Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » One Direction » Choices » Chapter 1

Choices

12 feb 2013 - 14:19

701

1

211



Chapter 1

Deze of deze?' Sofie laat me een zwart glitter jurkje en een paarse top zien.

'Het jurkje.' Ik moet lachen om Sofie die ondertussen haar halve kledingkast al op haar bed heeft neergestald.

'Of, dit gele topje is misschien ook wel leuk.'

Ik zucht en bekijk mijn eigen kleding. Zelf heb ik het eerste wat ik tegenkwam aangetrokken, een hempje, zwarte skinny jeans en mijn vans. Ik begin zo langzamerhand te twijfelen of het niet te simpel is, Sofie maakt er zo'n ding van. 'Je doet gewoon dat zwarte jurkje aan, we zijn al te laat.' zeg ik. 'En trouwens, het is gewoon de verjaardag van Harry. We gaan niet uit ofzo.'

'Gewoon de verjaardag van Harry?' Sofie kijkt me met open mond aan. 'De verjaardag van Harry en Liam zal je bedoelen.'

Ik lach. 'Nu snap ik waarom je je zo druk maakt. Al doe je een vuilniszak aan, ik weet zeker dat Liam je wel leuk vind.'

Sofie zucht. 'Nou dan mag hij dat wel een keer laten merken.' Vanaf de dag dat ik Sofie heb voorgesteld aan Liam, een vriend van Harry, is ze helemaal gek van hem. Harry is het er ook mee eens; Sofie en Liam zijn perfect samen. Het duurt alleen een eeuwigheid tot die twee aan elkaar toegeven.

'Zal trouwens wel leuk zijn.' Sofie kijkt me met haar gemene glimlach aan.

'Wat?' vraag ik, terwijl ik geen idee heb waar ze het over heeft.

'Liam en ik en jij en Harry, kunnen we mooi dubbeldaten.'

Ik begin hard te lachen. 'Soof, kom op. Ik en Harry? Je weet toch dat we gewoon vrienden zijn. Dat is al ons hele leven zo.'

Sofie haalt haar schouders op. 'Wat niet is kan nog komen.'

'Ben je klaar?' Ik sta geirriteerd op. Ik weet niet of ik geirriteerd ben door haar opmerking of door het feit dat het allemaal zo lang duurt.

'Bijna.' Sofie smeert nog wat mascara op haar wimpers en ze doet een laatste beetje blush op. 'Oké, let's go.'

***

Als we bij Harry aankomen staat het voor zijn huis al helemaal vol met auto's, scooters en fietsen.

'Hebben ze de hele stad uitgenodigd ofzo?' lacht Sofie.

Buiten voor de garage staan verschillende groepen mensen, en we banen ons een weg door de menigte op zoek naar Harry en Liam.

'Emma, Sofie!' hoor ik plots een stem roepen. Ik kijk om en zie Liam zwaaien. We lopen op Liam af en ik feliciteer hem. Ik grijns als ik zie dat Sofie Liam feliciteert met een onzekere drie zoenen. 'Ik ga even op zoek naar Harry, ben zo terug'.' zeg ik snel, om de twee even alleen te laten. Ik vind Harry bij de 'bar', hij zit met de rug naar me toe maar zijn krullen vallen me meteen op. Zachtjes loop ik of hem af, en ik leg mijn handen op zijn schouders. Geschrokken springt hij op en hij draait zich om.

'Emma, jij bent het maar, je laat me schrikken.' zegt hij lachend maar geschrokken. Ik geef hem een knuffel. 'Gefeliciteerd Harry.'

Hij glimlacht. 'Bedankt Em.' Harry kijkt naast en achter me. 'Heb je Sofie niet meegenomen?' vraagt hij verbaasd.

'Jawel.' grijns ik. 'Die heb ik even bij Liam achtergelaten.'

Harry begint te lachen, en ik weet dat we hetzelfde denken. 'Hey mate!' een groep jongens komt op Harry aflopen. Harry draait zich om naar de jongens. 'Zie ik je zo weer?' vraagt hij nog snel aan me.

'Tuurlijk! Ik ga even kijken hoe heb bij Liam en Sofie is.' zeg ik lachend. Ik loop naar de plek toe waar ik ze een paar minuten geleden heb achtergelaten. Ze zijn nog steeds druk in gesprek dus ik besluit verder te lopen naar buiten om te kijken of ik nog wat bekenden zie. Buiten ga ik op een muurtje zitten en ik pak mijn mobiel.

- Ben je nog van plan te komen of? Grapje, tot zo. Xx! -

Het is een smsje van Harry die hij heeft gestuurd toen we net onderweg waren, ik had hem nog niet gelezen. Zijn smsje doet me glimlachen, maar ik wordt opgeschrikt door een stem vlak bij me.

'Hoi. Wie ben jij?'

Ik kijk op in de mooie donkere ogen van een jongen met een zwarte kuif.


Reacties:


fallinlove
fallinlove zei op 12 feb 2013 - 19:41:
Ik ga lezen!