Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Miley Cyrus » De ontmoeting (AF) » H2

De ontmoeting (AF)

14 mei 2013 - 14:22

1051

2

354



H2

Enjoy ;)

De volgende morgen word ik wakker door het zonlicht dat door mijn luxaflex schijnt. Ik heb heerlijk geslapen. Ik denk terug aan gisteren. Wat als een rotdag begon, eindigde in een superleuke middag/avond. Het trainen ging perfect en al mijn schoten belandden in het doel. Ik hoor mijn coach nog tegen mij zeggen: ,,Zaterdag tijdens de wedstrijd ook zo spelen!" Dat is alleen mogelijk als ik Hailey van te voren gezien heb. Wauw, wat een prachtmeid! Ik moet trouwens niet teveel aan haar denken, want anders zien mijn ouders dat ik verliefd aan het worden ben en dan gaan ze allerlei vragen stellen en dan moet ik mijn geheim vertellen...ik probeer niet aan haar te denken, maar elke keer weer zie ik haar voor me. Die prachtige groene ogen, dat lange blonde haar, die mooie lach, dat lieve neusje en die mooie mond! Oké, ik geloofde er nooit in, maar nu moet ik er wel aan gaan geloven! Liefde op het eerste gezicht, bestaat dus echt en ik ben verliefd aan het worden op Hailey. Nou ja, iedereen zou verliefd op haar worden als ze haar zagen.
,,Juul, wakker worden. Het ontbijt staat klaar!" mijn moeder roept van onderaan de trap. Snel sta ik op en loop ik naar de spiegel. Ben ik rood? Ik bekijk mijn gezicht, maar de schade valt gelukkig nog mee. Als het goed is, zullen mijn ouders niks in de gaten hebben. Ik kleed mezelf aan, pak mijn mobiel en ren vrolijk de trap af.
,,Wat ben jij vrolijk." Mijn vader kijkt op van zijn krant.
,,Het is toch ook een dag om vrolijk van te worden." Zeg ik. ,,Het zonnetje schijnt."
,,Of is het omdat je verliefd bent?" vraagt mijn moeder opeens, terwijl ze perssinaasappelen perst. Meteen voel ik de warme gloed weer op mijn wangen.
,,Ik verliefd? Doe niet zo gek!" Zeg ik zo overtuigend mogelijk.
,,Echt niet?" Mijn moeder kijkt me aan. Even slik ik. Heeft ze het door? ,,Je weet dat je hem altijd mee mag nemen naar huis. Ik zou hem graag willen ontmoeten, als je een vriendje had."
,,Dat weet ik mam, maar ik heb nog niemand." Zeg ik nu heel duidelijk.
,,Oké, oké. Eet je boterham en drink je melk. Straks kom je nog te laat." Opgelucht haal ik adem, ze vraagt niet door! Ik zou het ook niet op deze manier naar voren willen brengen. Ik vertel het op het goede moment. Ik eet het laatste stukje brood en drink mijn melk op. Ik geef mijn ouders een kus en stap dan de deur uit.

,,Saar, je raad nooit wat er gisteren gebeurd is bij het losloopveld." Zeg ik tegen Sara als ik bij het afgesproken punt aan kom fietsen. Ze heeft haar oordoppen in, dus ze zou me wel niet gehoord hebben. Dan ziet ze me. Ze doet haar linkeroortje uit en opent haar rugzak. Ze haalt de nieuwste cd van One Direction eruit. ,,Hoe kom je daar nou aan? Je had toch nog niet zoveel geld?"
,,Van mijn vader gekregen gisteravond."
,,Echt cool!" zeg ik en kijk naar Sara. ,,Maar uhm...nu moeten we echt naar school, anders komen we te laat." Sara knikt en stopt de cd terug in haar rugzak. We rijden snel door, want we hebben nog maar vijfendertig minuten. Om kwart over acht rijden we het schoolplein op. We zetten onze fietsen op slot en rennen het schoolgebouw in. De eerste twee lessen zijn snel voorbij en de pauze begint. Als Sara en ik in de aula zitten, vraag ik aan haar: ,,Hoe kwam het opeens dat je die cd gekregen heb van je vader?"
,,Voor mijn cijfer van de wiskundetoets. Hij vond het zo goed dat ik een zeven-en-een-half scoorde, dat hij aankwam met de cd."
,,Zo'n vader wil ik ook wel." Zucht ik. ,,Weet je nog toen ik thuis kwam met een vier voor die toets van wiskunde?" Sara knikt.
,,Toen je het cijfer liet zien, was je vader erg boos. Hoelang had je ook alweer huisarrest?"
,,Twee weken." Ik denk er niet graag aan terug. ,,Ik heb gistermiddag wat leuks meegemaakt." Zeg ik blij. Nu hoort ze het wel en kijkt me aan.
,,O, wat dan?"
,,Ik heb een meisje ontmoet en die vind ik nu al erg leuk."
,,Dus je ouders weten je geheim?"
,,Nee, joh. Ik heb ze niks verteld. Ze denken nog steeds dat ik niemand heb."
,,Hoe wil je haar meenemen naar je huis?"
,,Voorlopig komt ze toch nog niet bij ons thuis. Ik vertel het als ik er klaar voor ben."
,,Oké, als jij nog wilt wachten." Ik kijk Sara aan. Ze vind dat ik het allang al had moeten vertellen, maar ik durf het niet. Bang voor hun reactie, denk ik.
,,Jij mag haar wel zien hoor, kom je na school mee naar het losloopveld?"
,,Hoe weet je nou dat ze er vandaag weer is?"
,,Dat weet ik niet, maar ik hoop het wel. Ga je mee of niet?"
,,Nou, vooruit. Maar alleen omdat ik nieuwsgierig ben en misschien keur ik haar nog wel. Kijken of ze wel een leuk meisje voor je is." Ik zucht.
,,Bedankt, maar ik heb haar al goedgekeurd."
,,Ja, maar jij bent verliefd op haar en ik niet. Ik kan misschien de andere kant van haar zien."
,,Prima, ga jij haar dan maar keuren." Ik moet lachen. Sara is altijd al beetje beschermend over mij geweest en meestal vind ik dat prima, maar nu niet. Soms moet een mens fouten maken, anders leert ie er niet van. Ze kan soms ook lekker overdrijven. Ik heb geen trek in mijn brood en stop mijn broodtrommel terug in mijn rugzak.
,,Je gaat haar wel mee uit vragen, hé!" Zegt Sara en kijkt me aan.
,,Ik ben toch niet gek?! Ik ken haar net!"
,,Wat is daar nou verkeerd aan? Gewoon een keer wat drinken en elkaar beter leren kennen."
,,Ja, dat jij nou zo makkelijk op date gaat, wil nog niet zeggen dat ik dat ook zo makkelijk kan. En trouwens, ik weet niet eens of zij ook op meiden valt. Straks sta ik voor gek."
,,Je kan toch gewoon wat met haar gaan drinken? Gewoon als vrienden." Dat is wel een goed idee van haar, dat kan geen kwaad. Voordat ik er nog op in kan gaan, gaat de bel en lopen we naar de volgende les.


Reacties:


ZaynLoveMe
ZaynLoveMe zei op 27 mei 2013 - 15:53:
Mooi geschreven! Snel verder lezen!


DjMalikjuh
DjMalikjuh zei op 27 mei 2013 - 0:10:
Oeh, ik ga verder lezen !