Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » True or fake love » -01- <3

True or fake love

23 jan 2013 - 20:45

905

5

205



-01- <3

Even handig om te weten voordat je dit hoofdstuk leest; Hoofdpersonen/bijfiguren: Louise (=hoofdpersoon, ik-figuur), Racey (=beste vriendin van Louise), Meneer Thomson (=leraar van Louise), Johnny (=jongen waar Louise verliefd op is) -- Veel leesplezier!

"Word je wakker, meid?" ik was nog heel erg moe. "Ja, mam." Ik rekte me uit, kleedde me aan, waste mijn gezicht om wakker te worden en liep naar beneden. De geur van heerlijke broodjes rook ik al toen ik op de trap stond... Heerlijk! Ik liep verder over de trap. Opeens struikelde ik over de één na laatste tree en viel toen voorover op de grond. "AU!" schreeuwde ik. Mam kwam naar me toe en vroeg me of het ging. "Ja" knikte ik en liep strompelend verder naar de keuken. Ik pakte een broodje en smeerde er een dikke laag roomboter met jam op. Ik legde het broodje op een bord en liep verder naar de woonkamer, daar nam ik een paar grote happen van het broodje. Plotseling beet ik op mijn tong. "AU!" schreeuwde ik. "Louise, wat is er toch met je vandaag?" "Ik weet het niet" zei ik alsof ik het niet wist. "Het gaat gewoon niet zo lekker vandaag". Zwijgend, zonder ook maar iets te zeggen liep ik naar de badkamer. Ik pakte mijn tandenborstel en deed er tandpasta op, maar in plaats van dat ik de tandenborstel in m'n mond deed, stopte ik hem perongeluk in mijn oog. Boos zei ik tegen mezelf: "Wat een ongeluksdag vandaag!" Ik spoelde m'n tandenborstel af, en deed er opnieuw tandpasta op, dit keer ging het goed en deed ik de tandenborstel in m'n mond, en poetste ik m'n tanden blinkend schoon. Terwijl ik m'n tanden poetste dacht ik in mezelf: "meer kan er vandaag toch niet meer fout gaan?" Ik liep naar boven om mijn tas nog even snel in te pakken, want daar had ik gisteren geen tijd meer voor gehad. Toen liep ik nog even naar beneden om een broodje te smeren voor school.
Eenmaal daarmee klaar te zijn liep ik naar buiten met mijn tas om m'n arm. Ik fietste naar de bushalte en wachtte op de bus. Na 10 minuten wachten kwam hij eindelijk. Ik ging in de bus zitten, legde mijn opvouwbare fiets naast me neer. De halte na mij kwamen er opeens heel veel mensen in de bus. Er kwam een oud vrouwtje met haar rollator binnen. Ik liet haar op mijn plek zitten, want er was geen plekje meer over in de bus. Ik ging staan.
Uiteindelijk kwamen we bij mijn halte: "Amsterdam-Oost". Ik stapte uit en klapte mijn opvouwbare fiets uit. Ik fietste verder naar school, zette mijn fiets in de stalling en liep naar binnen naar mijn kluisje.
Racey kwam naar me toe. "Louise, wat is er? Je kijkt zo sip." "Ik weet niet wat ik moet, Racey." Een traan gleed er over mijn wang. "Wat is er met je, meid?" Troostend sloeg Racey een arm om me heen. "Vertel maar wat er is, Louise. Je kan me vertrouwen."
Even was er een moment stilte omdat ik niet wist hoe ik dit moest vertellen.
"Ehh.. Ik ben verliefd op Johnny, maar je weet dat iedereen hem de nerd van de school vindt. Als ik met hem neem, dan wil helemaal niemand meer met me omgaan. Niemand mag hem!" treurde ik. Alweer gleed er een traan over mijn wang. Racey gaf me een schouderklopje en een knuffel. "Meid, wat er ook gebeurt, ik sta altijd aan je zij, wat je ook doet!" "Dank je, Racey. Je bent een echte vriendin!"
Ik liep nog even snel naar het toilet met Racey omdat heel mijn mascara was uitgelopen. Ik werkte het even snel bij.
Samen liepen we naar de eerste les: Engels. We waren wat te laat.
"Meiden, jullie zijn wel erg laat, niet? Gaan jullie maar een te laat briefje halen" zei meneer Thomson boos. "Maar..." "Geen gemaar!" Onderbrak hij mij.
Racey en ik liepen samen naar de administratie. "Wat een vervelende man" zei Racey. "Mee eens" ging er in mijn gedachten rond. We pakten een te laat briefje en liepen slenterend naar Engels om maar niet bij die vervelende man te zijn. Uiteindelijk terug in de les te zijn gingen we naast elkaar achterin zitten. Racey tikte op mijn schouder. "Moet je eens zien, Louise. Johnny staart je aan." Zei ze fluisterend. "Oh echt?" Zei ik een beetje te hard. Ik vroeg me af waarom hij dat deed. "Stilte!" Schreeuwde meneer Thomson. "Ik ben hier aan het uitleggen dus jullie zijn stil en luisteren, begrepen?" Racey en ik knikten.

"RING RING!"

De bel ging en iedereen stond op. Ik liep met Racey naar de kluisjes, liep om de kapstok heen en botste ineens tegen Johnny aan, nou eigenlijk hij tegen mij. Ik viel op de grond. "Sorry sorry Louise, het spijt me!" Hij hielp me overeind en pakte mijn boeken die op de grond waren gevallen. Hij keek in mijn ogen, en ik in de zijne. Hij deed zijn hand door mijn haar. Even wist ik niet wat ik voelde. Mijn hart bonkte heel snel. "Ik ga even naar mijn kluisje, doei Johnny." Ik liep naar mijn kluisje om mijn eten en drinken te halen. "Volgens mij hebben we hier twee tortelduifjes". Zei Racey met een glimlach. Ik zweeg.

Ik hoorde van de leraren dat we sneeuwvrij kregen, dus iedereen was blij, behalve ik. Ik wou op school blijven voor Johnny.
Ik liep met Racey met de fiets naar de bushalte, want fietsen wou niet, daar lag er te veel sneeuw voor. We klapten onze klapfietsen in, en namen de bus weer terug. Toen we de bus uitstapten liep ik verder met Racey naar mijn huis.


Reacties:


Letra
Letra zei op 23 jan 2013 - 22:13:
Whihhihii, Nadine ! Wat een goed eerste hoofdstuk! Er valt natuurlijk altijd nog te werken aan je schijf skills, maar je schrijven ontwikkeld zich met de dag! en ik vind dit werkelijk goeedd ((:
Ik ben benieuwt what's next, so: Mag ik een melding?
In gevalje toch vergeten was wat een melding inhielt @Chayenne xd
Dan geef je de lezers(lezeressen) van je verhaal een reaction in their gastenboek & dan gaan ze je hoofdstuk lezen lol. half Engelss . maar ik denk dat @Faylinn je dat al verteld had, nietwaar?

Snel verder meiskee ! ik had dit trouwens al eens onder Nederlands gelezen lol <3


Chayenne
Chayenne zei op 23 jan 2013 - 21:28:
@Faylinn dat heb ik haar uitgelegt. Dus SSTSStS misschien weet ze het nog ^^
Whiehoee ik haddit al gelezen onders frans terwijl Calatajude me probeerde duidelijk te maken hoe ik beauceron moest uitspreken, wat een gek zeg, dat weet ik zelf ook wel. Vage frans leraar hebben we.
Ik was pas gelukkig als mijn Fransleraar Louis heete
Maar ik wil een meldig dus<3
XXjes


1Diloveniall
1Diloveniall zei op 23 jan 2013 - 21:23:
Louise, meneer Thomson

aka

Louis, meneer Tomlinson?
Of zie ik dit nou gewoon helemaal verkeerd?

Melding?


Faylinn
Faylinn zei op 23 jan 2013 - 20:40:
PS: IK WIL EEN MELDING!! als je tenminste weet hoe dat moet xp


Faylinn
Faylinn zei op 23 jan 2013 - 20:39:
wauwiedauwieeeeee!
omg mooi geschrevn hoor meissieee
snel verder<3