Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Miley Cyrus » De ontmoeting (AF) » H4

De ontmoeting (AF)

14 mei 2013 - 21:31

1413

1

388



H4

Weer een nieuw hoofdstuk. Enjoy ;)

Om 16:00 werd er aangebeld. De deur werd open gedaan en daarna hoorde ik mijn moeder naar boven roepen: ,,Juul, Sara voor je aan de deur."
,,Stuur haar maar naar boven, we gaan gelijk aan ons huiswerk." Ik hoorde snelle voetstappen naar boven komen en daar stond ze voor me.
,,Wat ga je aan doen?" vraagt ze en opent mijn kast.
,,Wat is er mis met de kleren die ik aan heb?" vraag ik. Ze kijkt me aan en schudt haar hoofd.
,,Nee, dat moet je niet aan doen. Je wilt toch indruk op haar maken?" Ik knik. ,,Nou, dan doe je nette kleren aan. Waar is je zwarte colbertje?" 'Shit!' denk ik.
,,Die heeft Eline." Zeg ik. Sara kijkt me aan alsof ik gek ben dat ik die aan haar uitgeleend heb. ,,Ze had een verjaardag. Ik leen ook wel eens haar spullen."
,,Ja, maar niet haar mooiste jurk of shirt. Ligt ie niet gewoon in haar kamer?"
,,Weet ik niet, maar ik trek hem nu niet meer aan. Wie weet heeft ze er wel bier of wijn overheen gekliederd."
,,Nou, als dat zou is, dan mag je 'm wel naar de stomerij brengen. Wijnvlekken kan je er bijna niet meer uitkrijgen als het opgedroogd is." Sara snuffelt verder in mijn kledingkast. Ze pakt mijn mustache T-shirt, mijn donkerblauwe cambio broek en mijn zwarte vans. ,,Dit moet je aandoen, alleen nog een vestje of iets wat je over je T-shirt heen kan doen." Ze trekt mijn andere kast deur open en pakt mijn beige linnen vest. ,,Perfect!" Ik kleed me om en kijk in de spiegel. 'Oké.' Denk ik. 'Alles is perfect.' ,,Hoe laat heb je afgesproken?"
,,Afgesproken? Nee, ik liep gisteren rond half zes daar en toen kwam ze net aan. Dus als we om half zes daar zijn, is zij er ook als het goed is."
,,Mooi. Zullen we dan doen wat je moeder denkt dat we aan het doen zijn?" Ik kijk haar niet begrijpend aan. ,,Huiswerk." Ze gooit een kussen naar mijn hoofd.
,,Hoe laat moeten we morgen beginnen?" vraag ik aan haar.
,,Staat vast wel op internet." Sara pakt mijn laptop en gaat naar de site van de school. Ze klikt op uitval en verzuim. Dan zie ik staan dat het eerste uur uitgevallen is.
,,Chill, we hoeven pas om kwart over negen te beginnen en we zijn om half één klaar!"
,,Ja, zal ik vanavond bij jou slapen?" Ik begin te lachen.
,,Jij mag altijd blijven slapen." Ik loop naar de deur. ,,Kom je, dan gaan we naar het losloopveld." Ze knikt en volgt me de trap af.
,,Hé, nu hebben we geen huiswerk gemaakt." Zegt ze.
,,Stt!" Ik leg mijn hand op haar mond. ,,Mijn vader zit in de woonkamer. Als hij weet dat we nu geen huiswerk gemaakt hebben, dan mag ik de deur niet meer uit en jij mag niet blijven slapen." Geschrokken knikt ze. We lopen met onze jassen de woonkamer in. ,,Mam, pap? Mag Sara blijven slapen vanavond? Morgen valt het eerste uur uit."
,,Hoe gaat het op school?" Ik slaak een diepe zucht. Waarom begint hij nou over school? Ik heb hopelijk een leuke middag en hij gaat hem niet verpesten!
,,Goed, ik sta er goed voor."
,,Dus je haalt minimaal een zeven-en-een-half voor je proefwerk van morgen?"
,,Ja." Zeg ik om van zijn gezeur af te zijn.
,,Heel mooi. Veel plezier met z'n tweeën, waar jullie ook heen gaan."
,,Bedankt, pap." Zeg ik en ik trek Sara mee, het huis uit. We stappen op de fiets en fietsen naar het losloopveld.

Vreemd genoeg was er nog niemand, toen Sara en ik bij het losloopveld aankwamen. We ploffen neer op het bankje en genieten van het zonnetje. Ik kijk in het zonlicht en sluit mijn ogen. 'Was ze maar vast hier!' ik schrik van die gedachten. Waar ben ik mee bezig? Ik ken haar nog niet eens. Ineens was ik een stuk minder zelfverzekerd en begin zenuwachtig met mijn fietssleutel te rinkelen. Sara merkt het op en begint te lachen.
,,Zenuwachtig schat?" vraagt ze. Ik knik.
,,Ja, wat denk jij dan?! Ze is echt heel leuk en ik wil het niet verpesten."
,,Waarom zou je het verpesten?"
,,Door wat ik zeg. Als ik verliefd ben, kan ik zulke rare dingen uitkramen...wat moet ze dan wel niet van me denken?" Ik merk dat ik steeds zenuwachtiger wordt.
,,Weet je, ik vind dat ze niet wel mag komen. Ik ben erg benieuwd naar haar." Dan opeens zie ik haar. Haar haren dansen in de wind en ze gooit de bal van haar hond weg. Ik probeer oogcontact te zoeken, maar ze is nog te ver weg. Ik kijk naar Sara.
,,Daar is ze." Ik wijs naar Hailey in de verte. Sara ziet haar en begint te lachen als ze ziet dat ik rood ben.
,,Hailey!" schreeuwt ze opeens. Met grote ogen kijk ik haar aan.
,,Wat doe je?!" Fluister ik geschrokken, maar het is al te laat. Niet veel later staat ze voor me.
,,Hé." Zegt ze. ,,Jij was hier gisteren toch ook?"
,,Ja, dat klopt." Ik kijk haar aan. ,,Dit is mijn vriendin Sara." Hailey geeft Sara een hand.
,,Waar is je hond?" vraagt ze en kijkt om zich heen.
,,Thuis." Zegt Sara voor mij. Ik knik.
,,Ja, Luna was al uitgelaten door mijn vader. En ik wilde er weer een keer uit met Sara." Zeg ik tegen Hailey."
,,Dat doe je goed." Zegt ze en knipoogt. ,,Je moet ook een beetje aan jezelf denken." Oké, nu ben ik echt blij dat ik zit, want anders was ik ter plekke flauwgevallen!
,,Julia wilde je wat vragen." Zegt Sara opeens. Hailey kijkt me aan. Ik probeer een uitweg te zoeken, maar weet dat dat niet de oplossing is. Ik haal een keer diep adem.
,,Zou je een keer wat met me willen drinken?" vraag ik. Ik ben best wel blij dat ik het gevraagd heb, alleen nu haar reactie nog. Ik kijk haar in haar mooie ogen.
,,Natuurlijk." Zegt ze. Er komt een glimlach op mijn gezicht en mijn hart maakt een sprongetje. ,,Maar sorry, ik moet weer gaan." Ze loopt naar haar hond en gaat dan de hoek om.
,,Je hebt een afspraakje!" zegt Sara en omhelst me. Ik kan het nog amper geloven. 'Ze wilt met mij een afspraak, met mij!' Kan ik alleen maar denken.

Als we weer terug zijn op mijn kamer, val ik op mijn bed. Ik begin te lachen.
,,Mooi, jij bent blij." Zegt Sara en geeft me een knuffel. ,,Vanavond gaan we naar café 'de blauwe lelie'. Dat schijnt een erg goed café te zijn en ze serveren heerlijke cocktails!" Sara begint te springen op mijn bed. Ik moet lachen. Sara houdt erg van uitgaan en sleept mij meestal mee.
,,Ik heb wel zin om even uit te gaan." Zeg ik en ga rechtop zitten. De glimlach op mijn gezicht krijg ik niet weg.
,,Jij hebt gewoon een date!" schreeuwt Sara hard. Zo hard dat het hele huis het kan horen. En ja hoor, niet veel later hoor ik voetstappen op de trap en komt mijn moeder mijn kamer binnen.
,,Hoorde ik nou dat je een date hebt?" vraagt ze nieuwsgierig. Een beetje boos kijk ik naar Sara. Waarom moest ze dat nou zo hard zeggen?! Ik baal, want als mijn moeder eenmaal nieuwsgierig is, houdt ze niet op met zeuren. Wat moet ik nou zeggen? Ik denk na.
,,Ja, William heeft me mee uitgevraagd." Zeg ik opeens. Het was helemaal niet de bedoeling om hem te betrekken, maar ik moet iets verzinnen. Ze mag nog niet weten met wie ik echt op date ga.
,,William, die jongen die hier wel vaker geweest is? Met die bruine krullen?" Ik knik. ,,Ik wist niet dat je daarop viel."
,,Ik val er ook niet op, maar ik vond het zo zielig om nee te zeggen." Ik kijk mijn moeder aan. Het is één grote leugen, maar wat moet ik dan? Ik kijk hulpeloos schuin naar Sara.
,,Julia en ik gaan zo uit, dus we zouden ons graag willen omkleden." Zegt Sara tegen mijn moeder. Die knikt en verlaat mijn kamer.
,,Wat heb je nou gedaan?" Ik kijk Sara aan.
,,Sorry, maar ik ben gewoon zo blij voor je. Ik maak het goed met je, ik betaal je eerste drankje."
,,Dat hoeft niet." Zeg ik. ,,Maar breng me niet nog een keer in zo'n positie alsjeblieft." Sara kruist haar vingers.
,,Beloofd." Zegt ze en omhelst me. Daarna pakken we onze tassen en lopen naar beneden. We zeggen mijn ouders gedag en gaan dan de deur uit.


Reacties:


DjMalikjuh
DjMalikjuh zei op 27 mei 2013 - 0:21:
Hihi, William doet me denken aan Harry (bruine krulletjes)