Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Full Moon » 4. Lost trunk

Full Moon

30 dec 2012 - 14:04

632

4

189



4. Lost trunk

Elenor liep de coupé van haar en Lily weer in en deed de coupédeur netjes achter haar dicht. Lily zat weer en keek kwaad naar buiten. Ze had er echt heilig in geloofd dat James zou stoppen met het pesten van Severus, wat was ze dom geweest om dat te geloven.
Elenor liep rustig naar Lily toe en ging weer tegenover haar zitten. Elenor wist niet precies wat ze nu moest zeggen en zocht naar de juiste woorden.
'Ik denk dat James, Severus nu wel met rust laat,' begon Elenor maar en Lily keek op. Haar ogen glinsterde terwijl ze haar tranen al achter haar netvlies voelde branden.
'Dat is dan 5 jaar te laat,' beet Lily, Elenor toe en ze keek weer kwaad uit het raam. Elenor schrok even van deze plotselinge uitbarsting op haar. Zij had tenslotte niks gedaan, en dat realiseerde Lily zich ook.
'Sorry,' mompelde ze net hard genoeg zodat Elenor het kon verstaan. Elenor zuchtte even en sloeg haar ogen neer. Ze snapte eigenlijk wel dat Lily zo deed. Ze moest haar woede toch op iemand afreageren, maar sinds de moeder van Elenor zo akelig was geworden, kon Elenor er niet goed tegen als andere mensen boos op haar waren, tenminste als het goede vrienden waren of mensen waar Elenor enorm veel om gaf.
'Het is al goed,' zei Elenor en ze keek ook maar uit het raam. Ze liet haar hoofd op haar hand rusten en volgde het prachtige landschap waar ze langs kwamen. Dit zou Lily wel kalmeren, dacht Elenor bij haarzelf.
De sfeer die in het begin zo goed was in hun coupé, was helemaal omgeslagen. Het was een beetje ongemakkelijk geworden, maar Elenor begreep het en Lily moest gewoon even tot rust komen.
Elenor herkende dit stuk van het landschap maar al te goed, ze waren bijna bij Hogwarts.
'Zullen we onze gewaden maar aantrekken? We zullen er zo zijn,' zei Elenor dan ook, aangezien ze daar nog niet aan toegekomen waren door het hele Severus, James gedoe.
Lily keek weer op en knikte, ze zei verder niets. Elenor pakte haar koffer en pakte haar gewaad eruit.
'Dit kan niet,' hoorde ze Lily mompelen en ze keek vragend naar Lily. Ze was haar hutkoffer aan het zoeken.
'Eén koffer is weg!' zei Lily geschrokken en Elenor liep naar de kant van Lily om mee te zoeken, maar haar ene koffer was echt weg. Gelukkig had ze er twee mee, en kon ze haar gewaad nog wel aantrekken.
'Hoe kan dat nu weer?' zei Elenor en ze snapte er helemaal niks van. De ene hutkoffer van Lily lag nog gewoon hier en de andere was plotseling weg.
'Het is vast één of andere zieke grap, hier heb ik nu echt geen zin in,' zei ze geïrriteerd. Elenor zuchtte even, fijn, dit kon er ook nog wel bij. Iemand moest hun coupé dus ingelopen zijn terwijl zij bij James en Severus waren, maar wie deed nu zoiets? Iedereen mocht Lily.
'Ik vraag zo wel of de jongens wat hebben gezien of dat ze het zelf hebben gedaan ofzo. Trek nu eerst je gewaad maar aan,' zei Elenor geruststellend. Ze wist zelf niet zo goed wat ze nu weer moest doen. Er was nooit echt een koffer weg, hij moest wel gestolen zijn. Elenor had het vertrouwen wel dat hij straks weer boven water kwam.
Lily had haar gewaad al aangetrokken, wanneer Elenor's oog op het boekje viel wat nog steeds aan haar kant lag.
'Vergeet dit niet,' zei ze en ze pakte het boekje en gooide het in Lily's koffer. Lily keek even naar het boekje en beet op haar lip. Ze wist ook wel dat het weer goed zou komen met James en haar, maar ze wilde nu gewoon even niet aan hem denken, wat moeilijk ging met een boekje dat ze speciaal voor hem en zijn vrienden had gekocht.


Reacties:


HermoineG
HermoineG zei op 20 feb 2013 - 15:37:
ooeh! Arme Lily

Gelukkig zijn ze inderdaad bijna bij Hogwarts!
Kijk uit naar de volgende hoofdstukken, ga maar snel verder!

x


Leila96 zei op 15 feb 2013 - 12:02:
Mag ik een melding? Ik vind m erg leuk!!!


Rebella
Rebella zei op 14 jan 2013 - 12:39:
Dit is anders! Leuk!
Mag ik een melding?
Nice <3


Azula
Azula zei op 30 dec 2012 - 22:04:
Grrrrrrrrr. Welke imbiciel heeft haar hutkoffer gestolen?
Het kan niet één van de jongens geweest zijn. Die waren allemaal
bij het tafereel van daarvoor. Toch..?
Hmm. BIJNA BIJ HOGWARTS! YAAAAAY. (: