Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » One Direction » Useless wish, dramatic story twist.. » Sixteen.

Useless wish, dramatic story twist..

25 okt 2012 - 23:25

1912

4

381



Sixteen.

HAAAAAAI! :D Bij dit hoodstuk horen natuurlijk een paar commentaartjes! ^^ Zoals: De jurk: http://data.whicdn.com/images/34737097/292478_252988778136807_845341034_n_large.jpg Ennnn de schoenen! <3 http://25.media.tumblr.com/tumblr_mao513dmbI1rh7s4vo1_500.jpg Enjoy and let me know what you think! --

‘Ready?’

Louis stak zijn hand naar me uit en sleurde me letterlijk mee de deur uit toen ik die vast had gepakt. Harry had me losgelaten en me geholpen wat passende kleren voor vandaag uit te kiezen, mocht iemand me op de foto zetten. Wat volgens mij helemaal niet ging gebeuren, omdat ik nog steeds onzichtbaar was voor de buitenwereld, maar ‘het kon altijd gebeuren’, volgens hem. Schuddend had ik toegekeken hoe hij mijn hele tas door had gespit en me uiteindelijk had opgescheept met de leukste maar minst praktische set die ik bij me had. Ach, wat maakte het ook uit, veel zou ik het toch niet aanhebben als ik Louis mocht geloven.

‘We’re gonna find you the perfect dress for tonight, doesn’t matter how many you have to try on. Let’s make Harry faint and beg you for a kiss.’

Ik grinnikte. Dat klonk als een goed plan. Met zijn creditcard die in mijn zak brandde en klaar was om los te gaan liepen Louis en ik lachend naar de stad toe. Ver was het niet.

‘I like having you back Liz, finally someone I can shop with! The boys hate fashion, it’s to die for so awful. Harry just texted me to look after you. Pretty much the caring type?’

Hij zwierde onze handen tussen ons in, een ontzettend schattig gebaar, waardoor ik me meteen drie jaar jonger voelde. Het was nooit saai met Lou, eerder gezellig en vertrouwd. Hoe blij ik ook was dat ik Harry terug had, ik was bijna net zo gelukkig om mijn vier maatjes terug te hebben. Allemaal hadden ze iets anders waardoor ik me ontzettend thuis voelde. Louis was de eerste geweest die ik in mij hart had gesloten en me had geaccepteerd als zijnde Harry zijn beste vriendin, waardoor ik nog net í­ets closer met hem was dan met Niall, Liam of Zayn.

‘I missed you too Lou! So, what happened when I was not myself? Tell me the rumours!’

Hij keek eventjes naar me met een bedenkelijke blik, maar kreeg toen de vrolijke opgewekte van een minuut geleden terug.

‘I came out.’

De woorden bleven nog een tijdje door mijn gedachten heen dwarrelen tot ik eindelijk doorhad wat ze betekende. Abrupt bleef ik stilstaan, waardoor Louis automatisch ook naar achter werd getrokken en met een ‘oef’ zacht tegen me aanknalde.

‘What did you just say? DID YOU?!’

Hij knikte wild met zijn hoofd terwijl ik niet wist hoe snel ik hem moest knuffelen. In de drie jaar dat ik hem kende had hij er ontzettend mee gezeten. Hij wist het al een tijdje, maar ik was de enige die het naast hem wist. Het was een eer. Ik had hem door moeilijke periodes heen gesleept toen hij met zijn gevoelens in de kloot zat. Ik plette hem zowat terwijl de tranen van vreugde over mijn wangen bleken te stromen.

‘Wow Lou, I’m so incredibly proud of you! We need to go and celebrate this, instantly!’

Hij drukte mij ook stevig tegen zich aan, terwijl we vrolijk op en neer sprongen.

‘Thanks Liz, I knew you’d be proud of me!’

We liepen net langs een koffiewinkel, waar ik hem naar binnen duwde, een pet op zijn hoofd ramde als vermomming en hem naar een tafeltje trok. Zonder naar de serveerster te kijken wist ik al precies wat ik wilde hebben.

‘Two hot chocolate with cream and the biggest, fattest cake you have please!’

Een bevestigende mompel was voor mij genoeg om me weer compleet op de jongen tegenover me te richten.

‘Tell me! How did the lads react? Were they surprised?’

Louis grinnikte, zette zijn pet goed en begon met vertellen.

‘I told Haz first, because he’s my best mate, you know? And we talked about it for a while and if it would change things between the two of us.. But we came to the conclusion that it wouldn’t. He told me he already knew it somewhere deep inside. It was harder telling Zayn about it, because of his background and religion. But he smiled at me, gave me a hug and said he was happy for me. Niall jumped on me from the moment I started talking and petted me the entire time, to make me feel comfortable. And Liam was Liam. Understanding, calm and relaxed. It was so good to tell them. Just.. Thinking about it and that the boys know it makes it so much more easier and free. I feel like myself again, for the full 100%!’

Ik kon niet anders dan glimlachen, knikken en lieve geluidjes maken. Het voelde fijn om het nu openlijk over te praten.

‘Did you tell the media?’

Voorzichtig gleed er een brede glimlach over het gezicht van mijn lieve vriend. Langzaam maar zeker schudde hij zijn hoofd.

‘Yes, I did. And they took it pretty good, actually. Some were cruel, but hey, that’s life! I may have broken some girls their hearts, but our fanbase grew so fast after the ‘big coming out party!’, lots and lots of guys joined! It’s so much easier now. Eleanor was relieved as well! We didn’t have to pretend anymore and she can be happy with her new boyfriend now.’

Ik keek hem aan terwijl hij vertelde. De opluchting was in zijn ogen te lezen en dat stak me aan. Het maakte me niet uit wat mensen van me zouden denken na vanavond, als ik maar gelukkig was. Ik was dolgelukkig met mijn relatie en Harry. Met de jongens en alles eromheen. Ik wist eigenlijk niet waarom ik dit eerst zo had gehaat, maar het deed er allemaal niet toe. Harry en ik waren samen en genoten daarvan. Dat was het enige wat telde. Lou had die glinstering inderdaad weer terug in zijn ogen, iets wat ik heel erg had gemist.

‘Excuse me? Two hot chocolates and the biggest, fattest cake we have..’

De stille serveerster was terug en zette stilletjes onze bestelling op het tafeltje dat tussen ons instond.

‘To you Lou, and to your amazing future full of love and happiness. You deserve it.’

We klinkte onze mokken tegen elkaar en vielen aan op het gigantische stuk taart dat voor onze neuzen stond. Chocolade, kersen en bergen slagroom.

‘You sure about that last bite? You still need to fit dresses for the rest of the day, huh?’

Louis gaf me een knipoog terwijl ik de laatste hap in mijn mond stak.

‘I dowwn cawr. I caww vvvit into awy dreww I want woo!’

Met mijn mond vol brabbelde ik een heel end weg over waarom ik wel en niet in jurken pasten, toen Louis me in mijn wang prikte.

‘Chew and swallow before you talk Liz, please, it’s disgusting!’

Ik slikte met moeite het gigantische stuk taart weg. Louis keek me grijzend aan, terwijl ik me kon herinneren dat Liam dat ooit een keer tegen Niall had gezegd.

‘Yeah, sure.. Sorry. Let’s go!’

Louid dumpte wat geld op de tafel en samen liepen we de winkel weer uit. Het was redelijk lekker weer voor de tijd van het jaar. Koud, maar zonnig. Onze adem zorgde voor wolkjes in de lucht terwijl mijn haar op een neer bewoog door de stappen die we zette. Uren liepen we rond en tientallen jurkjes trok ik aan, maar geen voelde goed genoeg voor de happening vanavond. Ik wilde er perfect uitzien. Gelukkig was het nog vroeg, want binnen een paar uur moest ik ook al bij de kapper zitten. De stress begon toe te slaan toen Louis opeens stilstond en een etalage in wees.

‘I think we found it Liz.. It’s a dream!’

Ik volgde zijn vinger die naar ergens achterin wees en glimlachte.

‘It’s perfect..’

Samen trokken we de winkeldeur open, toen er een belletje klonk. Een mevrouw stak vanuit het kamertje achter de kassa haar hoofd naar buiten en knikte ons vriendelijk toe, waarna ze ons hielp. Ik liet haar de jurk zien die ik graag wilde passen en met een witte hoes kwam ze na vijf minuutjes weer terug van achter.

‘It’s our only one.. This dress is unique. Let’s try it on and see if the sizing’s right!’

Louis stond enthousiast in zijn handen te klappen en volgde ons naar de kleedkamer. De vrouw ritste de hoes open, waar het meest mooie jurkje ooit uit tevoorschijn kwam. Ik hield mijn adem in toen ze hem aan mij gaf en het gordijn dichttrok.

‘Lou?’

‘Yeah?’

Oke, hij was er dus nog.

‘Do they sell shoes in this place?’

‘Wait, let me check that for you! Just a second please, I’ll be right back.’

Ik liet een goedkeurend geluidje horen en richtte mijn volle aandacht weer op de jurk. De stof gleed soepel door mijn vingers heen en het kleine riempje dat eromheen zat was dé perfect finishing touch. Ik liet mijn kleren van mijn lichaam glijden en haalde het jurkje van de kleerhanger af. Hopend dat ik niets zou slopen of beschadigen stapte ik in de bovenkant en trok hem omhoog. De kleur zou ook perfect bij de zwarte smoking van Harry passen, daar was ik van overtuigd.

‘I found a perfect pair! Can I come in?’

Zonder op antwoord te wachten trok Louis het gordijn open en keek naar me. Ik stond met mijn rug naar hem toe.

‘Zip me up please?’

Ademloos keek hij me aan.

‘Wow Liz.. You’re like an angel..’

Hij trok aan het ritsje, wat ontzettend makkelijk dicht gleed. De schoenen waren er inderdaad perfect bij, die me ook perfect paste. De vrouw van de winkel kwam weer rustig aanlopen vanuit het kamertje waar ze eerst ook had gezeten en klapte verrukt in haar handen.

‘Miss, if I may say so, you look like a freaking celebrity!’

Een goedkeurende glimlach ontstond ook op Louis zijn lippen.

‘That’s exactly what we’re looking for. Is it good enough for the EMA’s tonight?’

De vrouw keek ons even verbaasd aan, maar herstelde zich toen.

‘Excuse me? The EMA’s? MTV’s European Music Awards? That’s.. Big! How did you manage to get tickets?’

Louis en ik wisselde een geamuseerde blik toen hij zijn petje van zijn hoofd trok en er wat belletjes bij de vrouw gingen rinkelen.

‘Wait! You’re one of those One Direction-kids, are you? How lovely! And you’re his date?’

‘Best friend’s date, to be honest.’

Ik keek nogmaals in de spiegel, terwijl de vrouw en Louis een vrolijk babbeltje maakte. Ik voelde me een prinsesje. Maar was dat wel genoeg?

‘Lou? Is this perfect enough for Harry? I don’t want to let him down..’

Louis begon te lachen om mijn onzekerheid.

‘Lizzie-love, if this isn’t good enough, nothing is. You look like the dream of every straight men on this planet. You look like a princess ready to get married. So yes, this is definitely perfect enough for our Hazza. Don’t worry, you’ll be the most beautiful girl on the earth tonight.’

De vrouw knikte om Louis’ zijn woorden. De schoenen waren trouwens ook geweldig. Een prachtige roze kleur met een strik op de zijkant. Speels maar toch ontzettend netjes en chique. Ik wist dat dit het was.

‘I’ll take both! The dress and the shoes!’

Tien minuutjes later liepen Louis en ik zwaaiend de winkel uit met beide een tas in onze handen. Harry zijn creditcard was heerlijk misbruikt, waar ik stiekem heel erg van genoot.

‘It’s time for the hair and make-up. Oh, and your nails, toes and everything! Time for the saloon! I’ll be there with you if you don’t mind. I can use a little hydrating mask. This popstar-life is exhausting!’

Ik aaide Lou over zijn hoofd heen en schoof mijn arm weer in de zijne.

‘Sure Lou, I’m happy you’re coming with me, it would’ve been boring without you!’

En zo liep ik samen met mijn kersverse best-gay-friend naar de salon, waar we ons lekker zouden laten verwennen.


Reacties:


Team1D
Team1D zei op 18 mei 2013 - 10:22:
je maakt me jaloers gurl, ik wil ook shoppen met Lou en Hazzabear zijn creditcard gebruiken


liefsamy zei op 3 maart 2013 - 13:47:
Nooooooo ik kan de jurk en schoenen niet zien!! Ben zo benieuwd, kan je een andere link sturen?? Je schrijft trouwens echt heel leuk!!


Letra
Letra zei op 23 okt 2012 - 18:07:
JEES! AMAZING CHAPTER, LOVE!
Ik ga snel verderr ;3


Chayenne
Chayenne zei op 23 okt 2012 - 9:41:
WOUWWWWWW Geweldiiiiiig <3 Snelverder PLEAASEEEEEEEE
Ik hunker der naaar 0.o