Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Miley Cyrus » De ontmoeting (AF) » H1

De ontmoeting (AF)

13 mei 2013 - 22:28

1420

2

530



H1

Ik hoop dat je mijn fanfic wilt en gaat lezen. Laat als je wilt ook een reactie achter! ;)

Ik (Julia, 18) zit achter mijn laptop en ben op de website van Miley Cyrus. Ik kijk op de klok. Het is bijna zover! Het concert in Manchester was uitverkocht, dus nu moet ik deze kaarten krijgen. Ik plak er gelijk een vakantie aan vast. De laatste keer dat ik in Londen ben geweest, is jaren geleden met mijn ouders. Eindelijk vinden ze me oud genoeg om alleen op vakantie te gaan. Ik ga trouwens niet alleen, ik ga samen met mijn beste vriendin Sara. Dat hadden we de vorige keer ook gedaan toen One Direction daar een concert had. Sara is een megafan van One Direction, dus die probeert naar elk concert te gaan. Ik kijk nog een keer op de klok. Wat gaat de tijd langzaam als je iets graag wilt, nog twee minuten! Ik pak mijn identifier, die moet ik in mijn hand hebben, anders kan ik net zo goed stoppen. De seconden tikken weg en precies om 15:00 uur, verschijnt de link voor de kaarten. Snel klik ik erop en klik twee kaarten aan. Een voor Sara en een voor mij. Ik klik op betalen en net als ik mijn pas in mijn identifier stop, krijg ik bericht dat er een fout is op de pagina en dat ik de pagina opnieuw moet starten. Scheldend start ik internet opnieuw op en typ de website van Miley weer in. Alsof het niet erger kan, voordat ik op haar website ben, ben ik tien minuten verder. De zenuwen gieren door mijn lichaam, waarom duurt het allemaal zo lang?! 'Hèhè, eindelijk!' denk ik als de website voor me staat. Ik klik de link opnieuw aan en klik twee kaarten aan, maar net als de betaalsite geopend is, staat er groot; UITVERKOCHT!
,,Nee!" schreeuw ik en niet veel later word ik gebeld door Sara. O, wat hoop ik erg dat Sara wel kaarten heeft weten te scoren! Ik sluit mijn laptop af en neem op:
Saar, zeg alsjeblieft dat jij kaarten hebt!
Sorry, Juul. De website liep helemaal vast.
Ah nee, hé! Bij mij kwam in beeld dat er een fout was op de pagina en dus internet opnieuw moest openen. Toen ik na tien lange minuten op haar site was, stond er uitverkocht. Ik baal als een stekker!
Ja, ik ook. Maar ik ga naar Marcus, spreek je later!

En Sara heeft opgehangen. Dan gaat de deur open en komt mijn zusje (Eline, 16) binnen.
,,Wat is er?" vraag ik aan haar.
,,Ik ga vanavond naar de verjaardag van Drew, maar ik heb niks om bij dit shirt te combineren, mag ik jouw colbertje lenen?"
,,Natuurlijk, Eline. Als je er maar wel heel voorzichtig mee bent. Als ie stuk is, mag jij een nieuwe betalen."
,,Ik ben zo blij dat wij dezelfde maat hebben." Zegt Eline en pakt mijn zwarte colbert. Soms word ik zo moe van haar. Moet ze dat nou altijd zeggen als ze iets van me leent? ,,O, ik moest van papa zeggen dat je op tijd moet gaan koken. Omdat jij naar voetbaltraining moet..." Ik knik.
,,Dat weet ik toch? Ik heb mijn trainingspak al liggen en nu mijn kamer uit!" Ik duw haar lachend mijn kamer uit. Plotseling gaat mijn mobiel af. Ik pak 'm uit mijn zak en zie een onbekend nummer. Ik open de app en zie; Hoi Julia, Drew hier. Kom je ook naar mijn verjaardag? We hebben van alles in huis, bier, wijn, cocktails en fris. Ik kijk verbaasd naar het bericht. ,,Eline!" roep ik en storm naar beneden.
,,Ja, wat is er nou weer?!"
,,Heb jij mijn nummer aan Drew gegeven?" vraag ik boos en kom haar kamer in. Ze knikt. ,,Waarom? Je weet dat ik een hekel heb aan hem."
,,Ik dacht misschien kan je hem zo beter leren kennen. Hij is niet zo vreselijk als jij denkt."
,,Jezus Eline! Je had mijn nummer niet zomaar aan hem moeten geven, dat doe ik toch ook niet met jou nummer?! Ik verwijder hem, als je zoiets de volgende keer weer doet, mag je nooit meer iets lenen!" ik gooi hard haar deur dicht. Hoe haalt ze het in haar hoofd?! Het lijkt wel of niks lukt of gaat zoals het moet gaan vandaag. Eerst is er een fout op die stomme pagina, waardoor ik geen kaarten heb en het volgende moment heeft mijn eigen zusje, mijn nummer gegeven aan Drew. Als ik zijn naam hoor, dan moet ik al bijna overgeven, zo'n hekel heb ik aan hem. En dat wist ze! Ik ren naar boven, pak de cd van Miley en zet die zo hard mogelijk aan. Even stoom afblazen! Dan komt mijn favoriete nummer 'Fly on the wall' uit de speakers en ik word gelijk een beetje vrolijker. Vrolijk zing ik met de tekst mee.
,,Julia, zet die herrie uit!" mijn vader komt mijn kamer binnen.
,,Dit is geen herrie!"
,,Zet 'm uit, ik krijg hoofdpijn!"
,,Jaja!" geïrriteerd loop ik naar mijn cd speler en zet de cd uit.
,,Doe anders die doppen van je in. Luister maar naar haar via je iPod, ik ga even een uurtje slapen. Ik kom net uit een vroege dienst."
,,Oké, ik doe die doppen in mijn oren. Jij je zin."
,,O en als je mee wilt zingen, ga je maar een blokje om met de hond." Mijn vader doet mijn deur dicht en weer word ik woedend. Als iemand mijn humeur kan verpesten, is hij het wel. Ik snap dat hij moe is van zijn vroege dienst. Maar als het niet lekker gaat op zijn werk, moet ie dat niet op mij afreageren! Ik loop naar beneden en pak de riem. Luna komt kwispelend op me af en ik doe de riem bij haar om.
,,Mam, ik ga ff blokje om met Luna!" roep ik de tuin in. Mijn moeder is zoals altijd bezig met tuinieren. Vind ze blijkbaar erg leuk. Ik sluit de deur achter me, zet mijn iPod aan op Miley en begin met hardlopen.

Onderweg komen Luna en ik een groot speelveld tegen met meer andere honden. Ik stop en laat Luna loslopen. Ze begint heel hard te rennen. Ik lach, wat is het ook een leuke hond. Samen met een andere hond begint ze te rennen en te spelen. Ik begin mee te neuriën op de melodie van 'Can't be tamed' en hou Luna ondertussen goed in de gaten. Ik ga op het bankje zitten en pak mijn pakje Marlboro. Mijn ouders weten niet dat ik rook, maar ja die zijn echt antirokers. Op het station vinden ze het super smerig als een man naast hun staat te roken. Als ze wisten dat ik rook, dan zou ik levenslange huisarrest krijgen en nee daar heb ik nou geen zin in. Als ik er nu een rook en over een uur weer terugga, dan ruiken ze het niet eens meer. De enige die het weet is Sara en dat wil ik graag zo houden. Ik pak een sigaret en steek 'm aan.
,,Mooi is het hier, hé?" ik kijk opzij en dan lijkt het net of alles even stil staat. Ik kijk in twee prachtige groene ogen. Ik hap even naar adem en zeg dan: ,,Ja, zeker weten. Ik kom hier elke dag even met mijn hond."
,,Welke hond is van jou?" ze kijkt over het veld.
,,Die bruine herdershond." Ik fluit even en dan komt Luna aangerend. Het meisje steekt haar hand naar haar uit en aait haar over haar kop.
,,Hoe heet ze?" ze kijkt me weer aan met die ogen. Mijn adem stokt even en ik kom even niet op haar naam. Ik wist niet dat ik me zo kon voelen.
,,Uhm...Luna." Zeg ik uiteindelijk.
,,Mooie naam, Luna." En dan komt een moment waarvan ik dacht dat ik het nooit zou durven vragen.
,,En met wie heb ik het genoegen?" ik kijk haar aan en smelt bijna weg. Ze steekt haar hand naar me uit.
,,Ik ben Hailey en jij bent?"
,,Julia, maar de meeste noemen me Juul." Ik pak haar hand en dan gaat er een shock door mij heen. Haar ogen! Zo'n mooi meisje is dit! Ik denk dat we daar zo vijf minuten hebben gezeten, zonder iets te zeggen. Dan laat zij mijn hand los. Ik kijk snel weg voordat ik straks nog rood wordt. Dan staat ze op en roept haar hond.
,,Ik moet naar huis, anders worden mijn ouders nog ongerust." Zegt ze. Ik sta op en zeg haar gedag. Als ze om de hoek is, maak ik een sprongetje in de lucht. Dit is haar! Dit is het meisje van mijn dromen!


Reacties:


Dominique zei op 26 jan 2014 - 16:50:
Ik ga eens een beginnetje maken aan deze fanfic. Eerste hoofdstuk vind ik al erg schattig.


elma
elma zei op 13 mei 2013 - 23:10:
Super leuk verhaal.
Wanneer komt h2?