Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Catena and The Next Generation [Harry Potter] » 003 Coupe

Catena and The Next Generation [Harry Potter]

15 juni 2013 - 1:18

610

0

267



003 Coupe

Ik zocht een coupe maar bijna alles zat vol. Ik sjouwde met mijn zware koffer door de lange gangen. Eindelijk zag ik een coupe die leeg was. Er lagen wel koffers op de rekken boven de bankjes. Een paar tegenover me en één naast me. Ik tilde mijn koffer op en probeerde die op het rekje te zetten. Ik schrok van een stem en viel achterover. Ik werd opgevangen door twee warme sterke handen. Ik keek recht in de donkere ogen van de jongen die me daarnet al eens heeft gered. Sprakeloos staarde ik naar hem.
"Kijk voortaan uit." fluisterde hij. Ik wist zeker dat ik rood werd en keek dus meteen uit het raam. Ik hoorde gelach in de gang die onze kant op kwam.

De jongen met vlasblond haar kwam binnen lopen. Zijn grijze ogen blonken in het licht. Zijn huid was bleek wat goed paste bij zijn haar. Dejavu. Ik keek naar het meisje dat arrogant naar mij keek en ging zitten. Er volgende twee andere jongens. De jongen met vlasblond haar kwam tegenover me zitten. Hij stak zijn hand uit. Maar voor ik zijn hand kon aanraken sloeg het meisje mijn hand weg.
"Dat is een Wemel, Malfoy!" riep ze terwijl ze een walgende blik naar me toe wierp. Nu snapte ik het. Hij moest wel de zoon zijn van Draco Malfoy. Degene die mijn moeder "Modderbloedje" noemde. De jongens naast het meisje lachten.
"Dat weet ik ook wel, Eveda." antwoordde hij nors en leunde tegen de leuning aan. Ik voelden zijn ogen op mij branden.
Geirriteerd stond ik op en ging naar de wc om me om te kleden.

In de wc was er gelukkig een spiegel. Ik deed mijn shirt uit en keek naar mijn stapeltje. Waar is mijn blouse?
Ik bekeek het stapeltje nog eens in hoop dat het ergens tussen zat maar nee. Mijn das viel achter de wastafeltje. Ik grabbelde naar mijn das maar vond al snel iets anders. Het was een ketting. Het was prachtig en had een kristal in het midden met erom op heen drie uit steekseltjes. Ik deed 'm om. Een schok ging door me heen. Even dacht ik dat mijn ene oog rood was en de andere roodbruin. Binnen nog geen seconde stond er in de spiegel twee meisjes naast me. Allebei minstens 4 jaar ouder dan mij. De ene was lijk bleek en had rode ogen en bruin haar. De andere had een langwerpig tattoo op haar gezicht en roodbruine ogen. Haar donkerrode haar leek te waaien in de wind. Alleen was er hier geen wind.. Ze hadden de zelfde ketting om. Ineens stond ik niet meer in de wc. Ik stond in een donkere ruimte.

"Rose Weasley, je bent vervloekt tot een van de dragers van Catena." zeiden ze tegelijk en leken opgezogen worden door mijn lichaam. Mijn huid tintelde. Mijn lichtbruine haar werd donkerder en mijn huid kreeg een gave kleur dat leek op te lichten. Zelfs mijn ogen veranderde van kleur. Ze kregen een roodachtig tintje. Iemand trok de deur open waardoor ik in reflex snel mijn gewaad over me heen sloeg. De jongen met lichtblond haar grijnsde en had iets wits in zijn hand.

"Iets verloren?" Maar zijn blik bleef hangen bij m'n gezicht. Verbaasd en sprakeloos staarde hij naar me. Ik trok mijn blouse uit zijn handen en klapte de deur voor zijn neus dicht. Ik deed m'n blouse aan. Ik keek nog even in de spiegel. Vervloekt? Ik keek naar mijn gezicht dat veranderd was. Daarna deed ik de deur open. En liep met hangende hoofd naar mijn coupe. Ik trok nog wat aan mijn ketting. Waarom ging ie niet af?!


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.