Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » One Direction » Schaakspel » Wasbeurt

Schaakspel

14 jan 2013 - 18:39

1512

9

598



Wasbeurt

Op een gegeven moment namen ze aan dat het avond was. Ze wisten het niet zeker, niemand had een mobiele telefoon bij de hand en beneden kwamen ze niet meer. Het deed er ook niet echt meer toe. Ze gingen gewoon met zijn vijven de eetkamer uit, nadat ze de avondmaaltijd verorberd hadden. Die dag zouden ze het voor gezien houden, hadden ze besloten. De tegenpartij was weer sterk in de meerderheid en daar moesten ze rekening mee houden. Zo was het in stilte afgesproken. Er was geen woord gevallen. Alleen Louis was onrustig, de rest was vooral uitgeput. Zo liepen ze naar de badkamer, alle vijf tegelijkertijd.
‘Denk je dat hier ook camera’s hangen?’ vroeg Zayn, toen ze de deur achter zich in het slot lieten vallen. ‘Ik bedoel, dat ze hier ook beeldmateriaal opnemen en straks beelden uitzenden van ons op het toilet of in de douche?’
‘Natuurlijk hangen er camera’s,’ zei Jade. ‘Dat spreekt voor zich. Dat dit een badkamer is, wil niet zeggen dat er geen interessante scènes plaats kunnen vinden. Ze moesten erop voorbereid zijn, voor het geval dat. Of ze de irrelevante beelden ook uitzenden weet ik niet. Zeg jij het maar.’
‘Zenden ze überhaupt iets uit?’ vroeg Floor. ‘Als het mis is gegaan, denk je dan dat ze het publiceren? Dan worden ze straks opgepakt.’
‘Er zijn altijd manieren.’
‘Eerlijk gezegd boeit het me niet eens,’ zei Harry. ‘Als we maar vrijkomen vind ik alles prima. Dan mogen ze het wat mij betreft honderdduizend keer afdrukken en als billboardposters in alle hoofdsteden hangen. Als dat de prijs is voor mijn vrijheid, dan betaal ik die wel.’ Louis knikte instemmend, waarna hij ter zake kwam: ‘Goed, hoe gaan we het doen?’
‘Wat?’
‘Douchen.’
‘Oh ja, er zijn vrouwen bij, daar kan Louis niet zo goed tegen,’ grinnikte Zayn.
‘Dat is niet waar,’ stribbelde Louis verontwaardigd tegen. ‘Het is alleen -’
‘Het is niet erg,’ onderbrak Jade, ‘ik denk dat we gewoon in ons ondergoed de douche in duiken en dan handdoeken omslaan tot alle kleding droog is.’ Iedereen stemde in. Ze hadden afgesproken de kleding te wassen omdat ze intussen misselijk werden van de geur die er vanaf kwam. Daarbij zaten er bloedvlekken in die het liefst vergeten werden. Zo snel mogelijk.
Harry draaide de kraan van het bad open een mikte zijn eigen broek en shirt erin. Zayn volgde zijn voorbeeld, evenals Floor en Jade. Louis aarzelde even, besloot toen dat de geur hem toch wel heel erg tegenstond en volgde het voorbeeld van zijn vrienden. Vervolgens mikten ze een flinke scheut lichaamszeep erbij en Harry begon het soepje te roeren. Belletjes kwamen bovendrijven en terwijl het water langzaam een bruinzwartige kleur kreeg, verspreidde een aangename geur zich door het vertrek. Jade en Floor begaven zich naar de douches, Zayn knielde naast Harry en hielp hem met het wassen van de kleding.
‘Het is koud hier,’ mopperde Louis, waarop Zayn hem glimlachend een paar waterspetters in zijn gezicht gunde. ‘Niet zeuren.’ Louis schudde zijn hoofd, keek naar de jongens, stond zichzelf toe tegen de muur te leunen. Harry haalde zijn shirt uit het water en wrong het uit, bekeek het resultaat en besloot dat het toch niet schoon genoeg was, gooide het weer terug.
‘Het water is lekker warm, Lou,’ zei hij toen. ‘Kom er ook bij.’ De jongen aarzelde even maar gehoorzaamde toen. Voorzichtig liet hij zijn handen te water en hij glimlachte. ‘Het is inderdaad lekker warm.’
‘Eigenlijk was het een stiekeme hint, Lou,’ sprak Zayn. ‘Niet zo van, kom er gezellig bij, maar zo van maak je ook eens nuttig.’ Harry schoot in de verdediging en plensde een golf van het bruinzwarte water in Zayns gezicht.
‘Gedraag je eens netjes tegenover mijn man,’ beval hij de doorweekte jongen, waarop hij een plens water terugkreeg. Louis zat naast hem, glimlachend.
‘Je man moet zich gedragen tegenover ons,’ wierp Zayn tegen. ‘Jullie zijn nog niet eens getrouwd en hij laat je nu al het werk doen, dat accepteer je toch niet?’ Harry schudde zijn hoofd. Hij voelde zowel Louis’ als Zayns ogen branden en besloot ze beiden te negeren. Opnieuw lichtte hij zijn shirt uit de badkuip en ditmaal liep hij ermee naar één van de wastafels, spoelde het kledingstuk uit met koud water en bekeek het resultaat. Het was niet geheel schoon, maar het rook weer aanvaardbaar. Tevreden hing hij het op, ging het volgende kledingstuk halen en herhaalde de behandeling. Zowel Zayn als Louis volgde zijn voorbeeld en al snel hadden ze de halve badkuip leeg. Tegen die tijd kwamen Jade en Floor uit de douche, ieder een handdoek omgeslagen, en ze boden aan om het werk af te maken.
De jongens begaven zich naar de douches. De warme condens hing er nog en Harry realiseerde zich dat hij het douchen gemist had. Hij stapte onder de warme straal en sloot zijn ogen. Het was lekker warm, rustgevend, waste alles opnieuw van hem af. Net als na Kathryn, toen was hij ook schoongewassen. Nu weer. Alles was weg. Cynthia werd weggewassen en Isa en Niall en alles wat er gebeurd was. De waterdruppeltjes namen de gedachten, de angsten, de gebeurtenissen in zich op en dreven toen weg. Richting het plafond, want warme lucht was lichter dan koude lucht. Daarom deed een warme douche hem beter voelen en een koude niet. Een koude was koud, deed alle gebeurtenissen alleen maar op hem neerdalen. De warme dreef alles weg, omhoog. Alle ellende verdampte en tegen de tijd dat het weer condenseerde, zou hij weg zijn. Gehuld in een handdoek, zijn natte kleding in de ene hand, Louis aan de andere hand. Zo zou het zijn, nog één goede avond voor ze de volgende dag weer ten strijde trokken. Nog één nacht vol goede slaap. Daar hoopte hij op. Dat moest. Die had hij nodig.
Iets zei hem dat hij die niet zou krijgen, maar die gedachte drukte hij weg. Verdampte. De condensdruppeltjes brachten het dapper naar het plafond en daar spatte het uiteen. Schimmels vormden erop, op die ene gedachte op het plafond. Het was niet waar, niets was waar.
Hij zou wel slapen, natuurlijk zou hij slapen. En hij zou wakker worden. Ze zouden allemaal wakker worden en er zou een einde aan komen. Dapper kwam hij onder de douche vandaan en zag dat hij de laatste was die eruit kwam. De rest stond op hem te wachten, net als hij gehuld in een vlekkeloos witte handdoek. Ze hadden alle kleding in hun handen. Het bad was leeg en ze stonden al bij de deur om weg te gaan.
Harry liep, zoals hij zichzelf had beloofd, naar Louis toe en pakte diens hand. Zo liepen ze naar de slaapkamer. In optocht, met zijn vijven. Ze lieten een spoor van waterdruppels achter, maar dat deed er niet toe. Er zou hooguit iemand over uitglijden. Harry glimlachte bij het beeld dat zich in zijn hoofd vormde: de gehele tegenpartij op de bek. En dat door een paar waterdruppeltjes. Moest kunnen, maar het zou niet gebeuren. Hij wist dat het niet zou gebeuren. Ze zouden niet naar boven komen. Ze mochten niet naar boven komen, want de enige denkbare reden was wraak. Of voedsel, dat was ook een mogelijkheid. Ze hadden nog het één en ander overgelaten, omdat ze niet wilden dat Danielle, Liam en Josh verhongerden. Als ze nog leefden. Ze moesten nog leven. Stoppen met denken.
In stilte betraden ze de slaapkamer en namen allen plaats op één van de bedden. Harry en Louis waren de enige die nog moesten delen, in zoverre waren ze al uitgedund.
Ze hingen de kleding aan de randen van de bovenste bedden, kropen onder de dekbedden.
‘Ik houd de wacht wel,’ bood Zayn ongevraagd aan.
‘Weet je het zeker?’ vroeg Jade.
‘Waarom niet?’
‘Het is nogal slopend.’
‘Het is voor jullie niet minder vermoeiend dan voor mij.’
Louis kroop dicht tegen Harry aan, sloeg een arm om diens middel en zei: ‘Als je het halverwege de nacht niet meer uithoudt, maak je mij maar wakker.’
‘Jou?’ vroeg Zayn ontzet.
‘Waarom niet?’ snauwde Louis. ‘Waarom moet je de hele tijd doen alsof ik één of andere mongool ben die niet na kan denken? Nee, ik ben Harry niet en jou niet en ik stel niet de scherpe vragen die jullie stellen. Toch kan ook ik mijn zintuigen op scherp stellen en alarm slaan als er iets is. Is dat zo moeilijk te geloven?’
‘Nee,’ verdedigde Zayn zich zwakjes. ‘Zo bedoelde ik het ook niet. Ik dacht alleen. Ik - sorry. Is goed. Ik zal de wacht aan jou overdragen.’
‘Dank je,’ zei Louis, zijn stem nog steeds niet geheel vriendelijk maar toch al weer een beetje minder kil. Harry kneep zachtjes in zijn hand als een bedankje dat hij er geen grote ruzie van maakte, sloot toen zijn ogen. De dag was lang geweest en hij was uitgeput, dus het was hoogtijd om een beetje uit te rusten. Er zat een zware dag aan te komen en hij zou al zijn energie nodig hebben. Tik, tik, tik.
Dit is mijn laatste nacht in dit bed, besloot hij. Morgen ben ik hier niet meer.


Reacties:

1 2

Team1D
Team1D zei op 29 mei 2013 - 22:51:
Ik dacht dat er condoom stond


Faylinn
Faylinn zei op 19 maart 2013 - 22:16:
oke Harry is er morgen niet meer.
omg gaat 'ie dood 0.0? nee dat kan niet. nope. ikdenk dat Josh en ehm... Liam nog dood gaan. but i am not sure.


TomEnDoos
TomEnDoos zei op 10 maart 2013 - 1:37:
Is it a rabbit or a kangaroo?


neversay
neversay zei op 31 jan 2013 - 18:38:
Richting het plafond, want warme lucht was lichter dan koude lucht. Daarom deed een warme douche hem beter voelen en een koude niet. Een koude was koud, deed alle gebeurtenissen alleen maar op hem neerdalen. De warme dreef alles weg, omhoog. Alle ellende verdampte en tegen de tijd dat het weer condenseerde, zou hij weg zijn.

Dat is zo zo zo cool bedacht. :'

Ik ga niet zulke eh goede reacties schrijven. Maar. Het is awesome. Yap ^^


xDevilBitch
xDevilBitch zei op 16 jan 2013 - 9:58:
Harry is een tikkeltje optimistisch. Ik zou een fatsoenlijke reactie schrijven, maar mijn telefoon typt vreemd en voegt steeds dingen toee die ik niet heb getyped.