Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Once Upon A Time in Neverland » Chapter One

Once Upon A Time in Neverland

19 mei 2013 - 17:43

1021

5

309



Chapter One

Duss, ik hoop dat jullie er wat aan vinden, al is het heel anders dan wat jullie normaal altijd lezen. Laat even een reactie achter? Liefs

Jaloers op de zeebenen van Hook, stond Emma tegen de reling aangeleund en keek naar de kalme golven. Stiekem verwachtte ze dat er een zeemeermin uit het water zou komen springen, je wist maar nooit in deze verwarrende wereld, vol met sprookjes die in werkelijkheid een stuk duisterder waren dan beschreven werd in vele sprookjesboeken. Langzaam draaide ze zich om en bekeek het bijeengeraapte zootje reisgenoten. Gold, van wie ze nooit gedacht had dat hij echt emoties zou bezitten was druk met haar vader plannen aan het maken voor ze aankwamen in Neverland. Ze voelde zicht een groentje tussen al deze sprookjesfiguren en een buitenstaander. Ondanks de lange tijd die ze inmiddels in het magische Storybrook had doorgebracht, wist ze nog steeds nauwelijks iets af van magie en de vele magische werelden die er bestonden. Hook, die druk bezig was met het bepalen van hun koers en het besturen van het schip, wist van al deze werelden nog het meest. Zijn warrige korte zwarte haar werd in zijn gezicht geblazen door de wind en met zijn goede hand probeerde hij het uit zijn gezichtsveld te houden, terwijl hij met zijn haak over een kaart bewoog. Nieuwsgierig naar zijn bezigheden, wankelde Emma over het schip, de trap op richting de tafel bij het stuurwiel. Het voelde allemaal nogal onwerkelijk, alsof ze droomde terwijl ze over het schip liep, dat zelfs voorzien was van een piratenvlag.
'Hook!' Riep ze en hij keek verstoord op.
'Ik ben behoorlijk druk bezig met iets belangrijks liefje, is het belangrijk?' Vroeg hij, op zijn bekende arrogante toon.
Emma rolde met haar ogen.
'Ik vroeg me gewoon af, of ik je misschien kan helpen?'
Hij trok zijn wenkbrauwen op en lachte even, waarna hij een stukje opschoof zodat ze naast hem bij de tafel kon gaan staan.
Hij legde de koers uit, wat stuurboord en bakboord zijn, de verschillende onderdelen en hoe het belangrijkste onderdeel, het stuurwiel werkte.
'Wil je het proberen?' Vroeg hij na een tijdje met een knipoog.
Wederom rolde Emma met haar ogen, maar stemde toen toch toe.
Hij duwde haar voor het wiel en ging achter haar staan, zijn hand en haak rustend op haar schouders, terwijl zij haar handen op het wiel legde.
'Oke,' begon Hook, ze voelde zijn warme adem langs haar nek strijken en probeerde zich te focussen op het wiel en de boot.
'Draai het wiel volledig naar stuurboord.'
Even twijfelend begon ze het wiel naar een kant te draaien, waardoor hij een geamuseerd lachje liet horen.
'Andere kant op Swan.'
Emma voelde haar wangen kleuren en draaide het wiel helemaal de andere kant op.
'Stop maar.' Zei Hook. Tijdens de instructies door, hield hij, voor het eerst in de tijd dat ze hem kende, zijn grote mond.
Voor het eerst dat ze hem kende, voelde ze zich ook niet ongemakkelijk, al had dat vooral met zijn stilte te maken. Normaal liep hij over van de foute pick-up lines, die misschien in een piratenkroeg zouden werken, maar bij haar alleen maar irritatie en diepe zuchtten opleverden. Ook de koosnaampjes die hij in elke zin gebruikte, irriteerden haar mateloos.

Mary Margaret, die opkeek van de plannen van haar man David en Gold, staarde bezorgd naar de twee op het hoge achterdek. Killian had zijn handen op haar schouders en keek tevreden naar haar kunsten met het stuurwiel. Emma's frons was voor het eerst sinds hun vertrek weg en ze was geconcentreerd bezig en luisterde naar de instructies van Hook. Ik vertrouwde de piraat voor geen meter, dacht Mary Margaret. David keek ook even op en zag zijn vrouw naar haar dochter en de harten brekende piraat kijken. Hij gromde wat, waar Mary Margaret 'als hij haar ook maar met 1 vinger durft aan te raken..' uit opmaakte. Ze grinnikte bij zijn woorden, maar knikte toen. Als hij het hart van Emma ook maar durfde te breken, dan zou hij wat beleven. Ze richtte haar aandacht weer op de kaart en probeerde niet te veel op haar dochter te letten.

Killian genoot er van weer op zijn schip te zijn. Het was zijn thuis, hoe vaak zijn bemanning ook anders was, waar ze ook heen gingen, dat zou nooit veranderen. Met een grijns keek hij naar de geconcentreerde Emma. De vrouw zou een fantastische piraat zijn, dat had hij al eens eerder tegen haar gezegd.
Hij vond het ook fijn dat ze voor de verandering eens naar hem luisterde, in plaats van hem te verraden of te negeren. Hij vond het veel leuker als ze tegen hem in ging, haar rollende ogen en diepe zuchten van irritatie bij zijn opmerkingen die net iets te ver gingen. Hij grinnikte en verstevigde met zijn ene handen zijn greep om haar schouders.
'Nu een halve slag stuurboord Swan.' Zei hij en glimlachte terwijl Emma meteen aan het wiel begon te draaien.
'Zo'n boot besturen is best leuk.' Emma draaide zich om toen ze dat zei en schonk haar een van haar zeldzame glimlachen. Nou ja, zeldzaam voor hem.
Hij zuchtte geirriteerd.
'Liefje, het is een schip, geen boot.'
Ze grinnikte door zijn irritatie.
'Net alsof daar verschil in zit. Het vaart en heeft een roer.'
Hij draaide haar om met een ruk, zodat ze vastzat tussen het wiel en hijzelf.
Hij boog zich ver naar haar toe zodat hun gezichten op dezelfde hoogte waren en heel dichtbij. Hook wist heel goed dat ze zich hierdoor ongemakkelijk voelde.
'Schip, dear. Als je het nog een keer een boot noemt...' Hij bewoog zijn haak dreigend richting haar gezicht en glimlachte door de nervositeit die hij veroorzaakte.
'En nu, laat het stuurwerk voor even maar aan mij over.' Emma nam een pas naar de zijkant zodat hij er weer bij kon. Ze boog zich over de kaart en bekeek Neverland.
'Waar zou Henry zich bevinden?' Vroeg ze zich hardop af en gleed met haar vinger over mogelijke plekken die hij had aangekruist.
'Waarschijnlijk de schuilplaats van Pan.' Antwoorde hij voor haar.
'En waar is deze schuilplaats?'
'Geen idee liefje, daar moeten we nog achter komen.'
Emma boog zich in zichzelf mompelend over de kaart en Killian richtte zich weer op de kalme zee. Er stond genoeg wind, over een paar dagen zouden ze Neverland bereiken.


Reacties:


Eenmens
Eenmens zei op 21 mei 2013 - 16:53:
Love it


Hermelien
Hermelien zei op 19 mei 2013 - 23:15:
You got me by the word Neverland :3
Ik heb de laatste tijd echt een Disney-periode gekregen
Ik ben helemaal voor de classics gegaan,
en thank god dat er eindelijk weer wat unieks op ff te lezen valt!
*plethugg*
I have missed you darlin'!!
Glad your back, with a jewel of a storie! c:
I adore it!
Rainbowkisses


1Diloveniall
1Diloveniall zei op 19 mei 2013 - 22:01:
Oeehh. Good work!
Ik ken die serie niet helemaal, maar ongeveer wel.
Ik lees zeker mee!


MarilynEmrys
MarilynEmrys zei op 19 mei 2013 - 19:10:
Omg, dit is echt fantastisch. Echt geniaal, Hook staat echt in mijn top 10 van favoriete karakters. Ik hou van dit verhaal, wil je alsjeblieft een reactie geven voor het volgende hoofdstuk?
x Marina


dramaelf
dramaelf zei op 19 mei 2013 - 18:12:
Zo leuk!!! Heb je al gehoord dat misschien ariël van de kleine zeemeermin mee gaat doen in het derde seizoen!!!
Ps. Vind het geweldig
Pps. Ouat forever!!!!!!!!!!