Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » One Direction » Fake... [AF!] » 28

Fake... [AF!]

12 juni 2013 - 20:19

997

17

677



28

Written By Lianne! Enjoy allemaal! XOXO Het Beroemde Klopgeestenduo.

Liam:
'Gemma! Eindelijk, we dachten dat je nooit meer zou komen!' Roep ik opgelucht en ik trek haar naar binnen.
'Ssshht! Jullie zijn dood, weten jullie nog? Of zijn jullie zombies ofzo?' Sist ze en duwt zacht maar ook snel de deur dicht. Ik grinnik, dat grapje maakte Louis een aantal dagen geleden ook. Ik voer haar mee naar de woonkamer en drop haar op een stoel.
'Nou, Gemma. Vertel ons wat je weet,' zeg ik en zelf plof ik op de bank, naast de anderen.
‘Luister en huiver! Het is ingewikkeld en je zult het niet gauw vinden, ja?’ Vraagt ze en kijkt ieder één voor één aan. Iedereen knikt, behalve Niall. Hij springt op, rent naar de kast, trekt een la open en haalt er een schrijfblok met pen uit. Snel komt hij weer terug en ploft naast mij op de bank.
‘Kom maar op, Gemma! We zijn er klaar voor!’ Grinnikt hij en houd de pen in de aanslag.

‘Oké, ik zal jullie dan maar meteen een routebeschrijving geven,’ Begint Gemma.

‘Jullie vriendinnen en Harry zitten in een bunker op een landgoed, 10 kilometer buiten de stad. Edward huurt de grond van een stel, genaamd Alice en Larry…’

Louis grinnikt bij het horen van de naam: Larry. Zayn en ik gebaren geërgerd naar Louis dat hij zijn mond moet houden.

‘…en die weten helemaal niks van deze gebeurtenis. Maar goed, ik zou jullie een routebeschrijving geven. Je rijd de aan de Noordkant de stad uit, het platte land op. Je rijd 5 kilometer door, tot je een bospaadje met een oud, vervallen, ijzeren hek ziet. In de bosjes zit een sleutel waarmee je het hek kan openmaken. Dan rijd je het pad in, vergeet vooral niet het hek weer te sluiten, en rijd dan ongeveer 2 kilometer over het pad. Ga dan naar links een breder pad op en na 2 kilometer parkeer je de auto in de bosjes. Je zal dan de laatste kilometer moeten lopen naar het landhuis. Het huis is makkelijk te vinden door zijn grote formaat. Als je bij de oprit bent ga je naar rechts, naar de weilanden. Daar ga je eerst langs de konijnen en dan komt weer bos. Daar, in het bos, is de bunker verstopt. Neem de politie met je mee zodat die niet verdwalen. Snappie?’

Ze stopt met praten. Niall is druk aan het schrijven, zijn tong steekt zelfs een stukje uit zijn mond. Kort daarna zet hij met een overdreven gebaar een punt op het papier.
‘Klaar!’ Zegt hij trots en laat daarbij zijn volgeschreven papier zien.
'Goed zo Niall! Nu kan er niks keer mis gaan,' zegt ze opgetogen en ze staat op. 'Jongens, stel mij, jullie gevangen vrienden, de fans en de rest van de wereld niet teleur. Er kunnen levens op het spel komen te staan als Edward jullie betrapt...' Iedereen knikt heftig, inclusief ik. 'Mooi, dan zie ik jullie vanavond, wanneer Edward in de boeien geslagen wordt!' Met die woorden verdwijnt ze de gang in en daarna het huis uit. Ik zucht diep, vanavond is de beslissende avond. Vanavond zal er eindelijk een eind komen aan dit verschrikkelijke spel.
'Damn, ik ben gigazenuwachtig!' Zegt Zayn en hij schuift heen en weer op de bank.
'Ik ook, straks gaat er wat mis! Niall, je hebt alles toch wel goed opgeschreven?' Vraagt Louis op een manier waaraan je meteen merkt dat de spanning hem in zijn greep heeft.
'Ja, natuurlijk! Lees maar na,' Zeg Niall, volgens mij zijn alleen wij tweeën kalm. Louis trekt het schrijfblok uit Niall's handen en kijkt het zenuwachtig door. Na een tijdje geeft hij een paniekerig gilletje.
'Niall! Een spelfout!' Roept hij panisch en grijpt de pen. Snel verbetert hij Niall's werk. Ik schud mijn hoofd.
'Lou, het is maar een spelfoutje,' zeg ik, maar Louis antwoord nogsteeds panisch, 'Het is máár een spelfoutje?! Man straks gaat het plan helemaal mis en kunnen we alles wel vergeten en zie ik Eleanor en Harry nooit meer terug en.. en...' Hij barst in tranen uit. Ik sla een arm om Louis heen.
'Hé, alles komt goed! We hebben de politie bij ons, we hebben een duidelijke omschrijving van Gemma en Edward heeft niks door.' Zeg ik sussend. Niall slaat een arm om Louis andere schouder en herhaald wat ik zojuist heb gezegd. Louis veegt zijn tranen weg en zucht diep.
'Ik ben gewoon zo'n angsthaas...' We vallen stil. Dan zegt Zayn,
'Ik ga naar bed, anders ben ik vanavond moe als we het plan korten uitvoeren met de politie.'
'Ik ga mee!' Roept Niall. 'Ik ook!' Roept Louis. Allemaal gaan ze naar boven. Er klinkt geren en gestamp, gevolgd door een kreet van Niall.
'Yes! Gewonnen!' Ik schud mijn hoofd, ze worden ook nooit volwassen. Ik ga op de bank liggen en pak een fleecedeken. Gemma zou een SMS sturen als ze weg ging met Edward, dus daar word ik wel wakker van. Ik leg een kussentje op de bankleuning en plaats mijn hoofd erop. Niet lang daarna val ik in een diepe slaap.

Ik schrik wakker van piepgeluiden. Ik kijk op mijn telefoon en zweet breekt me uit. Het is een bericht van Gemma...

Hey Boys! It's Time... Kom met de politie naar het landgoed en verstop je bij de bunker. Edward en ik gaan 1 uur lang naar de club, dus zorg dat je rond middernacht paraat bent. Xx. Gemma

Ik sta vlug op en ga naar boven. Één voor één maak ik de jongens wakker en samen snellen we naar beneden. We trekken onze camouflageoutfits aan, een advies van Gemma. Dan gaan we het huis uit, de donkere straat op. De achterdeur hebben we van het slot gelaten dat we vannacht weer naar binnen kunnen. Snel, maar stil lopen we naar het politiebureau. Opeens ben ik niet meer zo zeker, is dit eigenlijk wel zo'n goed plan? Gaat dit niet, zoals Louis dacht, ontzettend fout? Ik zucht, trillerig. We gaan dit doen, we mogen Gemma, onze vrienden, de fans en de wereld niet teleurstellen!


Reacties:

1 2 3 4

RivLovee
RivLovee zei op 15 dec 2013 - 16:58:
Nee, willen we niet teleurstellen!!


1D4EVER
1D4EVER zei op 7 aug 2013 - 17:00:
ik weet gewoon bijna zeker dat het fout gaat maar dan komen Carl en zijn dochter ze redden denk ik... nou ja, op naar het volgende hoofdstuk!


Tallietje
Tallietje zei op 13 juni 2013 - 18:25:
OMG, meteen toen ik je melding kreeg ben ik gaan lezen, damn jij kan echt goed schrijven :p
snel weer verder..enne...melding!?

greettzz,,,een trouwe lezer


Karen1D
Karen1D zei op 13 juni 2013 - 17:42:
het is zooo spannend!!! :o
snel verder!!!
xxxxx


HarryStyles
HarryStyles zei op 13 juni 2013 - 17:28:
Don't Screw It Upppppppp