Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Sailor Moon » Spirited away, Terug in de spirited wereld » Hoofdstuk 2, ik ben terug

Spirited away, Terug in de spirited wereld

14 juni 2013 - 9:03

1811

0

290



Hoofdstuk 2, ik ben terug

Chihiro keek nog eens naar de tunnel, nee dit kan niet, ik ben aan het dagdromen. Ze wilde op haar fiets gaan zitten. Maar de wind blies tegen haar fiets aan en Chihiro viel op de grond.

“Nou bedankt.” Zei ze en ze stond op.

‘Zou het echt zo zijn?’ dacht ze bij zich zelf.

Chihiro zette haar fiets terug in de bosjes en keek naar de tunnel. Ze liep door de tunnel heen en kwam in een grote kamer waar overal bankjes stonden, aan het einde van de kamer was een opening, een opening naar een groot groen weiland met in de verte een paar huisjes.

“ben ik…” fluisterde ze. “is dit… kan het zo zijn…”

Om een of andere reden kon ze het niet geloven, ze wilde dit al zo lang, nu is het gebeurt. Het begon Chihiro door te dringen,

“ik ben… ik ben… terug…” zei ze zacht.

Een overweldigende vreugde vulde haar, ze voelde tranen opkomen, maar niet van verdriet.

“ik ga terug!”

Ze kon het niet geloven. Ze had het eindelijk voor elkaar. Ze was terug. Ze was thuis. Het was verbazingwekkend. Alles was precies zoals ze het zich herinnerde.

Ze begon het maken van haar weg in de richting naar het badhuis. Binnen een paar stappen gebeurde iets ongewoons, ze zat tot en met haar enkels in de modder. Chihiro keek achter haar. De grond was nat en modderig.

Chihiro zonk dieper in de modder. Nee, het was niet meer modder. Het was modderig water,

"Het water!" riep ze.

Herinneringen aan wat er was 6 jaar geleden gebeurd kwam terug. Toen ze had geprobeerd om eerder weg te komen, was dit gebied volledig onder water, het blokkeren van de enige manier om de geest poort. Het leek alsof het opnieuw gebeurt.

"Oh nee!" riep ze als het water steeds dieper kwam te staan, gietent uit de mond van de kikker standbeeld aan de kant van het dorp.

Ze begon te rennen. Het water werd steeds dieper. Het was al tot aan haar middel, dan haar borst, daarna haar nek.

"We zijn er bijna! Bijna daar!" hijgde ze.

Maar het lukte maar niet en het water kwam steeds hoger te staan, de grond was onder haar voeten verdwenen.

"Geweldig." Ze mompelde ze en begon te zwemmen.

Het water werd dieper en dieper. Gelukkig ze bijna de andere kant. Nog een paar meter en ze zou weer veilig op het droge zijn.

Plotseling voelde ze iets voorbij haar been zwemmen. Iets ruw en schilferig. Chihiro slikte. “Wat was dat?”

Ze voelde het weer. En deze keer zag ze ook iets. Het was te donker om te zien wat het was, maar het was groot, en wat het ook was, werd cirkelen om haar heen als een haai.

"Alsjeblieft eet mij niet. Alsjeblieft eet mij niet, Alsjeblieft eet mij niet."

Ze bleef maar herhalen deze zin, zoals zwom ze sneller, maar toch voorzichtig.

"Alsjeblieft niet eet me alstublieft niet eet me alstublieft niet eet mij!"

Haar voeten raakte de grond. Ze begon zo snel mogelijk te lopen. Ze klauterde op het land.

"O dank u, dank u, dank u, dank u, dank u!" hijgde ze, knuffelen de grond. Ze keek terug op het water, “DOMME SLAK.” Grijnsde ze.

Ze zag de ogen van de ‘paling’ naar haar kijken. Chihiro liep voorzichtig naar achteren. Het beest sprong uit het water en miste nog net haar been. Chihiro rende naar achteren tot ze zo ver was dat ze zeker wist dat de paling haar niet meer kon pakken. Ze ging zitten en ruste wat uit.

“Dat was dichtbij, ik ben nog geen 5 minuten in de spritwereld en ik was al bijna verdronken en opgegeten.”

Chihiro keek om zich heen, het water kwam steeds hoger dat ze nog wat meer naar achter ging zitten. Op eens werden haar ogen verblind, een helder licht flitste in haar gezicht. Ze hield haar hand voor haar ogen om haar ogen te beschermen en keek naar het water. Het licht kwam van een schip die spirits bracht.
Chihiro herkende dat schip, het was 6 jaar terug ook aangekomen, nog steeds het zelfde. Toen realiseerde Chihiro zich dat ze het schip door haar hand zag.

“O nee, ik ben weer aan het verdwijnen!” riep ze.

Dit was de vorige keer ook gebeurd, Chihiro begon na te denken. Haku had haar gezien en haar een bes gegeven, hij vertelde haar dat ze wat moest eten, want anders zou ze van deze wereld verdwijnen. Het enige probleem was dat ze geen eten had.

Chihiro sprong op en begon rond te kijken. “Ik moet wat eten! Iets, het maakt niet uit wat!”

Haar eerste gedachten was het eten waar haar ouders toen van hadden gegeten. Maar toen haar ouders begonnen te eten, konden ze niet meer stoppen. Ook was het probleem dat Yubaba haar misschien in een varken zou veranderen. Chihiro werd geconfronteerd met een nogal moeilijk dilemma, of ze at wel en kwam terecht in een varkenshok, of ze kwam niet en ze zou verdwijnen. Geen van beide opties klonk aantrekkelijk. Waar was Haku als ze hem nodig had?

Wacht, Haku was de vorige keer de gene geweest die haar wat te eten gaf, ze had gegeten van het eten maar Yubaba had haar niet in een varken getransformeerd. Maar waarom? Misschien was het omdat het voedsel aan haar werd gegeven in plaats van dat ze het zelf pakte en op at?
Dat was dus de enige optie, vragen of een spirit misschien wat eten aan haar wil geven.

Chihiro keek naar zichzelf, ze was nauwelijks zichtbaar. Ze had geen andere keus. Ze liep naar de straat waar het eten stond. De meeste spirits waren schaduwgeesten, logisch want er zijn zo veel schaduwen in de wereld. De meeste van hen keken haar verbaast aan, een mens in hun wereld, dat was raar. Ook negeerde veel spirits haar en fluisterde tegen elkaar,

“een mens, een mens, moet je zien!”

“Wat doet zij hier?”

“Uhwl, ze stinkt!”

“Haal haar hier weg voordat ik mijn eetlus verlies!”

Als Chihiro niet zo’n haast had, zou ze gestopt zijn om er achter te komen waarom mensen zo erg stonken, maar ze had geen tijd, ze vervaagde sneller en sneller. Snel rende ze naar de dicht bijzijnde voedselketen.

“ga weg hier mens! Zeiden de spirits. “je geld is niet goed hier!”

“Alsjeblieft!” Smeekte Chihiro. “Ik moet wat eten, anders verdwijn ik!”

De geest gaf haar een nieuwsgierige blik.

“heb je nog goud?”

“Goud? Eh, nee.”

“Dan heb ik geen eten voor je.”

Chihiro knielde voor de geest. “Alstublieft, laat me niet verdwijnen.”

De geest keek haar aan. “Wegwezen, anders verander ik je nog in een kakkerlak!”

Chihiro kon niet wachten, ze wist dat deze geest haar geen hulp zou geven. Ze liep naar de volgende kraam, maar ze werd er net als al die andere keren weg gestuurd.

“Ga verloren!”

“Wij serveren geen mensen!”

“Dit voedsel is voor geesten, niet voor stinkende mensen!”

Keer op keer werd ze geweigerd. De geesten wilde gewoon niets geven aan een mens. Chihiro storte in tegen een etenskraampje en begon te huilen. Waarom zou niemand haar helpen? Had ze echt 6 jaar gewacht om hier te komen en te sterven voordat ze Haku nog zou zien?

Een lage knorrend geluid veroorzaakte dat ze weer een beetje begon te zoeken. Een schaduw geest keek op haar neer. Hij had eten bij zich. Voor Chihiro weer een rede om opnieuw te gaan bedelen.

“Neem me niet kwalijk meneer Schaduw Geest, maar ik heb een probleem.” Zei ze. De geest hield zijn hoofd opzei, alsof het verzoek door hem heen was gevlogen. “ik ben een mens, en als ik niet wat eet op deze wereld, zal ik verdwijnen. Ik heb geen geld. De schaduwgeest bleef naar haar staren. Hij keek naar zijn eten en pakte een stukje kip en gaf het aan haar.

“dank u wel!” ze boog voor de geest, die haar bleef aanstaren. Chihiro voelde zich ongemakkelijk en boog nog een keer, toen rende ze weg, richting het badhuis. Tijdens het rennen stopte ze het stukje kip in haar mond.

“Alstublieft, transformeer me niet tot een varken.” Zei ze.

Het was heerlijk! Geen wonder dat haar ouders niet konden stoppen met eten toen ze hier kwam. Maar Chihiro was bezig met een ding, dat was om niet te verdwijnen. Ze keek naar haar handen die al langzaam begonnen te verschijnen. Gelukkig ze was niet meer geestachtig. Nu moest ze maar wachten of Yubaba haar in een varken veranderde of niet.

Voorzichtig maakte Chihiro haar weg naar binnen in het badhuis. Het was geweldig om terug te zijn, maar ze voelde zich wat ongemakkelijk op dit moment. Ze keek om zich heen, ze wilde een vertrouwd iemand. Iedereen keek haar aan, en sommige hielden hun neus dicht of negeerde haar. Uiteindelijk volgde ze de andere geesten tot ze aankwam bij de voorman.

“Hallo welkom, geniet!.” De voorman begroette elke klant. :”Hallo, we hebben prachtige baden, geniet van u verblijf.” Welkom, we hebben… Wacht eens, je bent een mens!”

Ze werd eindelijk herkend, maar niet door wie ze was.
Chihiro boog naar hem toe.

“hallo Meneer Voorman.” Zei ze beleeft.

“Wat doe jij hier?” de Voorman keek verbaast. “Het is niet de bedoeling om hier te zijn, ga weg!”

Chihiro keek de Voorman aan. “Herken je me niet?” vroeg ze.

De Voorman keek haar verrast aan. “Herkennen? Waar heb je het over? We hebben jaren geen mensen meer gehad.”

Chihiro glimlachte, het was tijd om te zeggen wie ze wat. “laat me raden, niet 6 jaar geleden? Toch?”

De voorman knikte. “ja, maar hoe wist je dat…” hij stopte met zijn zin. “wacht even, ben jij? Kun jij?”

Chihiro knikte lachend. “ik wist dat dat je geheugen zou opfrissen.”

“SEN!” riep de voorman, hij sprong achter zijn bar vandaan en gaf haar een verpletterende omhelzing. “Sen, het is zo goed om je weer te zien.” Hij schreeuwde het hele badhuis rond, de longen uit zijn lijf, “HEY IEDEREEN, SEN IS TERUG!”

Chihiro voelde zich rood worden van schaamte toen ze hoorde dat de knecht haar naam rond het badhuis schreeuwde.

“Sen is terug, Sen is terug.”

“Nee is het echt zo?”

“Ze is terug! Eindelijk!”

“Hoe gaat het? Hoe is het in de mensen wereld?”

“Pfoe, je stinkt, maar, welkom terug!”

Chihiro glimlachte, “ik moet naar Yubaba, voor een baan. Anders mag ik niet blijven.”
De voorman liet haar los, “tuurlijk, je weet waar het is neem ik aan?”

“Ja dat weet ik nog wel.”

“Succes Sen!”

“Wacht even, hebt u misschien een pen en papier?”

“Ja hoezo?”

“Kan ik dat misschien van u lenen?”

“Ja hoor, alsjeblieft.” De voorman gaf Chihiro een stuk papier en een pen.

‘Ik heet Chihiro’ Schreef ze op het papier en ze stopte het in haar zak.

“Dankjewel.” Zei ze en ze gaf de pen terug aan de voorman.

“Nogmaals succes Sen.” zei de voorman nog eens.

Chihiro liep de trap op, op weg naar Yubaba’s kantoor. Aangekomen bij de deur werd ze begroet door de deurknop.

“Ben je weer terug?” zei de deurknop.

“ja ik kom terug voor een baan,” ze glimlachte.

“Oh”

“Mag ik erin?”

De deurknop zuchtte luid, maar opende toch de deur


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.