Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » De fantasy van Dorien & Ellen » Ander deel 1

De fantasy van Dorien & Ellen

13 april 2009 - 0:23

1488

1

508



Ander deel 1

Ellen:
Er was eens... (Zoals elk sprookje begint)
Er was dus eens een god en die god noemde Tom.
Zijn haar waren mooie gouden dreadlocks en hij besliste op een dag om 'mensen' te maken met zijn broer Bill

Dorien:
Mensen, de eerste mens was Adam. Hij was alleen, dus besloot Tom hem gezelschap te geven. Hij maakte een ander wezen, Eva. Eva was ook een mens. Ze deden hele rare dingen. Maar dat beschrijf ik niet. En toen werden Kain en Abel geboren. Abel deed altijd alles goed. Hij was een fucking slijmbal. Maar naar Kain werd er altijd geschreeuwd.
*En op een avond besloot hij iets erg te doen met Abel..

Ellen:
Kain nam een vlijmscherp mes en sloop naar de hangmat van Abel (er bestonden toen nog geen huizen) en stak zijn mes -BAF- in het hart van Abel en Abel stond op, ging naar de ijskast en pakte een glas melk en dronk het op. Daarna liet hij zijn glas melk vallen en viel na 5 seconden zelf neer, recht in de scherven van het glas. Achmed en Tom waren toen niet blij

Dorien:
'Abeltje is dood, muhahaahaa' riep Kain voor zich uit. Adam kwam binnen om ook een glas melk te nemen en zag Abel roerloos op de grond liggen. 'Wat heeft dat te betekenen?' riep hij tegen Kain. 'Hij viel in de scherven van zijn eigen glas' zei Kain onschuldig. Ondertussen kwam Eva ook binnen. Adam legde haar uit wat er gebeurd was. Ze besloten hem te begraven.

Ellen:
Ze begroeven hem in het weiland waar de koeien graasden en jaren later, toen Kain getrouwd was met een man en zelf enkele kinderen had gekregen stond er een mooie boom en eeuwen later werd verteld dat er een Dryad in zat. Een donkerharig jongetje geloofde het niet en ging op onderzoek uit naar de boom. "En wat kom jij hier doen, Skandar?" Vroeg de boom plots toen het jongetje ervoor stond.

Dorien:
'Ik..ik' stamelde Skandar bang. 'Wat jij?' antwoordde de boom meteen. 'Ik ben Fayetus, een dryad' 'Van wie ben jij afkomstig, zoon van Adam?' 'Mijn vader is God zegt mijn mama, mijn mama heet Dorien' 'Maar mijn stiefvader heet Ben, en ik zie hem eigenlijk als mijn echte vader. Want mijn echte vader doet niets voor mij' 'Weet je de naam van je echte vader, zoon van Adam?' zei de Dryad. 'Ze zeggen dat Hij Achmed noemt' fluisterde Skandar. 'Waarom dat gefluister zoon van Adam?' 'Omdat Zijn naam noemen godslastering zou zijn!' 'Ik geloof dat Hij meer doet voor jou dan je denkt, zoon van de edele Achmed'

Ellen:
"Wat doet hij dan?" Vroeg hij onbeleefd. "O, kijk om je heen!" Skandar keek om zich heen en zag het hele dorp om hen heen staan. Niemand snapte tegen wie Skandar stond te praten, dus ze verklaarden hem zot.
Als iemand in die tijd zot was, was het gevolg dat je gekruisigd werd. Skandar werd opgesloten in een cel en werd de volgende morgen wakker op een harde houten gevangenis plank.

Dorien:
"Wat is hij mooi!" zei Dorien. "Maar hij lijkt niet op mij.." zei Ben ontevreden. 'Dorien en Ben!" riep een stem van buitenuit. Ze kwamen uit de stal en zagen tussen de sterren en wondermooi gezicht verschijnen, een donkerder huidskleur en zwarte krulletjes. 'Excuseer Ben, ik ben God. Mijn naam is Achmed. Aanschouw Skandar, mijn zoon met uw echtgenote Dorien. Maar geen nood jij mag hem opvoeden, ik kies gewoon de naam."

Ondertussen in de hemel. Het was godsdienstles voor de Engelen in opleiding. Daar zat Ellen: tegen haar zin in een witte japon (en als je goed keek een paar bloedvlekken), bruin haar en kleine hoektandjes. Ze keek rustig naar de meester die zijn verhaal deed. Hij begon als volgt: 'De heilige maagd Dorien, en haar echtgenoot Ben waren met hun ezel Puzzel op zoek naar een onderkomen. Dorien was zwanger, en ze wisten niet hoe het kwam. "Oh! Mijn water is gebroken!" riep Dorien plots. Ze gingen snel een herberg binnen. "Mijn vrouw moet bevallen!" riep Ben. "W zitten vol jochie, geen voorkeursbehandelingetjes hier. Ga maar ergens anders bevallen" antwoordde de herbergier spottend. "Oh, dat kunt u niet menen!" riep Ben woest. "Dat kan ik wel dégelijk menen" antwoordde de ander terug. Hij floot op zijn vingers en 2 drinkende, struis gebouwde mannen kwamen in de richting van Ben gewandeld. Ze namen hem op en smeten hem buiten. Daar lag hij dan naast Dorien en Puzzel. 'Ze kickten me er uit' zei Ben boos. "Kom, we gaan in die stal" zei Dorien en Ben hielp haar verder. Ze vielen beiden in slaap. 'Weihh!!' weende een kindje. Beiden werden ze wakker. Er lag een baby in Doriens armen!' "Wat is hij mooi!" zei Dorien. "Maar hij lijkt niet op mij.." zei Ben ontevreden. 'Dorien en Ben!" riep een stem van buitenuit. Ze kwamen uit de stal en zagen tussen de sterren en wondermooi gezicht verschijnen, een donkerder huidskleur en zwarte krulletjes. 'Excuseer Ben, ik ben God. Mijn naam is Achmed. Aanschouw Skandar, mijn zoon met uw echtgenote Dorien. Maar geen nood jij mag hem opvoeden, ik kies gewoon de naam."

Ellen:
"En zijn naam word.... *Tromgeroffel uit de hemel* Jezus Skandar Keynes!" "Waaatt? Drie namen?" Vroeg Ben boos. "Jezus is zijn voornaam, Skandar zijn middennaam en Keynes zijn achternaam!" Zei Achmed. Ben zuchtte.
"Zo dit was onze geschiedenisles voor vandaag. Blijf nu allemaal braafjes wachten tot de volgende leraar komt, mijn kleine brave engeltjes!" Zei de leraar spottend en hij liep de klas uit. "Puh, stomkop!" Zei Ellen stil. Maar Achmed (Die natuurlijk alles kon horen) deed een hele preek tegen haar dat ze niet mocht schelden en ze werd verbannen uit de hemel en ging naar de aarde.
Maar voor dat ze naar de aarde ging moeten we eerst nog vertellen over wat er met Skandar gebeurde. Hij lag nog steeds in die cel ...

Dorien:
Hij stond op en keek of er eten lag, er lag een stuk oud brood en rioolwater in een kapotte beker. 'Skandar! Wat doe jij hier?' riep Dorien achter de tralies. 'Ik ben opgeschreven tot de dood mama, ik zat met een boom te praten en' maar Dorien onderbrak hem 'Och Skandar, wat maken ze wijs, bomen spreken niet en zullen dat nooit doen!' 'Maar mama! Het wasecht waar! De boom vroeg me van alles en..' maar Dorien werd weggehaald door een pastoor. Na een uur geneuried te hebben in de cel kwamen andere slaven Skandar halen. Er stond een kruis klaar voor hem, voor hem stond een tafel met lekkers. 'Lijdt, gij dorpsgek! Uw dood staat u te wachten, hang hem aan het kruis, en laat hem langzaam sterven!' De bisschop zei wat in het Latijns en nam dan een framboos van de tafel. Hij kneep ze plat voor Skandars ogen en zei 'Dit sap staat gelijk aan uw bloed' en lachte gemeen.

Nu zijn we terug in de hemel, bij Ellen. Ellen stond te praten met haar beste vriendin Regina. Ze vertelde haar het slechte nieuws. 'Ik wordt verbannen, van de hemel, Regina' zei ze sip. 'Oh! Hoe komt dat? Hebben ze door dat jij het was die Steff heeft doodgebeten? Of hebben ze nog engelen bloed van onze vorige leraar Nederlands gevonden..en..moet je dan naar de hel?' 'Neen, gekkie ik moet niet naar de hel. Zo stout ben ik niet' antwoordde Ellen. 'Dat is allemaal goed en wel, maar heb je Samson zijn kontje al gezien? Hmmmmmmmm!' 'Daar wil ik wel eens in bijten' zei Ellen spottend. 'Ellen!' riep een goddelijke stem. Hij kwam van een gouden deur. Ellen ging er naar toe, het was Achmed, de heilige Achmed. 'Ja uwe Goddelijkheid' zei Ellen terwijl ze de deur achter zich sloot. 'We weten dat jij de moordenaar bent van de laatste doden..en je kuisigheid tijdens de les godsdienst is ook niet best' zei Achmed minachtend en streelde door zijn krullen. 'Ik vind het ok dat ik naar daar beneden kan. Ik wou deze opleiding niet' antwoordde Ellen.
*'Oke dan' zei Achmed en hij aaide weer door zijn krulletjes, dit keer haalde hij er een staf uit. Hij zwaaide er 2 keer mee en plots zat Ellen, voor de tafel waar de bisschop juist nog een framboos had genomen.

Ellen:
Ellen zag hoe de framboos werd plat genepen en zag daarna het gezicht van Skandar, ze begon meteen te kwijlen!
Skandar werd vast gepakt aan zijn twee handen en werd op een kruis gelegd (het kruis zelf lag nog neer) ze spijkerden zijn handen en benen vast en Ellen rook de geur van zijn bloed. Toen werd het kruis omhoog getrokken en droop het bloed van Skandars lichaam af. Ellen kon haar niet meer houden en vloog omhoog, naar Skandar toe en beet in Skandars mooie nekje. Ze trok de spijkers uit Skandars armen en benen en toen alles los was viel Skandar bijna op de grond, maar ie ontdekte net op tijd hoe hij moest vliegen

Dorien:
'Wat is dat?' riep dorien uit. Ben kwam er bij staan, hij begon volledig te flippen 'HEKSEN! HEKSEN!' riep hij.

To be continued


Reacties:


achiestalker
achiestalker zei op 13 april 2009 - 15:20:
Zaaaaaaaalig