Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » The Vampire Diaries » A new beginning » Hoofdstuk 3.

A new beginning

18 feb 2013 - 18:47

1344

0

440



Hoofdstuk 3.

Dit is hoofdstuk 3.

Het was avond en Elena zat in haar kamer in haar dagboek te schrijven. Ze had vanmiddag tijdens het winkelen een leuke broek en shirt gevonden en een jurkje. Damon had nog niet gebeld wat Elena niet verbaasde, Damon was een jongen die je liet wachten. “Elena,ik heb brownies gebakken wil je er 1 proeven”¯ hoorde Elena ineens van beneden het was tante Judith. Elena lachte en liep snel naar beneden. “Natuurlijk daar zeg ik geen nee tegen”¯ zei ze tegen tante Judith toen ze de keuken binnen kwam. Margaret zat al aan haar brownie en zat helemaal onder de chocola. “Hmmm lekker”¯ zei Elena met volle mond toen ze een hap nam. “gelukkig”¯zuchtte tante Judith “Ik heb ze gebakken voor het liefdadigheids- bal van aankomende zaterdag bij burgemeester Smallwood”¯ en ondertussen terwijl ze praten veegde tante Judith met een doekje wat chocolade van Margaret’s gezicht die ondertussen wild aan het praten was in haar eigen taaltje. “ Heb je al een date?”¯ vroeg Elena nieuwsgierig aan haar tante. Tante Judith bloosde en zei”¯Ja, hij haalt mij hier om 8 uur op”¯ .
“Krijg ik ook te horen wie het is”¯zei Elena plagend. “Dat zie je dan wel en is het nog oke dat jullie op Margaret passen?”¯ antwoordde tante Judith. Elena knikte zij en Bonnie en Meredith zouden die avond hier een meidenavond houden en op haar zusje passen. Tante Judith schonk nog wat thee in en ze kletsten verder over van alles en nog wat niet wetende wat er nog zou gebeuren de aankomende tijd.
Damon stond in het bos hij wachtte. Het stadje zou niet weten wat hun zou overkomen de aankomende tijd. Hij lachte bij het idee van zijn wraak. Er klonk gekraak en een man kwam naar Damon toe lopen.
Ze schatte elkaar in net zoals roof dieren doen als ze hun vijand tegenkwamen. “Meneer Salvatore, alles is klaar voor het bal”¯ zei de vreemdeling. “Goed”¯zei Damon. “Weet je zeker dat je hier mee wilt doorgaan? Het gaat een hoop aandacht trekken en het word een bloedbad.”¯ de man stak een sigaret op terwijl hij tegen Damon sprak. “Dat is de bedoeling juist”¯ antwoordde Damon. “Mijn kleine broertje heeft iets met dit stadje hij is erop gesteld en ik ben van plan alles kapot te maken wat hij lief heeft”¯
De man lachte en zei “Is hij nog steeds op zijn dieet?”¯ Damon trok een verveeld gezicht “Ja, hij is een watje en niet sterk genoeg om terug te vechten dit hier lijkt een zielige poging om hem te raken maar we beginnen klein en het zal zijn aandacht trekken “ De man knikte en liep weg. Damon draaide zich om en liep naar het pad dat het bos uitliep maar opeens hoorde hij geluiden het kwam van een open plek.
Een jongen en een meisje zaten naast een tent en het meisje was duidelijk bang voor de recente aanvallen op de wilde dieren en de jongen lachte het weg en pakte zijn geweer. Damon grijnsde stomme mensen dachten ze nou echt dat ze hem tegen konden houden en viel aan.


Meredith zat aan de keukentafel te ontbijten toen haar vader met de krant en wat andere post binnenkwam. Hij keek bezorgd naar de voorkant van de krant. “Wat is er pap?”¯vroeg Meredith aan hem.
Haar vader zuchtte en gaf haar de krant. Meredith keek naar de voorkant en schrok er was weer een aanval geweest dit keer op een stel dat was gaan kamperen in het bos. Wat niet erg slim was maar ze hadden wel een geweer mee genomen iets wat niet had uitgemaakt. Haar vader vloekte in de keuken toen hij hete koffie over zich heen morste. “Denk je dat hij het is pap?”¯vroeg Meredith aan hem.
Haar vader keek haar lang aan “Ik hoop het niet meisje anders zitten we in grote problemen”¯


Bonnie was bezig met de afwas van het ontbijt en dacht na. Er was iets vreemds gister toen ze met Meredith naar haar oma was geweest. Meredith had niet willen vertellen waarom ze oma wilde spreken en het werd nog vreemder toen ze aankwamen en oma tegen Meredith had gezegd dat ze wist dat ze zou komen en Bonnie weg had gestuurd voor een boodschap. Ze was razend nieuwsgierig wat ze hadden besproken maar ze wist dat als het vroeg aan Meredith het meisje het niet zo vertellen als ze dat niet wou.

Elena had net lekker gedoucht en was bezig haar make- up te doen en haar haar aan haar toilettafel toen haar mobiel ging. Ze keek op het scherm en zag dat het Damon was en haar hart maakte een sprongetje. Ze nam op. “Met Elena”¯zei ze “Hoi Elena, met Damon kan je vanavond wat drinken?”¯ klonk er aan de andere kant van de lijn. “Ja hoor”¯antwoordde ze en Damon zei dat hij haar op kwam ophalen.
Toen ze had opgehangen was ze blij en belde Bonnie om het te vertellen. Bonnie was natuurlijk super enthousiast en wilde alles weten en wanneer ze hem zou zien. Elena lachte en zei tegen Bonnie dat het nog wat te vroeg was daarvoor en eerst afwachten hoe vanavond ging.


Meneer Smallwood zat aan zijn grootte keukentafel in de eetkamer hij dronk koffie en las de krant.
De recente dieren aanvallen waren groot nieuws en bijna niets anders stond erin behalve het aankomende bal. Meneer Smallwood zuchtte en belde de Sherif voor een vergadering. Hij wist dat het geen dieren aanvallen waren geweest en had al gezorgd dat café,bars en andere horeca gelegenheden vervain in hun drinken hadden gedaan. Vanavond in de vergadering zouden ze verder bespreken wat ze aanmoesten met deze zaak er kwam zelfs een jongeman die beweerde dat hij een jager was en wist hoe hij dit moest stoppen. Na de Sherif belde hij de lijkschouwer om het te herinneren dat hij vanavond aanwezig moest zijn niet iedereen was er van overtuigd dat het aanvallen waren geweest van een vampier maar de autopsie wees het uit. De lichamen waren leeg gedronken en ze hadden kleine bijt gaatjes gevonden al waren de lichamen zo toegetakeld om te lijken op een aanval van wilde dieren. Dit was er 1tje die al lang bezig was dus het zou niet makkelijk te zijn om hem te vinden en uit te schakelen.
“Hey pap”¯ hoorde hij achter zich en zijn zoon Tyler kwam de eetkamer in. “Hoi jongen, wat ga je vandaag doen?”¯ zei hij tegen Tyler terwijl die bezig was brood te smeren. “Ik ga met Matt en de jongens oefenen voor als het seizoen weer begint”¯ zei Tyler met volle mond. “Goed zo “ antwoordde meneer Smallwood en hij dronk zijn koffie op en ging weg.


Elena keek nog voor de laatste keer in de spiegel en liep naar beneden.
“Ik krijg je jongen toch nog wel even te zien?”¯vroeg tante Judith die in de huiskamer met Margaret aan het spelen was.”¯Ik vind het een veilig idee om te weten met wie je uitgaat”¯ ging ze verder. “ja is goed hij komt mij ophalen”¯ zei Elena terwijl ze keek op ze alles in haar tas had. En op dat moment ging de deurbel en Elena liep naar de deur en deed open en haar hart racte door haar lichaam toen ze hem zag. “Hallo Elena, ben je er klaar voor?”¯vroeg Damon. Tante Judith kwam de gang in lopen. “Hallo, ik ben Judith de tante van Elena wil je even binnenkomen anders?”¯ Zei tante Judith terwijl ze Damon een hand gaf. Damon lachte naar haar en stapte naar binnen ondertussen kwam Margaret ook de gang in. “O hallo en wie ben jij?”¯vroeg Damon aan Elena’s kleine zusje en in haar kindertaal begon Margaret tegen hem te praten.
Elena had ondertussen haar jas aangetrokken “Zo ik ben klaar zullen we gaan?”¯ vroeg Elena aan Damon.
Damon knikte en hield de deur open en ze stapte naar buiten.


Toen ze weg waren tilde tante Judith Margaret op. “Zo dat is wel een charmante man vind je niet”¯zei ze tegen het meisje die alleen maar lachte en gaapte. “Nou zullen we jou maar in bad doen en bed stoppen”¯ en tante Judith nam Margaret mee naar boven.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.