Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Full Moon » 2. Lily Evans

Full Moon

23 dec 2012 - 22:44

438

2

217



2. Lily Evans

Elenor liep met haar hutkoffer achter haar aan de trein door, terwijl ze voelde hoe de trein langzaam in beweging kwam. Ze liep langs verschillende coupés en telkens keek ze naar binnen of ze Lily Evans, haar beste vriendin er toevallig in zag zitten, maar tot nu toe had ze Lily nog niet gevonden.
In een coupé, bijna helemaal achterin de trein vond Elenor, Lily dan uiteindelijk. Lily zat gebogen over een boekje waar ze helemaal verdiept in was, met haar lange, rode haren langs haar gezicht hangend. Ze had niet gezien dat Elenor al een tijdje voor de coupé stond. Die stond zich af te vragen wat voor boekje Lily nu weer aan het lezen was.
Elenor opende voorzichtig de coupé, omdat ze haar vriendin niet wilde laten schrikken.
Bij het horen van de deur van de coupé, die zachtjes open ging, keek Lily verbaasd op. Een glimlach sierde haar lippen, toen ze zag dat het Elenor was, die zojuist de coupé in kwam.
'Elenor!' zei Lily dan ook vrolijk en ze stond op.
'Lily!' zei Elenor vrolijk terug en de twee meisjes gaven elkaar een knuffel ter begroeting.
Elenor nam plaats tegenover Lily, nadat ze haar hutkoffer had opgeborgen.
'Wat las je daar?' vroeg Elenor nieuwsgierig. Ze had al een beetje proberen te kijken wat het precies was, maar ze had nog altijd geen idee.
Lily pakte het boek en overhandigde het aan Elenor.
'Een handig spreukenboek, gekocht voor als de jongens weer in de problemen komen net als vorig jaar,' zei Lily, en met de jongens, bedoelde ze de jongens uit hun vaste vriendenkring. Altijd waren ze met z'n zessen bij elkaar. Al was Lily soms ook bij Severus, haar beste vriend, maar daar ging Elenor niet echt mee om. De jongens waar allebei de meiden mee om gingen waren James Potter, Siruis Black, Remus Lupin en Peter Pettigrew. Dat waren ook gelijk de jongens die bekend waren onder heel Hogwarts voor hun kattenkwaad en leuke streken. Soms deden de meiden mee, andere keren weer niet, maar één ding was zeker, dit jaar zou niet anders worden. De jongens zouden nog vaak genoeg in de problemen komen.
Elenor giechelde even en net toen ze het boek open wilde slaan om er wat uit te lezen werd hun aandacht getrokken door een hoop kabaal uit de hal tussen de coupés. De twee meisjes keken elkaar aan en Elenor legde het boek weer terug op de tafel.
'Zullen we gaan kijken?' vroeg Lily en Elenor knikte.
Samen liepen de twee meisjes de coupé uit in de richting van het kabaal. Een hele groep leerlingen had zich om twee personen gevestigd en waren duidelijk klaar voor een goed gevecht.


Reacties:


HermoineG
HermoineG zei op 19 feb 2013 - 19:53:
Wat leuk!
Sorry hoor dat ik het zo laat lees, maar ja, beter ooit dan nooit zullen we maar zeggen!
Echt hartstikke leuk!
Snel verder lezen om te kijken of mijn vermoedens kloppen...

x


Azula
Azula zei op 23 dec 2012 - 22:45:
Allereerst vind ik het heel leuk dat je de officiële, Britse namen gebruikt. (:
Ten tweede vind ik het leuk dat Lily en Elenor al met de Marauders omgaan. ^^
En ten derde: CLIFFHANGER! Ö
NEEEEXT? (: