Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Miley Cyrus » De ontmoeting (AF) » H12

De ontmoeting (AF)

1 juni 2013 - 11:43

1056

3

337



H12

Sorry dat het zo lang duurde, maar had het erg druk deze week. Hier is ie dan, h12! Enjoy ;)

Als ik thuis kom, zitten mijn ouders al op me te wachten.
,,Waar was je de hele nacht?"
,,Eerst was ik in de stad met Sara en daarna gingen we nog even de club in."
,,Je zou om twee uur thuis zijn, Julia." Mijn vader kijkt me aan. ,,Je hebt een week huisarrest en dan ben ik nog redelijk!"
,,Redelijk?! Dit is belachelijk!" Ik kijk mijn moeder aan, in de hoop dat zij zegt wat er gebeurd is, maar ze zegt niks. Maar ja, tegen mijn vader kan je maar beter niet ingaan, dan wordt ie nog bozer.
,,Ik duld geen tegenspraak. Geen vriendinnen blijven slapen of komen na school bij je!"
,,En als ik nou met een vriendin huiswerk wil maken thuis?"
,,Ja, dan mag het wel. Maar ik kom tussendoor controleren of je ook echt aan je huiswerk bent!"
,,Jezus, het lijkt hier wel een gevangenis!" Samen met Sara loop ik naar mijn kamer. Op mijn kamer vraagt Sara: ,,Heb je eigenlijk al op de kaartjes gekeken? Miley zei toch dat we goed op de kaartjes moesten kijken?"
,,O, helemaal vergeten Saar!" roep ik en ren naar mijn bureau waar de kaarten liggen. Ik loop terug naar Sara en we bekijken samen de kaarten. Dan staan onze monden wagenwijd open en kijken we elkaar verbaasd maar blij aan.
,,O my god!" roept Sara. ,,VIP kaarten! Haar concert en we mogen backstage komen?!" We beginnen blij te gillen en op en neer te springen. We beginnen nog een keer te gillen, zo blij zijn we. Dit is een droom die uitkomt!
,,Wat is er allemaal aan de hand?" 'Papa mag niet weten dat we daar heen gaan. Dat is de laatste dag van mijn huisarrest.' Denk ik.
,,Uhm...pap. We hebben kaartjes voor het concert van Miley in Londen, maar dat is overmorgen al." Begin ik.
,,Dat is dan heel jammer voor je." Zegt mijn vader. ,,Je hebt huisarrest, de hele week!"
,,Maar pap!"
,,Ik wil het niet horen!" De tranen komen op bij mij. Het is niet eerlijk!
,,Pap, alsjeblieft!" Ik smeek bijna, maar hij blijft bij zijn standpunt. Boos kijk ik hem aan, trek Sara mee naar beneden en loop naar mijn moeder toe. ,,Mam, ik heb een kaartje voor het concert van Miley Cyrus in Londen en daar wil ik echt heen. Alleen is dat overmorgen al en ik heb huisarrest..." Ik kijk mijn moeder aan.
,,Van mij mag je." Ik steek mijn tong uit naar mijn vader. Aan mijn moeder heb ik tenminste wat. ,,Alleen..." 'O nee! Een voorstel!' ,,Alleen als je vanavond, morgen en vrijdagochtend huiswerk gaat maken. Sara mag blijven slapen, maar alleen als jullie huiswerk gaan maken. Beloofd?" Heftig knik ik mijn hoofd en omhelst haar.
,,Beloofd mam!" zeg ik. Ook Sara omhelst mijn moeder blij.
,,Oké, dan breng ik je naar het stadion. O2 arena?" Ik knik. ,,Oké, ga nu maar aan je huiswerk." Ik geef haar een kus op haar wang en ren daarna blij naar boven met Sara.

In mijn kamer pakken Sara en ik onze geschiedenisboeken.
,,O, ja. We moesten over Floris V leren." Zeg ik met verveelde blik in mijn ogen.
,,Aha." Zegt Sara. ,,Wat maakt mij het nou uit wanneer hij leefde en wat hij gedaan heeft! Het is verleden tijd..." Ik denk er precies zo over.
,,Zullen we foto's maken voor facebook?" Sara staat op en lacht. Ze staat er al helemaal klaar voor. We gaan met verschillende poses op de foto. Snel zetten we die foto's op facebook, instagram en twitter. Daarna horen we iets op de trap. ,,Shit, mijn vader. Die komt natuurlijk controleren of we wel echt huiswerk aan het maken zijn." We stormen op mijn bed en doen net alsof we aan het leren zijn. Dan gaat de deur open en komt Eline binnen. ,,Wat is er?" vraag ik.
,,Hier heb ik je colbert. Ik heb hem naar de stomerij gebracht, hij stonk naar de rook." 'Shit! Weet Eline dat ik rook?' gaat er door mijn hoofd. Gelukkig gaat ze er niet verder op in en loopt mijn kamer uit. Dan gaan we staan en maken nog meer foto's. Ook die zetten we weer op facebook, twitter en instagram. Ook maken we een foto met het geschiedenis boek voor onze neus. We twitteren 'm en ik zet erbij: Hard aan 't leren voor Geschiedenis. Volgende week pas de toets, uhm...huisarrest sucks! Nu komt mijn vader wel binnen en ik ruim snel mijn mobiel op.
,,Heel goed." Zegt hij en knikt goedkeurend met zijn hoofd. ,,Jullie zijn aan jullie huiswerk. Ik breng jullie zo wel een kopje thee."
,,Bedankt pap, maar mogen we nu verder? We zaten er net zo lekker in."
,,O, ja? Leg mij eens uit waar het over gaat." Ik kijk hem aan en slik. Hij wilt weten wat we leren, maar we hebben nog niks geleerd!
,,We leren over Floris V." Zegt Sara en houdt haar boek omhoog. ,,Kijkt u maar." Mijn vader leest in haar boek.
,,Oké en wanneer heb je daar de toets van?" vraagt hij en kijkt mij aan.
,,Volgende week."
,,O, nou dan zou ik maar goed blijven leren als ik jou was. Voor deze toets kom je thuis met minimaal een 8!" En daar is de vader weer die ik ken! Altijd weer die cijfers.
,,Pap, wat nou als ik een 7,5 haal? Dat is toch ook een voldoende?"
,,Dat is zeker een voldoende, maar niet die voldoende die je nodig hebt. Je wilt toch naar de kunstacademie?"
,,Uhm...nee, hoe kom je daar nou weer bij?"
,,Maar je moeder heeft die opleiding ook gedaan en kijk waar ze nu is."
,,Ja, dus? Ik hoef toch niet altijd in de voetsporen van mama te treden?"
,,Nee, dat zeg ik ook niet..."
,,Wat probeer je dan te zeggen?"
,,Cijfers zijn gewoon belangrijk."
,,Alsof ik dat niet weet." Roep ik. ,,Maar je overdrijft een beetje. Voor elke toets een 8 of 8,5 halen dat lukt alleen de nerds en de stutjes. Ik ben allang blij als ik voor een moeilijke toets een 7 of een 7,5 haal. Waarom kan jij daar niet blij mee zijn?" Mijn vader is stil. Hij zegt niks meer en loopt mijn kamer uit. Dan gaat mijn mobiel af.
,,Juul, je wordt gebeld." Zegt Sara en geeft mij mijn mobiel. Ik kijk op het scherm en dan valt mijn mond open. Het is niet waar...


Reacties:


elma
elma zei op 2 juni 2013 - 12:22:
I like this story!


DjMalikjuh
DjMalikjuh zei op 1 juni 2013 - 13:56:
Is het Hailey? Mabye wel Miley?!


ZaynLoveMe
ZaynLoveMe zei op 1 juni 2013 - 12:05:
Gauw verder!! Weer mooi gesschreven!!

Amy