Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Miley Cyrus » De ontmoeting (AF) » H7

De ontmoeting (AF)

28 mei 2013 - 11:06

1136

2

408



H7

Nog een hoofdstuk, enjoy! :)

Die avond als ik klaar ben met mijn dienst, staat Hailey buiten op mij te wachten.
,,Hé." Zegt ze blij en omhelst me. Ik wordt helemaal warm van binnen en heb vlinders in mijn buik. Ze is geweldig en ik ben bij haar thuis straks. Tenminste, dat denk ik. Even schiet de paniek toe. Wat nou als Hailey naar mijn huis wil? Wat ga ik mijn ouders dan vertellen? Die zijn natuurlijk erg nieuwsgierig.
,,Hé." Zeg ik. ,,Uhm...gaan we naar jou huis?" vraag ik en ik hoop dat ze ja zegt.
,,Daar dacht ik wel aan. Wil je dat we naar jou huis gaan?"
,,Nee!" roep ik. Iets harder dan ik verwacht had. Wat moet ze nu wel niet denken? Ik kijk haar aan, maar ze lacht naar me. ,,Sorry." Zeg ik.
,,Het geeft niks." Ze pakt mijn hand. ,,Kom je?"
,,J...ja." Stotter ik. Ik loop naar mijn fiets en open het slot. Samen fietsen we naar haar huis.

Als we aankomen bij haar huis, staat de auto van haar moeder er nog.
,,Gaan je ouders veel vragen stellen?" vraag ik.
,,Nee, hoor. Ze zullen hoog waarschijnlijk vragen hoe je heet." Ik zucht van opluchting. Gelukkig maar, ik heb geen zin om alles te vertellen. Ik wil gewoon alleen met Hailey zijn. Wauw, het idee dat ik straks alleen met Hailey op haar kamer ben! Ik heb het gevoel alsof ik zweef. Weer pakt ze mijn hand en neemt me mee naar binnen.
,,Hailey, ben jij dat?" een vrouw van rond de vijftig komt de woonkamer uit. Ze heeft middellang blond haar, alleen dan niet zo mooi blond als Hailey. Ze heeft een slank postuur en heeft de kleren aan die mijn moeder ook zou dragen, kleding voor vijftig plus. Niks mis mee, natuurlijk. ,,O, hallo. Ik ben Margareta, de moeder van Hailey." Ze geeft mij een hand.
,,Goedenavond mevrouw." Zeg ik netjes. Ik praat bijna nooit zo netjes, behalve bij mijn oma. Die is heel erg deftig en daar moeten wij heel netjes praten. Mijn zusje (Rozemarijn, 15) wordt er ook helemaal gek van. Elke keer als wij binnenkomen, moeten we netjes groeten. Dan zet ik altijd expres zo'n bekakt stemmetje op en dan liggen Rozemarijn en ik altijd in een deuk. Ik moet me inhouden om nu niet te lachen. ,,Ik ben Julia." Kan ik uiteindelijk nog zeggen, zonder te lachen.
,,Wij gaan naar mijn kamer, mam." Zegt Hailey en trekt me mee de trap op. Ze opent haar slaapkamer deur en ik zie posters van bekende artiesten. Onder andere van One Direction, Justin Bieber en Selena Gomez, maar ook van Miley!
,,Ben je fan van Miley Cyrus?" vraag ik en kijk Hailey aan. Ze knikt.
,,Ja, meer van Miley dan van 1D of JB, maar ja die zijn ook goed." Ze begint te lachen.
,,Wat? Wat is er?"
,,Je bent voor het eerst in mijn kamer en dan vraag je naar posters? Ik dacht dat je meer van mij wilde weten." Ze steekt haar tong naar me uit. Ik ga op het bed zitten. Vind ze mij nou leuk? Ze pakt een pot met allemaal dropjes erin. ,,Wil je er een?" ze houdt de pot voor me neus.
,,Bedankt." Ik pak een dropje en stop dat gauw in mijn mond.
,,Ik moet je wat opbiechten." Begint Hailey en gaat naast me op het bed zitten. Ze kijkt me diep in mijn ogen aan. Haar groene ogen, omg! Dat zijn gewoon de mooiste ogen die ik gezien heb! Ik kan me er bijna in verdrinken, zo mooi groen. De vorm van haar ogen is ook erg mooi. Ik zie haar mond bewegen. Haar volle lippen en dat schattige neusje. Oké, ik ben dus echt verliefd! ,,Julia?" Hailey zwaait voor mijn ogen.
,,Hé, wat?" vraag ik dromerig.
,,Heb je wel geluisterd?" vraagt ze. Beschaamd schudt ik mijn hoofd.
,,Sorry, ik was even in gedachten." Zeg ik. Ze moet lachen en begint me in mijn zij te kietelen. Tegen kietelen kan ik, maar niet in mijn zij en begin hard te lachen. Ook Hailey lacht en we hebben de grootste lol. Er rolt een traan over mijn wang. Ik zie Hailey schrikken en ze stopt gelijk.
,,Heb ik je pijn gedaan?" vraagt ze.
,,Nee."
,,Waarom huil je dan?"
,,Ik huil niet. Dat zijn tranen van geluk. Elke keer als ik veel moet lachen, moet ik ook huilen." Hailey zucht. Bedoelde ze dat nou sarcastisch of was het een zucht van opluchting? Mijn hersenen kraken van het denken.
,,Gelukkig maar." Zegt Hailey zuchtend. Oké, van opluchting dus! ,,Maar mag ik nu zeggen, wat ik net ook al zei, maar jij niet luisterde?"
,,Ja, zeg maar. Ik ben één en al oor."
,,Mooi. Ik wilde dus tegen je zeggen dat ik..."
,,Hailey? Julia?" Hailey's moeder roept van beneden. Hailey laat mijn handen los en ik krijg meteen een rotgevoel. Zo dichtbij zaten we! Misschien wilde ze me zeggen dat ze verliefd op me was. Ja, of dat ze me heel aardig vond, maar op een vriendschappelijke manier. Mijn zelfvertrouwen is gelijk naar beneden.
,,Kom, mijn moeder heeft thee gezet." Ik moet een smoes verzinnen. Ze vind me duidelijk niet leuk, anders had ze nu wel haar verhaal afgemaakt.
,,Uhm...sorry, maar ik moet mijn moeder helpen thuis met...uhm...iets." Zeg ik. Ik kom niet goed uit mijn woorden en ben in de war. Ik loop naar beneden, pak mijn jas en ga de deur uit. Ik maak mijn fiets los en stap op mijn fiets. Ik hoor Hailey in de verte achter me, maar ik blijf doorfietsen. Het is al gênant genoeg allemaal! Ik pak mijn mobiel en typ een app naar Sara: Kan je naar mij toe komen? Ik moet met je praten! Xx Juul. Snel stop ik mijn mobiel in mijn broekzak. Ik kan nu niet overreden worden. Ik steek de straat over en ben sneller thuis dan verwacht. Mijn moeder daar aan tegen had mij eerder thuis verwacht en staat me al op te wachten.
,,Waar kom jij vandaan? Ik heb me zoveel zorgen gemaakt!" zegt ze als ik mijn fiets in de schuur heb gegooid en naar binnen kom. ,,Ik had je werk gebeld, maar je was al klaar met werken. Sara wist niet waar je was, ik heb zelfs bijna aangifte gedaan..."
,,Mam, doe niet zo hysterisch! Ik was gewoon bij een vriendin, oké ik had het even moeten melden sorry, maar als ik een paar uur niet thuis ben of niet bereikbaar wil dat nog niet zeggen dat ik ergens langs de kant van de weg lig!" Ik schrik van mezelf. Nooit ben ik zo hard tegen haar, maar nu wel. ,,Laat me maar even." Zeg ik tegen mijn moeder en loop de eerste treden van de trap. ,,O, ja. Sara komt hier nog heen, dat je het even weet." Daarna ren ik verder de trap op en val op mijn bed neer.


Reacties:


Maureennx
Maureennx zei op 27 mei 2013 - 19:07:
omg ik heb dit serieus zo snel gelezen hihi.
gaaaa snel verder kan niet lang wachten
x


DjMalikjuh
DjMalikjuh zei op 27 mei 2013 - 0:38:
Ah, net op het perfecte moment!

Ouders...