Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Full Moon » 3. The allmost fight

Full Moon

29 dec 2012 - 23:32

563

2

189



3. The allmost fight

Tegenover elkaar stonden Severus en James. James had Sirius, Remus en Peter vlak achter zich staan. De rest wilde gewoon simpelweg een gevecht zien en waren er niet omdat James of Severus nu zulke goede vrienden van hun waren.
'Heb je nu nog zoveel te zeggen, Snape?' beet James hem toe en hij deed dreigend een stap naar voren. Sirius, Remus en Peter begonnen nu al te lachen, alsof James het gevecht al gewonnen had en Severus ergens in een hoekje lag te huilen.
Lily en Elenor baande zich samen een weg door de omstanders heen tot ze naast Sirius kwamen te staan. De meiden hadden maar enkele seconden nodig om het hele tafereel in zich op te nemen. Beiden keken ze geschrokken naar James. Het was niet nieuw dat hij Severus pestte, al was Lily daar vel tegen.
James trok zijn toverstok, klaar om een spreuk naar Severus af te vuren toen Lily tussen hen beide kwam. James schrok en kon zijn spreuk nog net inhouden. Hij wilde Lily niet raken.
'Houd op!' gilde Lily kwaad. Lily probeerde al een paar jaar iets aan het gepest van James te doen. Het leek eind vorig jaar beter te worden, maar nu bleek alles gewoon schijn te zijn geweest. James zou nooit ophouden als Lily het op de aardige manier bleef vragen.
Het werd helemaal stil in de hal niemand durfde iets te zeggen en iedereen had zijn ogen gericht op Lily.
Lily draaide haar hoofd naar Severus.
'Ga maar, ik zie je in Hogwarts,' zei ze rustig tegen hem met een kleine glimlach. Iedereen kon de dankbaarheid van Severus' gezicht aflezen. Hij is nou niet echt het persoon dat zichzelf zou verweren. Severus kon het wel, hij was zelfs één van de beste in verweer tegen de zwarte kunsten, maar hij zou het niet doen. Simpelweg om de reden dat James een vriend van Lily was.
Severus knikte even kort en liep snel de menigte door, vermoedelijk helemaal naar de andere kant van de trein.
Nu er geen gevecht meer kwam strompelde alle omstanders teleurgesteld naar hun coupés.
'Lily, wat deed je nou?' Vroeg James verontwaardigd. Hij had zich al zo verheugd op het gezicht van Severus na dat hij de spreuk had uitgesproken, maar nu zou hij die nooit zien.
'Wat deed ik?' begon Lily verbaasd. 'Wat deed ik? Wat deed jij?! Ik vraag je al jaren lang om Severus met rust te laten, omdat het een goede vriend van me is, en je luistert gewoon nooit! Ik dacht dat we vrienden waren James!' zei Lily kwaad en James beet even op zijn lip. Eigenlijk was James gewoon jaloers op Severus. Hij vond Lily een hartstikke leuk meisje, en Severus bracht zo veel tijd met haar alleen door, dat James het gewoon niet meer eerlijk vond.
'Lily het spijt me,' zei James gemeend. Al meende hij er weinig van. Het speet hem wel dat hij tegen Lily loog, maar dat was ook het enigste.
'Nee James, ga weg,' zei Lily kwaad en met grote passen liep ze terug naar haar coupé.
De rest die tot nu toe nog geen woord hadden gezegd keken vol medelijden naar James. Iedereen wist wel dat James, Lily een leuk meisje vond, alleen Lily zelf niet.
'Ik praat wel met haar,' zei Elenor vervolgens. Ze wilde niet het nieuwe jaar al met ruzie beginnen. James keek haar dankbaar aan en Elenor liep haar coupé weer in om met Lily te gaan praten.


Reacties:


HermoineG
HermoineG zei op 19 feb 2013 - 19:56:
Ha, BAM!
Mijn vermoedens klopten, James VS. Severus
Ben het eens met Azula hier benenden
Ik ga later meteen verder lezen!

x


Azula
Azula zei op 29 dec 2012 - 17:28:
De rest wilde gewoon simpelweg een gevecht zien en waren er niet omdat James of Severus nu zulke goede vrienden van hun waren.

Ha. Severus had helemaal geen vrienden, enkel Lily. Arme jongen. Ik blijf het zielig vinden, heb ook altijd al genegenheid voor Snape gevoeld. Gewoon, omdat hij uiteindelijk toch een goede man blijkt te zijn.

Hij is nou niet echt het persoon dat zichzelf zo goed kon verweren.

Dit klopt niet. Severus was één van de besten in Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Dus verweren kon hij wel degelijk.

Oké, nou je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt. Want in HP zelf wordt Lily kwaad op Severus. Ik ben benieuwd of het hier anders gaat lopen. Misschien kiest ze dit maal voor hem en niet voor James? Dat puntje hierboven is gewoon even een tipje, hoor. Niets om je af te zeiken x)

NEEEXT? (: