Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Miley Cyrus » De ontmoeting (AF) » H8

De ontmoeting (AF)

27 mei 2013 - 20:15

1033

2

279



H8

Nieuw hoofdstuk! ;)

Ik lig op mijn bed en kijk naar het plafond. Ik moet denken aan Hailey. 'Wat wilde ze me vertellen? Waarom maakte ze haar verhaal niet af? Ze vind me niet leuk!' Mijn gedachten breken mijn humeur en ik kan er geen lachje meer uitbrengen. Ik ga rechtop zitten en pak mijn mobiel. Ik heb tien gemiste oproepen van Hailey en een bericht van Sara. Ik open het bericht van Sara: Ik ben er bijna! Xx Saar. Gelukkig! Ik leg mijn mobiel weer weg, zonder dat ik Hailey een bericht stuur. Ze zoekt het maar uit! De tranen springen in mijn ogen, waarom moest dit nou gebeuren? Vind ik eindelijk iemand leuk, vind zij me niet leuk! Ik begin te snikken en gooi mijn knuffel hard tegen de muur aan de andere kant van mijn kamer. Daarna val ik huilend in mijn kussen. Ik hoor voetstappen op de trap. Is dat mijn moeder? Mijn vader? Eline? Rozemarijn? Sara? Ach, het kan me eigenlijk ook niet schelen! Als ik straks beneden kom, zien ze heus wel dat ik gehuild heb en dan vragen ze geheid waarom. De deur zwaait open en dicht en er komt iemand op mijn bed zitten. Er komt een hand op mijn schouder, die me troost.
,,Juul." Ik hoor Sara's stem.
,,Ik snap het niet." Zeg ik en ga overeind zitten, nog steeds snikkend. ,,Jij zei toch dat ze me ook leuk vond?"
,,Dat dacht ik ook."
,,Nou, blijkbaar niet. O, Saar! Waarom is het leven zo moeilijk?!" Ik val achterover op mijn bed. Ze trekt me omhoog.
,,Wij gaan naar de stad. Er is een sneakersale en jij moet nodig nieuwe vans." Ik kijk naar mijn vans. Oké, de meeste zijn helemaal versleten en afgelopen. Ik sta op.
,,Ja, goed idee. Misschien krijg ik mijn hoofd dan leeg." We lopen samen naar beneden. ,,Mam, pap! Sara en ik gaan naar de stad en blijven daar ook eten!" roep ik de woonkamer in.
,,Wacht even, jongedame." Mijn vader staat in de deuropening. ,,Wanneer krijg jij je rapport?" Waarom begint hij daar nou over? Ik slaak een diepe zucht en probeer niet boos te worden, maar door alles wat er gebeurd is, gebeurd dat toch.
,,Ik ben het spuugzat dat het altijd maar over school gaat als wij een gesprek hebben! Het is nooit van; hoe was je dag? of ga je nog wat leuks doen vanavond? Nee, alleen maar school, school, school! Nou, weet je! Dat is niet het enige wat belangrijk is!" Ik pak mijn jas en mijn tas. Ik kijk mijn vader nog even boos aan, trek Sara mee naar buiten en gooi hard de deur dicht.

Als we aankomen bij de stad, ben ik al wat afgekoeld.
,,Gaat het weer?" vraagt Sara en kijkt me aan. Ik knik. ,,Zin in een wijntje op het terras? Het is zo'n lekker weer."
,,Ja, maar zullen we eerst mooie vans kopen? Anders zijn ze straks uitverkocht."
,,Kom op dan!" Ze trekt me mee naar de Sneakers. Voor het eerst sinds het voorval van Hailey, kan ik weer lachen. Sara beurt me altijd op als ik een rotbui heb. We lopen gelijk door naar de vans en bekijken ze allemaal.
,,Goedemiddag dames." De verkoper staat achter ons. ,,Kan ik jullie misschien ergens mee helpen?"
,,Nee, hoor. Tenminste nog niet." Ik pak zwarte vans die voor me staan. Ah nee, het is maat 40! ,,Bij nader inzien." Zeg ik tegen de verkoper. Hij glimlacht. ,,Heeft u deze ook in maat 38?"
,,Ik zal even voor je kijken." Hij pakt de schoen en loopt naar achteren.
,,Heb jij al leuke gezien?" Ik kijk Sara vragend aan. Ze heeft blauwe met een zwart randje in haar handen. ,,Vind je die leuk?"
,,Ja! Deze ga ik zeker kopen!" ik maak een foto van haar met haar vans. Ze trekt expres een gek gezicht en ik lig in een deuk. Gelukkig is mijn humeur weer helemaal goed. We maken nog een paar gekke foto's en posten die op twitter, facebook en instagram. Ik heb veel volgers en krijg ook gelijk een reactie op de foto's; Super foto's! En Geweldig! . Ik kijk op mijn horloge. Waar blijft hij nou? Hij is al een half uur weg. Zo moeilijk is het toch niet om te zoeken naar dezelfde schoen? Dan zie ik hem aankomen lopen.
,,Sorry." Zegt hij. ,,Maar er kwam nog iemand naar me toe met een schoen die ik moest zoeken. Die kwam ik eerder tegen en heb ik aan haar gegeven. Daarom duurde het wat langer."
,,Het is niet erg." Ik pas de schoenen aan en ik pas ze! Ik loop naar de kassa en betaal ze. Sara betaald die zij erg mooi vind. Daarna lopen we de winkel uit, naar het terras aan de overkant.

Hmm, wat is die zon toch heerlijk! Ik heb mijn zonnebril op en zit samen met Sara op het terras. Er komt een ober aan.
,,Wat willen de dames drinken?" vraagt hij en kijkt me lief aan. Ik moet lachen.
,,Volgens mij vind hij je leuk." Fluistert Sara in mijn oor. Ik knik.
,,Twee droge witte wijnen." Zeg ik en kijk hem aan.
,,Komt eraan, dames." Zegt hij en geeft me een knipoog.
,,Omg! Hij was gewoon met je aan het flirten!" roept Sara lachend.
,,Stt! Hij mag je niet horen!" Ik leg mijn vinger op mijn mond. ,,Straks denk hij nog dat ik hem leuk vind." Niet veel later komt hij weer naar ons toe met onze wijntjes. Hij zet onze wijntjes neer op de tafel en kijkt me aan.
,,Ik zoek nog een vriendin." 'Omg!' Ik kijk Sara aan. Ik moet me inhouden om hem niet midden in zijn gezicht uit te lachen.
,,Ja dus? Ik ook." Zeg ik droog. Zijn mond valt open en zijn ogen worden groot. Dat antwoordt had hij duidelijk niet verwacht. Hij druipt af. Sara begint te proesten en samen liggen we in een deuk. We drinken ons wijntje op, leggen geld op de tafel en staan op. Als ik me omdraai, blijf ik verstijfd staan. Het is niet waar! Ik stoot Sara aan en zij ziet haar ook. Ik sluit mijn ogen en knijp mezelf, maar ik droom niet. Het is haar echt!


Reacties:


Dominique zei op 16 feb 2014 - 17:48:
"Ja dus? Ik ook." wuhaha GENIAAL


DjMalikjuh
DjMalikjuh zei op 27 mei 2013 - 22:47:
Hailey???????!!!!