Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » One Direction » Impossible love » PROLOOG

Impossible love

14 april 2013 - 10:25

284

2

236



PROLOOG

Dit is m'n allereerste fanfic. hoop dat jullie het wat vinden! Laat gerust wat achter (ook je naam als je een rolletje wilt).

POV Jade;
Daar stond ik dan, een nieuwe school, nieuwe mensen, nieuwe klasgenootjes, nieuwe leraren en vooral veel nieuwe dingen te beleven. Ik had vanmorgen wel anderhalfuur mezelf opgedut en wel twaalf verschillende outfits aangehad voordat ik de juiste had. Het was uiteindelijk een simpel luchtig wit T-shirt geworden met een groot zwart kruis erop, een gebleekte jeans met gaten en m'n timberlandsschoenen. Verder had ik m'n standaard zilveren armbanden om en bijpassende knopjes voor in m'n oren.

En nu moest het er toch echt van komen.. Met de zenuwen die door mijn lichaam gierde, zette ik de eerste stapjes op het plein. Zoveel mensen, zoveel vérschillende mensen.. De 'populaire' mensen, de 'nerds', de 'alternatieve'. Niet wetend waar ik bij zou horen, plofte ik neer op een bankje dat tegen een grote bloembak stond. De tulpen die erin stonden roken heerlijk.

Genietend van het zonnetje grisde ik mijn pilotenbril uit mijn handtas en zette hem op mijn neus. Toen mijn hart eindelijk weer op een normaal tempo klopte en ik een beetje gerust was, hoorde ik het groepje met 'populaire' meiden giechelen en fluisteren. Ik keek hun kant op en zag dat ze met hun hoofden naar elkaar gebaarde dat de andere meiden naar de overkant moesten kijken. Stuk voor stuk namen ze een houding aan, of gingen overdreven hard lachen en praten. Ik draaide mij weer terug om en snapte meteen waarom ze zo hun best deden gezien te worden. Ik moest mijn best doen om niet met openmond te zitten. Wauw, wauw en nogeens wauw.

Daar stond hij, een strakke zwarte jeans, een wit shirt en een lederen jasje met daaronder nonchalante witte nike sneakers. En dan nog niet over zijn onwijs lieve gezichtje te beginnen..


Reacties:


Bodine
Bodine zei op 18 april 2013 - 17:50:
Met de zenuwen die door mijn lichaam gierde
*gierden
vérschillende
De klemtoon ligt hier op de 'i' en niet op de 'e', dus als je per se wilt stressen met een accent, moet die dus op de 'i'. Als je niet zeker weet waar de klemtoon ligt en waar je je stress dus zou moeten plaatsen, kun je altijd gewoon voor cursief gaan. Het hele woord cursief en het effect is in principe hetzelfde. (:
grisde
*griste
dat ze met hun hoofden naar elkaar gebaarde
*gebaarden
Tot zover m'n taaltechnische gezeur. Concluding hier: kijk alles nog even na op werkwoordspelling. Ik neem aan dat 't alleen maar snelheidsfoutjes zijn, really.
Ik moet zeggen dat je begin me meer beet had dan ik verwacht had. Dus eh - good going there. ^^
Verder. Ehm. Ja, idunno. Het klinkt zo raar in mijn oren dat je van die typische groepjes hebt, compleet met namen en alles. Voor mij is dat iets wat alleen in films bestaat, maar I don't know. Just... probeer daar niet teveel in te blijven hangen in opkomende hoofdstukken, want het is redelijk stereotypisch en dat kan nogal irritant worden na een poosje - in mijn mening althans.
Apart from that - idunno. Ik zou zeggen: probeer het iets langer te maken, maar then again, dit is alleen maar je proloog en prologen zijn meestal (naar mijn ervaring iig) korter dan de hoofdstukken dus. Eh. Ja.
Volgens mij heb je hier vrij weinig aan. Let me know, ik ga iig door naar het volgende hoofdstuk.


1Dlover
1Dlover zei op 14 april 2013 - 16:12:
zzaaayyynn (denk ik)
ik ga snel verder lezen!!
xx