Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen n schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » One Direction » Schaakspel » Simone

Schaakspel

28 jan 2013 - 16:08

1519

8

524



Simone

Ze zaten op de grond, hun ruggen tegen elkaar, vastgebonden met een touw dat ze ergens vandaan hadden gehaald. Hij wist niet waar vandaan kwam en in principe deed het er ook niet toe. Pas toen hij een blik op hun schoenen wierp, realiseerde hij zich dat er heel wat veters ontbraken.
Een glimlach kroop rond zijn lippen, een mengeling van trots en leedvermaak. Daar zaten ze dan, vastgebonden op de grond. Sharon en Kate. De andere twee meisjes lagen ernaast, bewogen niet meer. Hij hoefde er niet naar de te vragen en er niet aan te denken, want het was niet interessant. Niet zozeer. Hij wist ook wie het gedaan had. Zayn was de enige die nog een mes in zijn handen had en zijn shirt zat onder het bloed. Oude vlekken die er in de was niet geheel uit waren gegaan, maar ook nieuwe. Van Ina en van het nieuwe meisje. Hoe ze ook mocht heten. Sharon leek zijn vraag te horen, of ze maakte hem gewoon graag gek. Dat laatste, waarschijnlijk. Hij wist vrijwel zeker dat ze zat te wachten op het moment dat hij net zo gestoord zou blijken als zij. Het blijft uit, beloofde hij zichzelf. Het moment zou uitblijven.
Ze heette Simone, sneerde Sharon. Ze heette Simone en ze was pas twintig. Haar hele leven lag nog voor haar, haar toekomst was nauwelijks begonnen. De wereld lag aan haar voeten. Haar vriend, haar familie. Ze lachte. Niemand wist waarom, waarschijnlijk wist ze zelf niet eens waarom. Ze lachte alleen maar. Gestoord, dacht Harry. Compleet gestoord. Misschien hoorde zij ook wel getik in haar hoofd. Tik, tik, maar dan harder en zo hard dat ze het weg probeerde te lachen. Waarschijnlijk niet. Waarschijnlijk was ze gewoon niet helemaal honderd procent. Deed er niet toe. Stoppen met denken, legde hij zichzelf weer op. Stoppen met denken en spelen. Ze waren zo dichtbij.
Ze had geen vriend, wierp Jade tegen. Ze balanceerde een mesbeschermer op haar vingertoppen, keek er geconcentreerd naar terwijl ze het gesprek voerde. Met Sharon, met zichzelf.
Ik heb er toevallig met haar over gesproken. Ze werkte achter de kassa. Waarschijnlijk zou ze promotie krijgen, maar dat was nog niet zeker. Ze studeerde niet en ze was vrijgezel, dat zei ze nog, dat ze daarom hieraan meedeed. Voor het geld. Natuurlijk voor het geld, wie hier heeft het niet voor het geld gedaan? Ze hebben alleen maar armen gekozen, uiteraard. Anders zouden we sowieso nee gezegd hebben. Ze konden moeilijk een advertentie in de krant plaatsen met iets in de richting van win een ontmoeting met One Direction, want de kans bestond dat de jongens daarachter zouden komen en achterdochtig zouden worden.
Wie zegt dat ze de waarheid tegen je sprak?
Zij had minder reden om te liegen dan jij.
Ze had je door. Vanaf het begin al.
Jade grinnikte. Ja, vast wel. Zo slim was ze wel, daarom ligt ze hier. Ik was het niet, dat kan ik je wel vertellen, maar ze zag het niet aankomen. Of wel? Nee, natuurlijk niet. En in dat zwembad was ze ook slim genoeg om te bedenken dat ze van onderen aangevallen kon worden, of niet dan? Nee, ze was zeker heel erg intelligent en ze had me door. Daarbij: er viel niet veel door te hebben. Ik heb me nooit tegen jullie gekeerd, ik heb me alleen bij hen gevoegd. De eerste paar dagen hebben we gewoon het plan gevolgd, is het niet?
Geloof jij in leven na de dood? vroeg Sharon, zonder antwoord te geven op Jades vraag.
Nooit zo over nagedacht.
Natuurlijk heb je daarover nagedacht. Daar hebben we de afgelopen dagen allemaal over nagedacht. Je kunt niet toekijken hoe tien mensen vermoord worden, zonder je af te vragen wat er met hen gebeurt.
Ik geloof het wel, deelde Harry compleet ongevraagd mede.
Ik wil het van haar horen.
Ik weet het niet.
Je gelooft het wel, je durft het niet toe te geven. Weet je waarom niet? Omdat je alleen maar slecht praat over Simone. Ze hoort je. Ze houdt je in de gaten. Wacht maar. Ze neemt je nog wel te grazen.
Ze zijn niet boos, weerlegde Harry.
Wat?
Ze zijn niet boos. Ze speelden een spelletje en het liep voor hen slecht af, maar ze zijn niet boos. Ze weten dat zij precies hetzelfde zouden hebben gedaan als het omgekeerd was. Ze vergeven ons. Ooit van gehoord, Sharon? Vergiffenis? Nee zeker? Het meisje lachte weer. Tik, tik, tik.
Waarom Simone wel, maar Sharon en Kate niet? vroeg Harry.
Floor keek hem schouderophalend aan. We dachten: aan jou de eer.
Aan mij?
Ja.
Hoezo?
Jij hebt het allemaal bedacht.
Niet zonder jullie.
Maar vooral wij niet zonder jou. Hij keek naar haar, liet zijn ogen langs haar arm glijden. Ze hadden een soort van tourniquet aangelegd, om de bloeding te stoppen en het leek enigszins te helpen. Ze moest onwijze pijnen uitstaan, realiseerde hij zich. Het kon nooit prettig zijn.
Eleanor kwam weer in beweging, pakte een fles op en begon weer de cameras te bewateren. Zowel op de gang als in de badkamer, als in de andere kamers en iedereen keek er verbaasd naar. Wat doet ze? vroeg Louis na een poosje.
De cameras onwerkzaam maken, legde Harry uit.
Nee! riep Sharon.
Ja.
Dan hebben ze helemaal geen reden meer om ons in leven te houden.
Die hebben ze toch al niet.
Leedvermaak.
Ons op zo gruwelijk mogelijke wijze aan ons eind doen komen. Nou, dan heb ik toch liever dat ze ons vergassen of zo. Sharon keek hem aan, zonder glimlach dit keer. Zonder emoties. Was ze bang? Misschien, stiekem, maar hij kon het zich niet voorstellen. Het paste niet bij haar, zelfs niet als ze hopeloos vastgebonden zat aan de enige vriendin die ze nog over had. Onder de grond. De enige die ze nog zou zien voor ze kwam te overlijden. Althans, aannemende dat ze het spel afmaakten. Sharon was de witte koning. Met haar zou het spel bijna gewonnen zijn.
Aan jou de eer, zei Zayn, terwijl hij een stap achteruit zette, zodat Harry erbij kon. De jongen keek naar de meisjes, stond op het punt om zijn hoofd te schudden toen Eleanor riep: Nee, niet doen! Alle hoofden keken haar kant op - behalve dat van Sharon, want die zat met haar rug naar Eleanor toe. Wat? vroeg Zayn.
Nee, herhaalde Eleanor. Het heeft geen nut meer.
Hoezo niet?
Ze kunnen het toch niet meer zien, of horen, dus wat hebben we eraan?
Weet je zeker dat je alles hebt neergehaald?
Ja. En daarbij: ik weet negenennegentig procent zeker dat ik kortsluiting heb veroorzaakt. Ze zien niets meer, ze horen niets meer. Ze was nog niet uitgepraat of het licht flikkerde, heel even aan en uit zoals in een horrorfilm, toen geheel uit.
Shit! hoorde Harry Sharon fluisteren. Nou zul je zien dat ze mannetjes naar binnen gaan sturen.
Nee joh, het is de kortsluiting, wierp Louis tegen.
Nee, zeiden Harry en Eleanor in koor. Eleanor ging in haar eentje verder: Dat was een andere stroomkring. Dit is opzet.
Ze hadden de woorden nog niet gezegd of er klonk gestommel vanuit de richting waar de eetkamer zich bevond. Terug de badkamer in! riep Eleanor onmiddellijk uit, waarop meerdere voetstappen in beweging kwamen. Harry probeerde zijn weg te vinden, struikelde over het logge lichaam van Simone en viel voorover, landde bovenop wat hij aanzag voor een been van Sharon. Is iedereen er? vroeg Eleanor, waarop Harry een negatief antwoord gaf. De deur van de eetkamer ging open en er klonk een eerste schot. Het belandde in de muur, ging er misschien wel doorheen - Harry wist niet waar de muren van gemaakt waren - of misschien raakte het Simone wel. Hij wist het niet, alles wat hij wist was dat hij geen kogel op de grond terecht hoorde komen.
Heel even aarzelde hij. Hij was in de eerste instantie van plan om gewoon de badkamer in te rennen, alleen, want hij was de enige op wie ze nog wachtten. Toen veranderde hij van gedachten, zonder te weten waarom, en trok Sharon mee naar binnen. Ze kroop half met hem mee, hoewel ze nauwelijks in staat was zichzelf de verplaatsen door de houding waarin ze zat. Hij sleepte haar mee en Kate automatisch ook. Het was zwaar, maar ze werkten zoveel mogelijk mee. Intussen werden er meer en meer schoten gelost en de schutters kwamen steeds dichterbij, althans dat leek zo. Harry dacht het te horen en te voelen. Te zien. Hij zag de mannen dichterbij komen, elke keer als ze een kogel afvuurden en er een korte periode van licht bestond. De voetstappen bevestigden dat de afstand steeds korter werd.
Net toen Harry de hoop opgaf, leek Eleanor in de gaten te hebben waar hij mee bezig was - aan het slepende geluid te horen, waarschijnlijk. Ze schoot hem te hulp, gaf een paar flinke rukken aan Sharons arm en zodra ze over de drempel waren, knalde ze de deur dicht en in het slot. Stemmen klonken vanaf de andere kant, boos en dwingend. Voetstappen, steeds meer. Met hoeveel waren ze? Met veel. Waarschijnlijk met veel. Sowieso met veel. Veel te veel.
Ze zaten opgesloten en er was geen weg terug.
Helemaal niet meer.

Theorieën anyone? (:


Reacties:

1 2

Faylinn
Faylinn zei op 20 maart 2013 - 11:44:
ik lees net ook even al die reacties en denk wauw hoe komen ze er op. het zou eigenlijk allemaal wel kunnen.
ahwgrr ik word gek ik moet het gewoon weten.
dus....*klikt snel op volgende hoofdstuk*


TomEnDoos
TomEnDoos zei op 10 maart 2013 - 2:26:
Is it a rabbit or a kangaroo?


neversay
neversay zei op 15 feb 2013 - 17:49:
Okay. Mijn vorige reactie slaat dus nergens op. Ze vonden het blijkbaar wel leuk om toe te kijken. Het ging wel om de moorden. Hmmz.
Of het is de politie. Maar. I don't know. De politie gaat niet random schieten?
Nope, ik heb geen idee. En iedereen die het leest is zo slim. Ugh. Nja, laat ik dan maar gewoon verder lezen. (:


xjeszell
xjeszell zei op 29 jan 2013 - 19:53:
Okay. Eens zien.
Ik dacht eigenlijk in eerste instantie aan de politie. Maar toen dacht ik van, maar ze blijven schieten. En straks schieten ze de overgebleven mensen neer - per ongeluk. Ik wilde zeggen "of wil de politie dat juist?" maar - waarom? Misschien willen ze de overgebleven mensen vermoorden omdat mensen door hun toedoen zijn overleden. Dat ze daar boos om zijn of zo. Idunno.
Ik had nog iets in gedachten - ook met politie. Maar ik weet het niet meer precies.



Maaarrr het lijkt me eigenlijk ook kunnen dat het de mensen van het spel zijn. Maar ik vraag me dan af of ze de overgebleven mensen ook willen vermoorden of dat ze het op een paar mensen gemunt hebben.
Hm. Okay - dit is wat ik nu heb. Meer kan ik niet echt bedenken. Though - ik dacht eerst van "misschien hebben ze er last-minute alsnog dierbaren ingegooid" maar - waarom zouden ze dan gaan schieten? Want zo kunnen ze hun dierbaren juist wat aandoen. Hmm.


Azula
Azula zei op 28 jan 2013 - 23:34:
Waarschijnlijk niet.

Harry, duh. Jij bent de enige imbieciel hier die dat hoort. (':

This is the final right? Oké, je verdient een theorie. (:

De Kale en zijn bende zijn boos, doordat de camera's uitgeschakelt zijn. Vinden ze niet leuk. Maar, het blijft een spel. Het probleem is, dat ik niet geloof dat de Kale enzo het nog zo zien. (Er nog steeds vanuitgaand dat hij hierachter zit he) Want stel nou, ze winnen het spel, En dan? Dan komen ze vrij? *lacht* Ja, direct naar de politie natuurlijk. Nee, dat gaat niet gebeuren. Er zijn 2 mogelijke oplossingen. De één nog gekker als de andere.

1.
De mannen die hier schieten zijn politiemannen. Ze komen hier om de jongens te bevrijden, ze zijn in de veronderstelling dat de rest allemaal vijanden zijn, Jade en Floor incluis. Tenzij ze hebben gegeken naar de beelden en de Kale enzo ook hebben opgepakt, terwijl ze zich in de ruimte van de schermen bevonden. Dat kan. Ze schieten om de ''gevangenen'' af te schrikken, om ze naar éen bepaald punt te drijven zodat ze makkelijker kunnen doen wat ze moeten doen. Ik haal even je proloog erbij ;D :

Citaat: Daarom zul je altijd een zender bij je moeten dragen
Weetje. Hoewel het lang geleden is he, ik ken jou, dit heb je niet voor niets gezegd. Dat zendertje, waterdicht. Het huis, een zwembad. Toeval?
Als de politie één van de weggehaalde lijken van de meisjes heeft gevonden, zendertje incluis, kunnen ze die van de anderen ook vaststellen, maar bovenal - die van de verantwoordelijken. Want dat zendertje zendt uit naar hun basis. ^^
Alleen dit zit me dwars:
Stemmen klonken vanaf de andere kant, boos en dwingend.

Als het politie is die ze komt redden, waarom dan boos? Hmm. Ik vind dit ook niet de beste theorie, ik geloof zelf meer in de volgende.

2.
De indringers zijn de Kale en zijn handlangers. Waarschijnlijk alleen dat laatste, want als de Kale echt verantwoordelijk voor dit is (of hij is een handlanger en heeft nog een baas) gaat hij niet zelf op onderzoek uit. Echt niet, daar heeft 'ie z'n mannetjes voor.
Het zijn er veel, zoals Harry al weet. Zoals iedereen weet. Het zijn er veel en ze zijn gewapend. Ze schieten om af te schrikken, dat weet ik zeker. Anders belandde die kogel niet in het midden, anders was iedereen al neergeschoten. Want als dit de verantwoordelijken zijn (of handlangers) kunnen ze wel fatsoenlijk met een wapen omgaan.
Toch, het bleef een spel. Tenminsten, zo leek het de hele tijd.. Maar wat nou als Harry's gedachten zo op ons ingespeeld zijn, dat we hem gaan geloven, maar het eigenlijk helemaal niet zo is. Komt de proloog weer:
Citaat: Zelfs tegen hem mag je dus geen woord loslaten

Zelfs tegen hem? Eerst dacht ik aan Eleanor. Dat ze de boel sabboteerde en dat ''hem'' Louis betrof. Maar toen las ik dit weer terug:

Als ze je komen halen weet je van niets, zodra je achter hun plannen komt stribbel je tegen en doe je alsof je verbaasd bent.'

En ineens valt alles op zijn plek. Het gaat krankzinnig klinken, het gaat heel fout klinken (dit schiet me ook nu terwijl ik deze theorie typ te binnen, maar dit wordt de officiële ontknoping) Schrik niet, maar in mijn ogen wijst alles op het volgende:

MIJN OFFICIÃâ¹LE THEORIE:

Zayn. Zayn, Zayn, Zayn. Hij wist het al, vanaf het begin. Hij heeft getekend, heeft al die tijd meegespeeld. Hij naait de hele boel bij elkaar, heeft iedereen voorgelogen. Nu komen mijn argumenten:

- Niemand, niets, helemaal niks is eraan gedaan om hem gaande te houden. Om hem door te laten gaan. Ik dacht eerst aan stalen zenuwen en gewoon hero-Zayn, maar dat is onmogelijk. Het kan niet. Niet op deze manier.

- Zayn is nooit terplekke aangevallen. Nooit. Harry is wel eens gepakt, Louis, Liam.. Niall... Josh *sadface*, maar Zayn nooit.
`
- Louis begon te denken dat Zayn en Harry wat kregen; de ultieme omstandigheden voor Zayn. Als Louis en Harry verder uit elkaar dreven, kon Zayn meer vertrouwen winnen bij Harry, de leider van de groep. Niemand zou hem verdenken. Helemaal niemand. Except me ;D

- Het eerste chapter. Alle jongens waren verbaasd en angstig bij het betreden van de bus met die rare Kale. Except our lovely Zayn:

Ja, beaamde Zayn, maar daarna zei hij niets meer. Zelfs niet over de geblindeerde ramen. Hij protesteerde niet toen hij de Kale zag zitten en over hem heen moest klimmen - hij had zijn wapen weggestopt - en kroop gewillig tussen Harry en Louis in op de achterbank.


- Als Zayn zo dapper is dat hij geen drijfveer nodig heeft, waarom zegt hij bij het bovenstaande dan niets? Als hij écht zo dapper was, als het hem écht niet boeide, had hij zijn bek opengetrokken. Het wapen was weg, het had net zo goed nog steeds de verassing kunnen zijn. Maar hij zei niets, omdat hij het wist. Hij wist wat er ging gebeuren. Wist alles. Mocht niets vertellen aan
Hem. Jaja.

- Tot slot. Zayn is 20 [s]probably was 'ie dat nog niet eens toen je dit afmaakte, maar afijn[s]. In totaal begonnen ze met 13 meisjes en 5 jongens, is samen 18. Ze hebben 2 dierbaren verloren, Josh en Niall. Twee dierbaren, het getal twee. 18 + 2 = 20 --> Zayn's leeftijd. ;D Tadaaa!

Oké. Ik ga dus voor de laatste. Mijn officiële theorie.

Zayn did it.

Ja, ik ben echt krankzinnig. ^^

NEXT! <3

PS. Jij wilde een theorie, deze is lang. (: