Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Miley Cyrus » De ontmoeting (AF) » H14

De ontmoeting (AF)

2 juni 2013 - 20:49

1012

5

347



H14

En daar is ie dan! Enjoy ;)

,,Hailey." Zeg ik. ,,Wat doe jij nou hier?"
,,Jou zoeken. Ik was al bij je aan de deur geweest en toen zei je vader waar je was."
,,Waarom zocht je mij? We hebben elkaar al dagen niet meer gesproken."
,,Dat weet ik en dat vind ik echt jammer. Ik zie je ook niet meer op het losloopveld."
,,Nee, mijn vader laat Luna nu meestal uit." Hailey zou vast willen weten waarom ik het niet meer doe. Ik moet een smoes verzinnen. Hailey kijkt me aan en voordat ze iets kan zeggen, zeg ik: ,,Teveel huiswerk. Ik moet minimaal een acht halen voor het volgende proefwerk."
,,Ja, je bent nu bezig met je huiswerk bij je vriend toch?" Ik knik. Het stoplicht springt op groen en ik loop de straat over. Ik kijk achterom, maar Hailey loopt me achterna.
,,Ik ga even boodschappen doen. We hebben trek in pizza." Zeg ik tegen Hailey.
,,Ik help je wel even."
,,Dat hoeft niet. Jij hebt vast andere dingen te doen die belangrijker zijn." Ik hoop dat ze mijn hint begrijpt.
,,Nee, eigenlijk niet. Nu ben ik veel liever bij jou." Ik word bijna geplet door de schuifdeur van de supermarkt. Veel liever bij mij? En haar vriendin dan? Of heeft ze geen vriendin? Ik snap er niks meer van en draai me om.
,,Bij mij?"
,,Ja. Ik kan natuurlijk ook naar mijn vriendin gaan, maar daar heb ik nu geen zin in." Ah, dus toch. Ze heeft wel een vriendin.
,,Ik heb geen hulp nodig." Zeg ik.
,,O nee? En wie gaat je dan helpen met je zware boodschappentassen?" Ondertussen loop ik de supermarkt in.
,,Die til ik alleen." Ik pak een reep melkchocolade. Daar ben ik gewoon aan verslaafd!
,,Helpt je vriendin je niet eens?"
,,Bedoel je Sara? Nee, die is bij mijn vriend."
,,Nee, ik bedoel je vriendin. Sara ken ik wel."
,,Lieve schat. Waar heb je het toch over?" Vraag ik. Als Hailey niks zegt en me aankijkt, maak ik mijn zin af: ,,Ik heb helemaal geen vriendin."

POV Hailey
Wat? Ze heeft geen vriendin? Maar die man aan de telefoon zei dat ze met haar vriendin was meegegaan. Zou hij Sara bedoeld hebben? Ik weet geen woord uit te brengen en loop stil achter Julia aan.
,,Maar die man aan de telefoon zei dat je met je vriendin was meegegaan."
,,Ja, met Sara." Hoor ik Julia zeggen. Opgelucht haal ik adem, ze heeft geen vriendin! Dan wordt het tijd om mijn stap te maken! Ik pak haar hand en kijk haar aan. Even zie ik een glimlach op haar gezicht, maar die is alweer snel verdwenen. Ik zie Julia denken. Heb ik nu iets verkeerds gedaan? Ik laat haar hand los.

POV Julia
Snel schiet ik een gangpad in. Waarom deed ze dat nou? Waarom pakte ze me hand? Mijn wangen voelen warm aan en mijn hart bonkt hard in mijn keel. Ik snap er niks van, ze heeft een vriendin! Ik heb geen zin om het derde wiel aan de wagen te zijn. Ze moet niet met mij flirten als ze al in een relatie zit! Straks krijg ik die vriendin van haar op mijn hielen en daar heb ik echt geen zin in!
,,Weet je wat, Hailey? Ik red het wel alleen." Zeg ik en kijk haar aan. Ze knikt alleen maar en loopt richting de kassa's. Ik kijk haar na. 'Draai om en kom terug!' denk ik bij mezelf, maar dat gebeurd niet. Hailey loopt door en niet veel later is ze weg. Even slik ik mijn tranen weg. Ik moet haar achterna! Ik laat mijn boodschappenmandje om de hoek staan. Die weet ik straks nog wel te vinden! Ik ren de kassa's door, naar buiten! Maar als ik buiten sta, is Hailey er niet meer.
,,Julia?" Ik schrik. 'Shit!' Ik hoor de stem van mijn moeder. Wat moet ik nou doen? Weglopen of omdraaien? Weglopen is te gevaarlijk, dan weet ze gelijk dat ik iets verberg. Ik draai me om en kijk haar met een glimlach aan. ,,Wat doe jij hier? Ik dacht dat je huiswerk aan het maken was bij William."
,,Dat ben ik ook, maar we hadden trek. Ik ben hier om boodschappen te doen."
,,Waar zijn je boodschappen dan?" O, ja! Die staan nog binnen. Wat moet ik nu zeggen? Ik kan niet zeggen dat ik Hailey achterna ging om te zeggen dat ik van haar hou...
,,Die staan nog in de winkel." Ik hoop dat ze niet vraagt waarom, want ik weet niet hoe ik dat moet uitleggen. Ze vraagt niet door. Wel zegt ze: ,,Nou, ga snel afrekenen dan. Je vader komt zo en als die je ziet, dan zijn de rapen gaar." Snel ren ik de supermarkt in, pak mijn mandje met de vijf pizza's en de chocola erin en ren naar de kassa's. In de verte zie ik mijn ouders de winkel binnengaan. Help! Die vrouw achter de kassa moet opschieten! Ik kijk nog een keer en zie ze nu steeds dichterbij komen. Waarom duurt het zo lang? De vrouw voor me rekent af en loopt bij de kassa weg. En ja hoor, er komt een caissière en die neemt de caissière die er nu zit over. Ze logt in met haar code en slaat dan de eerste pizza aan. Ik kijk nu nog een keer achterom en nu sta ik regelrecht tegenover de rug van mijn vader. Snel draai ik me om. 'Shit!' Ik moet hier weg! Gelukkig heeft mijn moeder me gezien en neemt mijn vader verder van mij vandaan. Ik betaal de boodschappen, stop ze in de boodschappentas en ren daarna de supermarkt uit. Als ik buiten sta moet ik even op adem komen. Wat was dat zenuwslopend zeg! Als mijn vader mij had gezien...ik moet er niet aan denken! Ik loop verder, richting het huis van William. Ik kijk toch nog een keer achterom, gewoon om te kijken of mijn vader niet achter me aankomt of me toch gezien heeft. Terwijl ik achterom kijk, voel ik een hand op mijn arm en voordat ik het weer word ik de hoek om getrokken!


Reacties:


elma
elma zei op 3 juni 2013 - 21:14:
Spannend!
xx


Maureennx
Maureennx zei op 2 juni 2013 - 21:59:
snel verderrrrrrrr! love it <3


DjMalikjuh
DjMalikjuh zei op 2 juni 2013 - 21:02:
Hailey!!!


ZaynLoveMe
ZaynLoveMe zei op 2 juni 2013 - 20:55:
Gauw verder!!!!!


Daaaiisy
Daaaiisy zei op 2 juni 2013 - 20:53:
Wat een leuk verhaal!
Nieuwe volger * ghehe
snel verder x