Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Aidan & Dewi the lost future » Hoofdstuk 6

Aidan & Dewi the lost future

4 feb 2013 - 19:10

831

0

241



Hoofdstuk 6

Van uit Dewi geschreven.

Samen met Aidan fiets ik naar school. We besluiten dit weekend het kantoor van de leiding binnen te sluipen. Als we op school aan komen zetten we onze fietsen in het fietsenhok. Samen lopen we naar binnen. Net als ik bij mijn lokaal aan kom gaat de bel. Alles om me heen negerend zet ik mijn tas op de grond, pak mijn economie boeken uit de tas en leg ze voor me op tafel. Ik zit alleen want niemand hier vind ik echt aardig. Behalve Aidan en Arjan, maar die zitten twee groepen hoger. Ik zit alleen sinds Lowis dood… Verveeld luister ik naar de leraar en speel met mijn pen. Na de uitleg van veertig minuten mogen we eindelijk werken. Bij een opdracht blijf ik hangen:

Wat is een vergelijkend waren onderzoek?

Normaal weer ik het antwoord hier wel op. Maar ik ben er niet bij met mijn gedachten. Ze gaan steeds naar wat Aidan heeft gehoord. En gek genoeg naar Aidan zelf. Ik schud mijn hoofd. De gedachtes drijven weg e ik weer meteen het antwoord op de vraag in mijn boek weer:

Een vergelijkend waren onderzoek is een onderzoek naar kwaliteit, prijs, en de schade die het aan het milieu geeft.

Niet het beste antwoord ooit maar dat boeit niet. Mijn gedachten vliegen weer weg naar Aidan.
Ik schrik op uit mijn gedachtes als de bel gaat. Snel pak ik mijn spullen in en loop het lokaal uit. Ik kijk op het rooster. Ik heb al een korte dag. Maar nu ik heb nu ook eens uitval en nu een tussen uur. Ik ben gelijk met Aidan uit! Ik ga op het schoolplein zitten en maak mijn huiswerk. Hierna heb ik nog een uurtje en dan ben ik uit!
Het is nu het laatste half uurtje en ik heb mijn wiskunde al af. Ik denk na over ons plan. Er kan maar een iemand het kantoortje binnen. Denk ik. Er zal toch iemand de leiding bezig moeten houden. Ik denk dat Aidan maar naar binnen moet dan. Alleen zou ik dat niet durven. De bel gaat weer. Ik pak mijn tas en loop het plein op. Aidan wil net op zijn fiets stappen “Aidan! Wacht!”¯schreeuw ik wild zwaaiend met mijn armen. Hij kijkt op en glimlacht. “hoor jij niet naar je volgende les te gaan?”¯ vraagt hij. Ik schud mijn hoofd. “uitval wacht even dan pak ik mijn fiets”¯ ik ren naar mijn fiets toe. Meteen zie ik dat de banden lek zijn. Ze zijn door gesneden. What the heck? Ik loop terug naar Aidan. “de banden van mijn fiets zijn door gesneden”¯ zeg ik. Hij sluit even zijn ogen. Blijkbaar denkt hij na. “bel je broers dat ze je fiets op moeten halen dan breng ik jou thuis”¯ zegt hij na een tijdje. Ik pak mijn mobiel en bel Tibbe. “Met Tibbe Twin”¯ klinkt er. “Hé Tibbe met Dewi. Mijn banden zijn door gesneden kan je mijn fiets op halen? Ik heb uit val en ga bij Aidan achterop hij brengt me thuis.”¯ “is goed wees voorzichtig en tot zo”¯ de telefoon piept. Ik stop hem in mijn tas en hijs mijn rugzak op mijn rug. “zit je?”¯ vraagt Aidan. “Ja!”¯ ik hou me vast aan de fiets. Het zit niet erg comfortabel. Hij stapt op en begint te fietsen. Al snel fietst hij op een vaartje in de richting van mijn huis. Ondertussen komen we Tibbe in de auto tegen. Hij toetert even en zwaait. We zwaaien terug. De fiets wiebelt even. Geschrokken houd ik me vast aan Aidans middel. “AIDAN! Hou het stuur vast!”¯ roep ik benauwt. “Rustig aan”¯ We fietsen weer verder. We komen bij mijn huis aan en Christian bied hem wat te drinken aan. Met een rietje drink ik de cola op. Aidan blaast lucht door zijn rietje heen en de cola verandert en belletjes. Ik grinnik. We slurpen onze cola op en ploffen daarna op de bank. “hebben jullie geen huiswerk?”¯ Vraagt Christian verbaast. Ik schud met mijn hoofd. En Aidan ook. “hmm”¯ mompelt Christian. Maar hij gaat door met de vaat inruimen. Ik zet de TV aan en Aidan pakt een autotijdschrift van tafel af. Samen zitten we een tijdje op de bank. Ik voel me wat ongemakkelijk in Aidans buurt maar trek me er niets van aan. Rustig kijk ik verder naar het nieuws. Aidan Legt het tijdschrift terug en raakt daar bij perongeluk mijn hand aan. Er schiet een warme tinteling door mijn hand heen. ‘Ongestoord’ kijk ik verder naar het nieuws. Van uit mijn oog hoeken zie ik hoe Aidan mee kijkt naar het nieuws. Ik volg het niet zo maar Aidan lijkt geïnteresseerd. Meteen pakt hij een schrijfblok uit zijn tas en schrijft dingen op. Verbaast kijk ik naar hem maar hij lijkt geen aandacht aan me te schenken. Wat schrijft hij op? En waarom is het nieuws zo belangrijk? Ik kijk naar het nieuws en schrik meteen van wat er is. Het gaat over survival…


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.