Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » The Vampire Diaries » A new beginning » Hoofdstuk 2.

A new beginning

18 feb 2013 - 18:39

1067

0

407



Hoofdstuk 2.

Alweer hoofdstuk 2. Hopelijk vinden jullie het iets. Opbouwende kritiek en tips zijn nog steeds welkom :P.

Hoofdstuk 2.


Damon Salvatore stapte uit de douche en droogde zich af, hij sloeg de handdoek om zijn middel en liep zijn slaapkamer in. Hij stopte voor de lange staande spiegel en bekeek zichzelf. Hij wist dat hij er goed uitzag. Vrouwen vielen massaal voor hem en hij hoefde er niet eens zijn krachten ervoor te gebruiken.
Hij trok zijn kleren aan: een zwarte spijkerbroek ,zwart shirt en zijn leren zwarte jack. Hij liep naar beneden en schonk zichzelf een whiskey in, al was het nog vroeg in de middag. Hij pakte de lokale krant uit de bus en bekeek de kop: Tweede slachtoffer van dieren aanval gevonden stond er groot op de voorkant. Er stond een uitvergrootte pas foto van het meisje, Lynn Housemann. O ja zo heette het meisje ook al weer. Ze was saai, makkelijk en niet echt knap maar makkelijk te verleiden geweest en hij had plezier gehad en haar daarna leeg gedronken en in het bos achter gelaten. Als je zo lang leefde als Damon waren er niet veel dingen die je nog konden opwinden. Maar er was iets, iets wat hij niet had verwacht toen hij hier kwam. Elena Gilbert, het meisje dat op twee druppels water op Katherine leek.
Hetzelfde haar en dezelfde ogen. Het meisje boeide hem ze had een soort droefenis uitgestraald en nog iets wat hij niet kon plaatsen en als hij tijd had zou hij haar zeker proberen te verleiden. Maar nu niet er waren andere dingen die hij van plan was.

Het was vakantie en Elena zat in het lokale cafe te wachten op Caroline 1 van haar andere beste vriendinnen. De deur ging open en Caroline kwam binnen, elke jongen binnen keek toen ze zelfverzekerd binnen kwam stappen. Caroline gooide haar haar naar achter en liep naar Elena toe. Ze ging zitten en een ober kwam naar hun toe om haar bestelling op te nemen. “Wat heb jij?”¯ vroeg Caroline aan Elena “Thee”¯zei het andere meisje terug en Caroline herhaalde het tegen de ober. De ober was een jongen van ongeveer een jaar of 16 en had teveel gel in zijn haar. Hij schreef het op liep naar achter. “Werkt Matt vandaag niet?”¯ zei Caroline tegen Elena terwijl ze ondertussen het cafe scande op de aanwezigheid van Matt Honeycutt het ex-vriendje van Elena. “Nee”¯zei Elena “Daarom heb ik nu afgesproken”¯ en ze roerde met haar lepeltje door haar beker thee. “Hij is nog steeds van slag omdat je het heb uitgemaakt?”¯ vroeg Caroline. “Ja, we blijven vrienden maar hij heeft het nog steeds moeilijk”¯zuchtte Elena ze wilde helemaal niet aan Matt denken en aan hoe verdrietig hij had gekeken toen ze het had uitgemaakt maar het voelde niet goed hij was niet wat ze zocht. Caroline keek haar even aan en begon toen haar eigen verhaal hoe Tyler haar had uitgevraagd en ze over een paar dagen hun eerste date hadden. Elena was blij met de afwisseling van het onderwerp en begon uitgebreid er over te vragen en Caroline vond het nooit erg om over haarzelf te praten. “Alsjeblieft”¯ en de ober bracht de thee van Caroline, die lachte naar hem wat de arme jongen helemaal van streek maakte. “Zo dus we moeten maar gaan winkelen voor de perfecte jurk”¯ praatte Caroline verder. Maar Elena’s aandacht was getrokken door iemand die binnen kwam. Het was Damon, hij liep naar binnen en naar de bar van het cafe naar iemand anders die er zat. Caroline volgde haar blik “Hij is hot”¯ zei ze “Misschien dat ik straks wel een praatje ga maken”¯ giechelde ze. Elena keek haar aan en was geïrriteerd door wat Caroline zei net alsof ze gevoelens had voor hem. “hmm”¯ zei Caroline terwijl ze een vies gezicht trok “Vind je dat de thee niet raar smaakt?”¯
“Ja”¯ zei Elena “Net of er kruiden of zo inzit”¯ Caroline zei er verder niks over en begon verder te praten over haarzelf.

Damon zat aan de bar en keek het cafe door. Hij kreeg een schok toen hij haar zag zitten. Ze zat aan een tafeltje met een bruinharig meisje . Hij luisterde en hoorde niks bijzonders het bruinharig meisje was vol van zichzelf en praatte over een date die ze had. “Is het dan afgesproken?”¯zei een mannenstem naast Damon. Hij keek terug naar de man met wie hij in gesprek was en knikte en ze schudde elkaar de hand. De man liep weg en verliet het cafe. Damon liep naar het tafeltje van Elena toe. “Zo Elena”¯zei hij en lachte 1 van zijn onweerstaanbare glimlachjes. “Dit is de 3e keer dat we elkaar tegen komen we moeten misschien maar eens wat gaan drinken”¯ het andere meisje probeerde zijn aandacht te trekken door overdreven maniertjes maar Damon negeerde haar en bleef naar Elena kijken.


Elena keek naar Damon hij zag er weer goed uit net zoals de andere keren dat ze hem had gezien.
“Hoi Damon”¯zei ze en lachte naar hem iets wat haar aantrok en ze dacht bij zichzelf waarom geen drankje met hem doen. “Is goed zeg maar wanneer”¯ Caroline deed verwoede pogingen om de aandacht van Damon te trekken maar hij negeerde haar wat Elena stiekem leuk vond Caroline wou altijd alle aandacht en kon het niet hebben dat Elena mooier was en dat jongens voor haar vielen. “Hoi, ik ben Caroline”¯ zei het meisje zwoel. Damon keek kort naar haar en toen weer naar Elena “Geef mij je telefoon nummer maar dan bel ik je “ zei hij. Elena gaf hem haar nummer en hij zei gedag en liep weg. Caroline keek ondertussen boos en was rood van vernedering dat hij haar zomaar had genegeerd haar Caroline. Ze stond op “Sorry Elena, ik moet nog even wat doen”¯ zei ze boos en gaf Elena een kus op haar wang en stormde het cafe uit. Elena stond op en liep naar de bar om de rekening te betalen en bedacht dat ze zelf ook wel iets van nieuwe kleren kon gebruiken.

Meredith zat bij Bonnie op haar kamer. Bonnie had haar eerder aan de telefoon verteld over haar voorouders en dat ze afstammeling was van een lijn heksen. Meredith las in de boeken die Bonnie van haar oma had gekregen en fronste haar wenkbrauwen toen ze bij een stuk kwam. “Wat is er?”¯vroeg Bonnie.
Meredith zuchtte “Kunnen we misschien langs je oma? Ik wil haar wat dingen vragen”¯zei Meredith.
“Ja, we kunnen nu wel ze is nu thuis “ en Bonnie sprong op.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.