012 - 12:45

808

1

392



Angel with a shotgun

They say before you start a war, you better know what youre fighting for

Dat is waar. Vechten zonder doel is nutteloos. Maar ik wist al vanaf het moment dat hij die zeven woorden sprak - ik houd van je. Het spijt me. - dat ik voor hem zou vechten. Ik vocht niet zonder doel. Hij was mijn doel. Hij is mijn doel. Dat zal hij ook altijd blijven. Vince. Mijn reden om te vechten, want dat is hij waard. Dat zijn wij waard. Wij, samen. Ik vecht niet alleen voor hem. Ik vecht voor ons. Ik weet waar ik voor vecht, en ik weet het al een hele tijd.

Well baby, you are all that I adore

Ook dat was waar; hij was alles wat ik liefhad. Misschien niet de enige persoon waar ik om gaf, maar wel de eerste waar ik echt van hield, met heel mijn hart. Ik heb nog nooit om iemand gegeven zoals ik om Vincent geef. Zoals ik van hem houd, want in mijn ogen is dat heviger. Specialer. Eerst gaf ik om hem. Toen ben ik langzaamaan van hem gaan houden, steeds meer. Toen hij die zeven woorden sprak, nam het alleen maar meer toe, maar durfde ik het ook echt toe te geven. Niet alleen aan mezelf, maar ook aan hem.

If love is what you need, a soldier I will be.

Liefde is zeker wat hij nodig heeft. Je hoort mij niet zeggen dat hij dat niet krijgt, dat Stuart of Imogen of wie dan ook hem geen liefde geven, maar het is wel iets wat hij nodig heeft. Liefde. Onze liefde, de liefde die ik hem geef. Mijn liefde is anders dan die van zijn broer. Ik ben verliefd op hem, ik houd van hem. Dat is anders dan broederliefde, anders dan Imogens liefde. Liefde is wat hij nodig had, en wat ik hem zou geven. En als ik hem geen liefde kan geven, zal ik vechten tot het wel kan. Als een soldaat.

Im an angel with a shotgun.

Ik zou mezelf nou geen engel noemen, en ik ben zeker niet de enige die dat niet zou doen. Zoals zijn broer. Stuart. Ik ben er heilig van overtuigd dat hij mij nooit zo zal noemen, want volgens hem zijn Vince en ik ziek en is dit geen liefde, niet echt. Misschien zou hij me eerder de duivel noemen, zeggen dat ik zijn broertje heb besmet. Maar Vince zelf wel. Vaak zelfs. Niet in het Engels. In het Frans. Mon ange. Ik zie mezelf niet als een engel. Misschien ben ik wel zijn engel. Zonder shotgun. Misschien is het wapen dat ik bezit geen geweer, maar liefde.

Fighting till the wars won.

Vechten. Tot het einde, tot we samen kunnen zijn. Ik zal vechten tegen Stuart Farley en winnen. Kosten wat het kost. Voor hem.

I dont care if heaven wont take me back.

Alsof ze me daar überhaupt willen; homoseksualiteit wordt als een zonde gezien. Bovendien hebben ze meerdere redenen om me daar niet toe te laten. De dingen die ik deed toen Vincent, Imogen en Trops wegwaren. De dingen die ik toen deed om aan geld te komen zouden vast niet geaccepteerd worden. Prostitutie is ook strafbaar. Ik ben er zelf bijna voor opgepakt, dus ja. Des te meer redenen om me daar niet toe te laten. Maar het maakt me niet uit. Het maakt me niet uit waar ik terecht kom als ik sterf, als ik nu maar bij hem ben. Dat is vast net zo goed als de hemel, misschien zelfs beter. Mijn hemel op aarde.

Ill throw away my faith babe, just to keep you safe.

En niet alleen dat. Voor zijn veiligheid zou ik alles geven. Alles, behalve ons. Ik zou mijn eigen veiligheid op het spel zetten, in de hoop dat hij dan wel veilig zou zijn. Het maakt me niks uit of Stuart of Palmtree me wat aan doet, mijn veiligheid doet me niks. Zijn veiligheid staat boven de mijne, altijd.

Dont you know youre everything I have?

Soms vraag ik me af of hij dat doorheeft, dat hij alles is wat ik heb. Hij is mijn leven, en hij betekent alles voor me. Zonder hem kan ik niet leven, en zonder hem wil ik niet leven. Hij is alles wat ik heb, alles waar ik echt waarde aan hecht, en de enige in mijn leven waar ik zielsveel van houd.

And I want to live, not just survive, tonight.

Overleven is niet het enige wat ik wil, ik wil ook kunnen leven. Met hem. Samen. Zo snel mogelijk. Als het kan vanavond. En dan vanavond beginnen met leven. Samen.

They say before you start a war, you better know what you're fighting for.

Ik wist waarom ik vocht, ik wist waarvoor ik vocht. Ik wist niet alleen waarom en waarvoor ik vocht, maar ook waarom ik won. Voor hem, voor ons. Voor Vincent Farley, mijn Vince.


Voor Bodine.


Reacties:


Bodine
Bodine zei op 16 okt 2012 - 16:41:
Het einde is echt mwiih. <3
maar goed. Ik ga even iets zeggen en vat het alsjeblieft niet vervelend op. Kijk. Je titel is geweldig en je laatste paar woorden ook, maar verder som je eigenlijk alleen maar het boek op. Buiten dat ik twijfel aan wat Adie soms zegt - is hij niet veel te egoïstisch om Vince boven zichzelf te kiezen? - som je eigenlijk alleen maar feiten op uit het boek en het liedje.
Het idee spreekt me heel erg aan en ik wil je niet ontmoedigen, maar ik denk dat je de verkeerde tekstsoort hebt gekozen. Als je nu gewoon een verhaal schijft, echt in verhaalvorm en met personages en met echte gebeurtenis, Ou het zoveel geweldiger kunnen zijn. Beschrijf hoe Adie en Vince 's nachts vergif in het ontbijtmateriaal gooien en dat ze Imogen redden met één of andere smoes. Verwerk het liedje daarin, of in iets soortgelijks maar wel in verhaalvorm. Ik daag je uit.
Verder wil ik even zeggen dat dit het beste is tot nu toe wat betreft onderscheid maken tussen jezelf en je personages. Er kwam veel minder oh-dit-personage-is-ook-al-Jess in voor. Goed zo dus. (:
Sorry voor deze reactie.