Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Miley Cyrus » De ontmoeting (AF) » H6

De ontmoeting (AF)

28 mei 2013 - 11:04

1081

3

365



H6

He ho enjoy! ;)

De volgende dag ben ik al vroeg uit bed. Sara en ik gaan samen de app schrijven. Ik had het liever zelf gedaan, maar Sara wilt er perse bij zijn. Ik kijk op de klok. Dan moet ik nu wel gaan, om 13:00 moet ik werken. Ik pak mijn rugzak in en loop naar beneden. Ik loop naar de fietsenschuur en pak mijn fiets.
,,Juul, moet je niet eten?" mijn moeder komt de deur uitgelopen.
,,Ik eet bij Saar." Roep ik en fiets de straat uit. Als ik bij Sara's huis aankom, trekt ze me gelijk mee naar boven.
,,Geef je mobiel." Zegt ze. Ik geef mijn mobiel.
,,Wat ga je schrijven?" vraag ik, maar ze is al druk bezig met typen.
,,Zo, dat is klaar. Nu moet ze wel komen." Zegt Sara en geeft mij mijn mobiel terug.
,,Komen? Waar naartoe?"
,,Naar je werk, natuurlijk."
,,Wat?!" Ik open de app waar Sara een bericht geschreven heb: Hooii, vandaag moet ik werken, maar je kan wel langskomen. Ik werk in de Albert Heijn bij de broodafdeling, zie ik je? Xx. ,,Wat heb je gedaan?" ik kijk Sara beetje hulpeloos aan. ,,Ik zie er niet uit met mijn werkkleding aan!" Ik leg mijn mobiel op haar bureau en ga op het bed zitten.
,,Juul, als ze verliefd op je is maakt haar dat echt niet uit."
,,Saar, misschien heb je het nu wel verpest. Ik vind haar echt heel erg leuk!"
,,Zij jou ook, anders had ze je haar nummer niet gegeven Juul." 'Oké, dat is wel waar.' Denk ik.
,,Oké, je hebt gelijk. En nu gaan we wat eten." Ik trek Sara mee naar beneden en we gaan aan de eettafel zitten. Sara's moeder heeft voordat ze naar haar werk ging alles al klaargezet voor ons. We pakken een boterham en ik besmeer die met boter en gooi er daarna hagelslag op. We drinken een kop thee, een glas melk en eten een croissantje met aardbeien jam.
,,Heerlijk!" zegt Sara.
,,Had je moeder vroege dienst?" Sara knikt. Haar mond zit te vol om te praten. ,,Mag ik vier boterhammen maken voor in mijn pauze?" Ik kijk Sara aan.
,,Ja." Zegt ze nadat ze doorgeslikt heeft. Ik pak vier boterhammen en besmeer ze met boter. Op één doe ik kipfilet met mayonaise erop en op de andere doe ik belegen kaas. Ik doe de andere twee boterhammen erop en snij ze door midden. Daarna stop ik ze in mijn broodtrommel. Ik stop het flesje water wat er in de koelkast staat in mijn rugzak en mijn broodtrommel ook. Daarna pak ik mijn fietssleutel en zeg tegen Sara: ,,Ik ga nu, want anders kom ik te laat." Ik loop naar mijn fiets en open het slot. Daarna fiets ik snel naar mijn werk.

Bij de kruising springt het stoplicht op rood. Helaas, voor wachten is geen tijd. Vlak voor een taxi scheur ik de weg over. Ik sla rechtsaf en ga over de brug. Ik kijk naar mijn kleren. 'Zie ik er wel goed uit? Zou Hailey het mooi vinden?' De laatste paar dagen is ze geen minuut uit mijn hoofd geweest. Dan schrik ik op. Krijg nou wat! Wie is die asociaal? Die schoft snijd me af. Ik geef een flinke trap naar links. Jammer, gemist! De auto giert de hoek om, van mij had er een flinke kras op mogen zitten. Ik kijk op mijn horloge, shit ik heb nog maar twintig minuten! Help, ik rij bijna een voetganger omver. Het gaat net goed! Ik mag me wel verzekeren nu ik verliefd ben. Ik rij door het steegje, dat is sneller. 's avonds ga ik daar niet doorheen, dat is veel te donker. Ik zet mijn fiets in het fietsenrek en zet 'm op slot. Ik loop naar binnen, zeg mijn collega's gedag en ga naar de kleedkamer.
,,Er is er een uit haar bed gevallen." Roept Meike als ik ga zitten.
,,Sorry." Ik smijt mijn rugzak op de grond. ,,Het is weer niet gelukt. Ik was nog bij Sara en je weet hoe het gaat, als je het leuk hebt gaat de tijd erg snel. Voordat ik het wist was het kwart over twaalf." Ik begin te lachen en daarna volgt de rest. Het is elke dag hetzelfde liedje. Zo langzamer hand weet iedereen dat ik 's morgens bij Sara ben. Eigenlijk ben ik meer bij Sara, dan thuis. Ik trek mijn werkkleding aan en denk terug aan de app die Sara gestuurd heeft naar Hailey. Ik pak mijn mobiel en zie dat ik een app terug heb: Hoi, ik kom langs! Vanavond na je werk afspreken? Xx. Mijn hart klopt harder dan nooit tevoren. Ze wil nog een keer afspreken!
,,Oeh! Van wie heb je een bericht?" Meike is nieuwsgierig en mijn andere collega's ook.
,,Van een vriendin."
,,Ja, oké. Maar ik ga aan het werk." Meike staat op en loopt de winkel in. Ik stuur Hailey een app terug: Gezellig! Ik zie je zow! Xx. Daarna stop ik mijn mobiel in het voorvakje van mijn rugzak en loop ook de winkel in.

Niet veel later als ik sta te werken, hoor ik opeens: ,,Hé Julia." Ik draai me om. Meteen zie ik Hailey staan. Mijn hart bonst, die mooie groene ogen en die lieve lach.
,,Hoi Hailey." Lach ik. Ik krijg een raar, maar fijn gevoel in mijn buik.
,,Lekker aan het werk?"
,,Het gaat. Heb wat mot met mijn collega, maar dat gaat wel weer over."
,,Tof dat je gewoon blijft werken, terwijl je mot heb met die collega." Hailey haalt haar schouders op. ,,Dat zou ik nooit kunnen."
,,Waarom niet?"
,,Nou, ik werk in een superklein winkeltje. Als daar ruzie is, kan je moeilijk even aan de andere kant van de winkel staan."
,,Dat is waar."
,,Ben je er klaar voor? Voor vanavond?" vraagt Hailey opeens. Ik schrik een beetje van de vraag. Zo erg dat ik een beetje rood wordt. Hailey ziet dat ik schrik. ,,Zo erg is het toch niet?" Ik kan niet geloven dat het gesprek zo lang duurt. Ze heeft al zowat honderd woorden tegen mij gezegd.
,,Nee." Zeg ik. ,,Ik heb er juist zin in."
,,Ja, ik ook. Iets leuk doen met een prachtige meid, dat wil toch iedereen?" Hailey geeft me een knipoog. Mijn wangen gloeien van trots. Complimenten zijn altijd welkom, maar die van Hailey voelt toch wel heel speciaal. Ik wil nog meer zeggen, maar ik weet niet wat. Zoals ze me aankijkt...ik durf niets meer te zeggen...dat ze hier is, is al geweldig!


Reacties:


Dominique zei op 31 jan 2014 - 14:59:


DjMalikjuh
DjMalikjuh zei op 27 mei 2013 - 0:33:
Wowie, ze krijgt de tijd van haar leven!


elma
elma zei op 26 mei 2013 - 17:10:
Snel verder!!