Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » De Grijze Jager, deel 12. » Hoofdstuk 1.

De Grijze Jager, deel 12.

11 april 2013 - 18:04

829

1

1564



Hoofdstuk 1.

Will Verdrag reed terug naar zijn huisje in het bos. Hij was moe en verlangde ernaar om zijn vrouw Alyss weer te zien. Hij was twee dagen weg geweest om een brutale roversbende op te ruimen. De mannen overvielen steeds reizigers en soms zelfs nog wel eens een postkoets. Het leek wel alsof er steeds meer van dat soort akkefietjes kwamen. Twee weken geleden was er een soortgelijk probleem. Hij besloot om Halt te vragen of hij het ook had gemerkt. Morgen. Het was nu laat en wilde naar huis. Ondertussen begon het te schemeren.
Een kwartier later zag Will de lichtjes van zijn huis. Onder de kap van zijn mantel glimlachte hij. Eindelijk thuis!
Hij minderde vaart toen hij bij de open plek aankwam. Zijn paard Trek stapte naar de stal toe. Will steeg af en leed Trek de box in. Daar zadelde hij hem af en wreef hem droog met stro.
‘Eindelijk thuis, mannetje.’ Murmelde hij tegen zijn paard.
Trek bromde wat terug.
Will rommelde wat is de zadeltassen en toverde een appel tevoorschijn. Treks oren gingen overeind staan. Will grijnsde en bood hem op vlakke hand de appel aan. Treks zachte lippen plukten de vrucht van zijn hand en verorberde hem met genot. Toen hij op was porde Trek met zijn neus tegen Will’s borst. Mag ik er nog een? Leken zijn ogen te smeken.
Will lachte toegeeflijk en haalde nog een appel tevoorschijn. Als tegen van dank kwam er een diep gebrom uit Trek’s borstkas. Met genot at hij ook de tweede appel op. Will aaide Trek nog even op zijn neus, en liep toen de stal uit. Hij liep het hoekje om naar de veranda.
Ebben, zijn hond, kwam hem blij blaffend tegemoet rennen. Grijnzend krabbelde Will Ebben over haar kop.
‘Hé Eb.’ Zei hij. ‘Heb je me gemist meisje?’ ebben liet een zachte kef als antwoord horen.
Samen liepen ze de veranda op, naar binnen.
‘Alyss!’ riep Will, terwijl hij zijn boog ophing aan het haakje naast de deur. ‘Ik ben thuis!’
Alyss kwam uit de kleine keuken, met een schort voorgebonden. Zo te zien was ze bezig met het avondeten.
‘Will!’ riep ze blij. Ze liep naar hem toe en kuste hem. Will grijnsde weer toen ze hem losliet. Nu haalde hij ook de pijlenkoker van zijn schouder en hing deze bij zijn boog.
‘Ik heb je gemist.’ Zei hij tegen haar en kuste haar opnieuw.

Alyss had een aardappelstoofpot gemaakt. Ze zaten tegenover elkaar aan de eikenhouten tafel. Terwijl ze aten praatten ze met elkaar.
‘Nog nieuws hier?’ vroeg Will, typisch Grijze Jager, op zoek naar nieuws.
‘Niet veel.’ Antwoordde Alyss. ‘Gisteren kwam Halt nog langs, hij moest iets met je bespreken.’
‘Oh,’ Will boog zich nieuwsgierig naar voren. ‘En wat dan wel?’
Alyss schudde haar hoofd. ‘Sorry, dat wilde hij niet zeggen. Het was iets dat hij je liever persoonlijk wilde vertellen. Meer kreeg ik niet uit hem.’
Will lachte. ‘Ja, dat is Halt. Als hij iets niet wil vertellen, kan je op je kop gaan staan, en dan vertelt hij het nog niet.’
Alyss gaf hem lachend gelijk. ‘Trouwens,’ vervolgde ze. ‘Halt heeft hier nog een stapel rapporten gedumpt.’ Gebarend op een stapel papier.
‘Hij zei dat je die moest lezen. Zelf had hij er geen tijd voor, zei hij tenminste.’
Will kreunde. Nu kon hij nog de hele avond rapporten lezen.
‘Halt weet ook wel wat hij wel en niet achterlaat.’zei hij nors.
Toen ze klaar waren met eten bracht Will de vaat naar de keuken en waste af.
Toen hij daarmee klaar was ging hij naar de eet- woonkamer. Alyss zat met opgetrokken benen op de bank, een boek lezend in het licht van het haardvuur. Will plofte naast haar neer.
Hij zat nog geen minuut, toen hij weer opstond.
‘Tijd voor mijn ’s avonds bakje troost. Ook wat Alyss?’ zei hij.
Alyss keek glimlachend op. ‘Hoe kun jij ’s avonds nog koffie drinken?’ vroeg ze, quasi-verbaasd. ‘Dan slaap ik niet.’
Will lachte. ‘Godzijdank heb ik daar geen last van!’Even later zat hij weer op de bank, dit keer met een dampende mok in zijn hand. In zijn andere hand had hij de stapel papier. Hij legde dat naast zich neer op de bank en nam het eerste vel van de stapel. Zuchtend begon hij het saaie verslag te lezen.

Na een uur of wat legde Alyss haar boek neer en kondigde aan dat ze naar bed ging. Will knikte. Hij was inmiddels halverwege de derde pagina. Hij besloot dit af te lezen en dat hij daarna Alyss zou volgen. Zo gezegd, zo gedaan. Toen hij klaar was pakte hij de stapel op en dropte die op de tafel. Toen liep hij naar de slaapkamer die hij en Alyss deelden. Alyss lag al in bed, maar was nog wakker. Ze volgde Will met haar ogen terwijl hij zijn riem afgespte en die over de stoel naast het bed hing. En toen hij zijn nachthemd aantrok.
Hij blies de kaars uit en klom bij Alyss in bed. Hij trok haar tegen zich aan, en viel al snel in slaap.


Reacties:


RivLovee
RivLovee zei op 1 dec 2013 - 10:57:
Oewhhh, leuk!
Grijze Jager, =). Ik ben zelf bezig in boek 7 nu, hihi
Kuzz Vera