Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Stand Alone's » Wat zou je doen?

Stand Alone's

31 maart 2009 - 23:50

346

0

217



Wat zou je doen?

Wat zou je doen als je nog maar 1 dag te leven had? Wat zou je doen doen als je heel de wereld tegen je had? Wat zou je doen als je door een ziekte werd verslapt? Je wordt het leven zat, maar zelfmoord is geen grap.

Ze zat zwaar aan de anti-depressiva, om de pijn en het lijden te stoppen. Ze wist niet hoe ze moest ontkomen aan de toorn van het leven, alsof God het op haar had gemunt. Haar leven kon je amper een leven noemen. Verrot en duister is haar juiste omschrijving. Verminkt door het leven. Ik vond het zielig. "Sta stevig in je schoenen!" vertelde ik haar. Ze vertelde me al haar problemen. Ze werd gepest op school, en huilde bij me uit. "Gedraag je niet als een meisje van 8!" droeg ik haar op. Ze vroeg goede raad aan me, zag het leven niet meer zitten. "Negeer die mensen gewoon, en denk aan jezelf." Ze keek me strak aan. "Ja, je hebt gelijk." zei ze op vlakke toon. Ze zou zo verder leven. Die woorden in haar hoofd. De dagen streken voorbij, langzaam, geen verbetering. Ze bleef sterk. Na twee weken kreeg ik onverwachts bericht. Dat ze zich had opgehangen, ik klapte helemaal dicht. Mijn wangen waren te nat om af te drogen. Maar na een korte tijd wist ik, ze zit nu daarboven.

Kon de tijd terug, dan zou ik het terugdraaien. En haar anders hebben behandeld, ik heb spijt van mijn daden. Als ik kon, zou ik alles opnieuw doen. Mezelf behoeden op fouten die mijn leven veranderen. Het verleden mag misschien vast staan, maar het lot staat niet geschreven, ik zal mijn toekomst veranderen. Om mijn schuldgevoel te kalmeren. Ik heb dagenlang gehuilt, geprobeerd me te verenigen met haar. Uiteindelijk was het ook mijn schuld. Maar toen besloot ik, ik moet juist vechten voor alles wat haar nog hier houdt, alles wat ik kan doen, gewoon doen. Dit is het meisje wat mij hier houdt.

Wat zou jy doen als je nog maar 1 dag te leven had?


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.