Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » De Hongerspelen » Hunger Games Story's [One Shots] » Een oude bekende ~ Johanna

Hunger Games Story's [One Shots]

11 dec 2012 - 13:58

380

0

201



Een oude bekende ~ Johanna

Na de Opstand, in plaats van terug te keren naar District 7 , is Johanna Mason verhuist naar District 2, waar ze tot haar grote verassing een oude bekende tegen het lijf loopt.

Johanna zou de lange, knappe man van District 12 overal herkennen. Gale Hawthorne. Zonder te stoppen om na te denken, zette ze haar best grijns op en liep op hem af. Ze hadden niet veel gesproken tijdens de Opstand, en Johanna wist niet wat haar bezielde het te doen, maar ze was nooit echt het verlegen type geweest, en ze dacht, waarom de hel niet.
"He, Hawthorne. Lang niet gezien. "Haar grijns werd alleen maar groter toen ze de blik op zijn gezicht zag.
"Mason? Wat doe je hier? "

"Kan niet ik jouw niet het zelfde ding vragen?" Vroeg ze. Waren het echt zijn zaken waarom ze hier was? Het enige wat ze wist, is dat 7 haar huis niet meer is. Ze moest ergens anders heen.
"Niet echt," mompelde hij, zijn ogen schoten naar de grond. "Je weet waarom ik hier ben."

En dat deed ze. Gale was hier om te proberen en te ontsnappen aan de pijn die hij voelde van het verliezen van Katniss Everdeen aan Peeta Mellark. Ze kon hem niet kwalijk voor zijn gebroken hart, maar wat ging weglopen er aan doen?
"Je hebt nooit een kans met Everdeen gehad," Zei Johanna, niet in staat om zichzelf te stoppen. "Dat weet je, toch? '

Johanna voelde zich een beetje beschaamd toen ze hem beteuterd zag kijken, maar in alle eerlijkheid, hij had iemand nodig om hem te vertellen hoe het is. Gale is niet iemand die er omheen gaat draaien. Van wat ze wist van hem, leken ze veel op elkaar, en de waarheid verwringen zal niets veranderen.
"Geen behoefte om me eraan te herinneren,' mompelde hij. Er is een lange, pijnlijke stilte voordat Gale weer naar boven kijkt en een vraag over zijn lippen duwt. "Wanneer stopt het met pijn te doen, Mason?"

Johanna was geschokt. Ze had niet verwacht zo'n simpele opmerking iets veel groters betekende dan ze goed kon verwerken, maar ze verspilde geen tijd bij het beantwoorden van zijn vraag. "Wat bedoel je? Het verliezen van iemand die je lief had? Dat doet het niet."

Gale gaf haar een korte knik. 'Dat is wat ik bang voor was. "


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.