Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » De Hongerspelen » Peeta » Hoofdstuk 1

Peeta

22 maart 2013 - 16:16

550

2

299



Hoofdstuk 1

Hee mensen dit is de eerste keer dat ik een fanfiction schrijf hopelijk vinden jullie het een beetje leuk...

ik staar uit het raam, deze dag ben ik 'vrij' van school, nou echt vrij zou je het niet kunnen noemen.. Vandaag worden de namen getrokken voor de 74ste Honger spelen, iedereen uit district 12 is nu vurig aan het hopen dat hun kind niet word getrokken, of zij zelf niet. beneden hoor ik iets vallen, en dan een klap. De klap klinkt hard en ik wrijf over me wang, net of ik die klap heb gekregen. ik denk aan me moeder, andere moeders in district 12 zouden nu hun kinderen troosten en zeggen dat hun het niet worden, maar mijn moeder? Ik zou alleen een last van haar schouders zijn als ik word getrokken, ik ben toch ongewenst al zegt me vader van niet, mijn moeder laat het me anders wel duidelijk voelen.
Dan hoor ik de bel gaan, die aangeeft dat we naar het plein moeten gaan, ik denk aan Katniss als elk jaar hoop ik dat zij niet word getrokken, liever ik dan zij... Dan zie ik haar lopen, ze ziet er mooi uit als altijd en ze heeft de hand van haar zusje vast, die moet dit jaar ook in de bol zitten denk ik zacht, mijn vader geeft me een duwtje in de rug dat aangeeft dat ik sneller moet gaan lopen, ik kijk achterom en zie dat me vader glimlacht. Maar dit is niet zo'n blije glimlach, nee meer van: het komt allemaal goed zoon, en anders hoop ik om een snelle dood voor je...
Nou mijn vader zou mij niet dood willen zien, denk ik tenminste.
Ik hoop zoals elk jaar vurig dat me vrienden niet worden getrokken,en katniss natuurlijk. Dit jaar denk ik ook aan Prim, dat lieve meisje zou het niet overleven.
Diep in me gedachten gezonken laat ik mijn bloed afnemen en ga bij de jongens staan, Effie Prul loopt op, vol met make up overal over haar gezicht, ik vraag me af hoe ze er normaal uit zou zien, zonder alle neppigheid die met grote letters op haar voorhoofd staan geschreven. Ja dit is echt een Capitool mens. Na de lange speech van Effie en de burgemeester word het tijd voor de oogst. Effie zegt het duidelijk en bijna vrolijk, alsof de namen die worden getrokken naar een pretpark gaan. Ze laat de spanning een beetje opbouwen en zegt dan: 'zoals altijd Meiden eerst!' Mijn hart klopt bijna uit mijn borst, wat als het Katniss is? Niet aandenken zeg ik boos tegen mezelf die kans is klein, ik zoek Katniss tussen de meiden, daar staat ze met angst over haar gezicht geschreven al probeert ze dat niet te laten zien.
Effie pakt eindelijk het papiertje en loopt terug, ze vouwt hem rustig open. En iedereen word stil, heel stil. Dan galmt er door de microfoon: 'Primrose Everdeen!' Wat?! Ik zie op de grote schermen Prims gezicht staan, vol met schrik, en ik denk na over haar, dit kan niet, ZE IS PAS 12!!! Dit mag gewoon niet, dit kan gewoon niet! Capitool ook met zijn stomme Honger Spelen... Dan Duwt Katniss zich door de menigte en schreeuwt om Prims naam. Er komen vredebewakers naar haar toe maar die duwt ze weg en dan staat ze daar en schreeuwt: 'IK BIED ME AAN, IK BIED ME AAN ALS TRIBUUT!'
En mijn hart staat stil.


Reacties:


ZoeyRedbird
ZoeyRedbird zei op 28 maart 2013 - 21:23:
Wow, dit is best wel zielig zo.
Een tip, vergeet de hoofdletters niet, dat leest iets makkelijker
ik ga nu verder lezen!


FireLen12
FireLen12 zei op 20 maart 2013 - 18:40:
Ha Loes.
Leuk stukje dat je hebt geschreven. Het is grappig om te lezen hoe Peeta tegen de dingen aan kijkt en dat hij inderdaad om Katniss geeft. Al tijdens de Boete. Sommige gedachtes vind ik heel goed beschreven.

''het komt allemaal goed zoon, en anders hoop ik voor een snelle dood voor je. Geniaal''

Ik erger me wel een beetje aan de leestekenfouten. Ook raad ik je aan niet in spreektaal te schrijven. Gebruik bijvoorbeeld 'mijn' in plaats van me. Dan leest het een stuk makkelijker en fijner.

Schrijf door. Ik lees de rest.