Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » When the night falls - Drastoria. » 1. When the night falls.

When the night falls - Drastoria.

1 april 2013 - 15:11

509

2

207



1. When the night falls.

Ik staarde naar de mensen beneden aan de trap. Ze gilden, en maakten hoge enthousiaste geluidjes. Ze lieten elkaar hun gekregen brieven en cadeautjes zien maar leken elkaars cadeautjes niet eens op te merken, zo blij waren ze met hun eigen. Ik haatte kerstmis, en ik heb het nooit leuk gevonden ook.

Toen ik bovenaan de trap zat, viel mijn oog op een meisje dat ik nog nooit gezien had. Ze had lang bruin golvend haar. Haar ogen waren groen en ze was aan het praten met een paar mensen van Zwadderich die ik wel kende. Dat betekende tenminste al dat ze geen Griffoendor was...

Ik bleef naar haar kijken toen ze opeens terugkeek. Grijs ontmoette groen en het meisje bloosde naar me. Ik glimlachte en ze glimlachte terug. Een van de meiden waar ze mee stond te praten keek op, om te zien waar ze naar staarde. ''Ha, ik zie dat je Malfidus hebt gespot?'' Grijnsde ze. Ik vond de nieuwe nu al leuker zonder haar even te kennen. ''Ga met 'm praten Ast, kom op!'' Grijnsde ze. Ast... dat kon gewoon niet haar hele naam zijn.

Ik was haar naam nog aan het raden, toen ze naar de trap werd geduwd. 'Ast' klom omhoog en stond voor me, een paar treden lager zodat onze ogen op gelijke hoogte waren. ''Ehm...'' Begon ze. Haar wangen waren net zo rood as de Griffoendor vlag aan de muur achter haar. Ik glimlachte. ''He, alles goed?'' Vroeg ik, terwijl ik opschoof om plaats voor haar te maken. Het meisje knikte en ging naast me zitten, terwijl ze haar gewaad recht trok. ''Ik ben Draco.'' Vertelde ik haar. Ze knikte weer en kuchte voor ze begon met praten. ''Ik ben Astoria. Goedleers.'' Voegde ze er snel aan toe. Ik knikte en sloeg de naam op in mijn hoofd. Die moest ik niet vergeten...

We waren wat zinloos aan het kletsen toen ze me vroeg wat ik wist over 'die jongen van Potter'. Ik grinnikte en keek naar haar, nadat ik mijn hand door mijn haar had gedaan. ''Nou... Ik denk dat je beter uit zijn buurt kan blijven voor je ingedeeld bent.'' ''Ingedeeld?'' Ze fronsde verward naar me. Volgens mij was ze niet echt voorbereid voor Zweinstein, schoot door mijn hoofd. ''Ja... de sorteerhoed zet je in een van de vier huizen in Zweinstein. Potter is een Griffoendor, ik ben een Zwadderich en je hebt ook nog Huffelpuf en Ravenklauw.'' Ik vroeg me af waarom een 4e jaars meisje spontaan naar Zweinstein kwam, maar besloot het niet te vragen. ''Je deelt de gemeenschappelijke kamer met je huis, en je zit aan dezelfde tafel tijdens ontbijt, lunch en avondeten. Oh en de zwerkbal teams van elk huis spelen tegen elkaar.'' Legde ik uit. Ze knikte en deed haar ogen dicht om alle informatie te verwerken. ''Speel jij ook zwerkbal?'' Vroeg ze uiteindelijk. Ik knikte. ''Ik ben een zoeker, maar dat leg ik later wel uit.'' Lachte ik. Ze leek me aardig en ik was meteen geinteresseerd in haar vanaf het begin... Ik moest me een beetje inhouden.


Reacties:


Tomlinbear
Tomlinbear zei op 2 april 2013 - 23:09:
Leuk!


Lovegood
Lovegood zei op 1 april 2013 - 14:53:
Yeah. Drastoria is geboren. :3
En dan zeg jij dat ik goed schrijf. Ik heb gelijk een minderwaardigheidsgevoel.
Drapple.
xo.