Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pirates Of The Caribbean » Mijn naam is Miss Sparrow » Mijn naam is Miss Sparrow, hoofdstuk 2

Mijn naam is Miss Sparrow

14 april 2013 - 17:27

686

3

328



Mijn naam is Miss Sparrow, hoofdstuk 2

Heeii, hier is hoofdstuk 2 ^^ en ik ben de vriendin van Cynthia die hier aan mee schrijft dus misschien wijkt de schrijfstijl een beetje af van elkaar, hehe. maar in ieder geval veel leesplezier

Ik slik even en haal diep adem. Dan stap ik op het schip af en loop voorzichtig de loopplank op. Er lopen allemaal vieze gehavende mannen rond die verschillende taken aan het doen zijn. Ik ontwijk starende blikken en loop het dek over naar de man achter het roer. Hij is aan het overleggen met een man met grijs haar, ze staan over een grote kaart gebogen en ik sluip dichterbij. Ze merken me niet op en ik word zenuwachtig en bedenk me dat dit een heel slecht idee is en wil al weer wegsluipen maar een hand pakt mijn pols vast en ik draai om van schrik. Ik staar in het gezicht van Jack Sparrow en hij kijkt me achterdochtig aan.
'Ehm, hallo.' stamel ik en ik lach nerveus. Hij knikt naar me en gluurt over zijn schouder naar de man achter hem.
'Gibbs, wie is deze dame?' vraagt hij aan hem. Gibbs schraapt zijn keel en neemt een slok uit een bruin leren flesje die hij om zijn schouder heeft hangen.
'Scarlet Odell, Captain.' zegt hij en hij kijkt me strak aan. Ik sta versteld. Hoe weet hij dat? Ik bedoel, zo bekend ben ik niet. Het is niet zo dat ik zoveel doe bij de Compagnie dat elke piraat bang voor me moet zijn, laat staan dat ze mijn naam kennen.
'Aha. En waarom ben jij hier?' vraagt Jack Sparrow aan mij, zijn ogen vernauwen zich tot spleetjes.
'Ik ehm. Ik kwam omdat...' ik struikel over mijn woorden en ik kan hem niet aankijken. Hij schudt mijn arm door elkaar.
'Kom op, voor de draad ermee. Ik heb niet de hele dag de tijd.' zegt hij bazig.
Ik haal diep adem.
'Ik wil piraat worden. En ik wil onder uw bevel varen!'
Het is even stil. Ik kijk naar Jack. Hij staart me met grote ogen aan. Dan begint hij samen met Gibbs heel hard te lachen en Jack laat mijn arm los. Ik frons en ik begin boos te worden.
'Een piraat ey, Missy? Dat is een grapje toch?' vraagt hij terwijl Gibbs grinnikt.
Ik geef hem een dodelijke blik en hij houd zijn handen afwerend omhoog.
'Nee, dat is geen grapje.' zeg ik serieus.
'Luister, een piraat word je niet. Dat ben je. En daar kan je niks aan doen. En kijk, zoals ik kan zien hoor jij bij de Compagnie. Dus waarom zou ik jou geloven? Misschien is dit wel een val, zodat jij dat Beckett vriendje van je in kan lichten waar wij allemaal naartoe gaan. En dan is het einde Jack Sparrow. Nee, dat gaat niet gebeuren Missy. Dus ga maar lekker ergens anders spelen.' zegt hij honend en hij wuift met zijn handen naar mij.
'Ga dan, sjoe sjoe.'
Ik stamp met mijn voet op de grond en draai me om en loop met grote passen het trapje af, het dek over en over de loopplank de kade weer op.

Dit gaat me toch wel lukken. Ik moet en zal op dat schip varen. Verzonken in mijn gedachten merk ik niet waar ik naartoe ben gelopen. Ik ben in een heel donker steegje beland en het ruikt er naar uitwerpselen en drank. Ik knijp mijn neus dicht en loop snel het steegje uit. Ik bots tegen een grote dronken vent aan die omvalt en op de grond blijft liggen.
'Sorry...' mompel ik en stap over hem heen.
Als ik eindelijk het steegje uit ben word ik begroet door frisse lucht en de zoute zeewind. Ik haal diep adem en laat mijn longen schoon worden.
Ik denk nog eens goed na over mijn plan.
Zodra het nacht is, pak ik al mijn spullen in. Dan wacht ik tot de wachten op de Black Pearl slapen en glip ik aan boord. Ik zal me verstoppen in het vooronder en net zolang wachten totdat we gaan varen, of totdat ik word ontdekt maar ik hoop echt dat dat niet gaat gebeuren.
Ik glimlach.
'Wacht maar Jack Sparrow, ik zal een piraat worden. Eentje waar jij nog een voorbeeld aan kan nemen. Dus pas maar op, want hier kom ik aan..'


Reacties:


Azula
Azula zei op 15 april 2013 - 21:30:
Gaaf, ga je snel verder?<3


Aimeery
Aimeery zei op 14 april 2013 - 19:16:
Awesome! GO ON!


Supergeek
Supergeek zei op 14 april 2013 - 18:17:
Jeeeh :-), ze wordt een piraatje haha. Is dit het verhaal voor het boek? Of gewoon dat je weet hoe ze in de piraterij is belandt ;-)