Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » One Direction » Until Death Do Us Apart » 37: To the Point of Action

Until Death Do Us Apart

15 juni 2013 - 16:31

934

8

411



37: To the Point of Action

We waren sneller in het bos dan ik had verwacht. Alles ging in feite sneller aan me voorbij, alsof iemand mijn leven had lopen doorspoelen en dat eigenlijk nog steeds deed. Ik wist niet hoe het bij Louis zat en ik wist ook niet of dit wel zo’n goed idee was. Wat ik wel wist, was dat ik toch niets meer te verliezen had, behalve mezelf. En zelfs daarvan was een deel al gewond en geschaafd.
Zo stilletjes mogelijk baanden we ons een weg door de uitstekende takken, proberend elkaar niet te verwonden zodra we ze loslieten en ze achteruit zwiepten. Het ging weliswaar goed – we kwamen er heel vanaf. We liepen tot het stuk waar we de vorige keer waren gestopt met het volgen van de voetsporen, het stuk waarvandaan je de couture van een houten huisje kon zien. Of hut.
We wisten het niet.
Ik wendde me tot Louis en we staarden elkaar aan. Onwetend, afwachtend, vastberaden. We moesten iets doen, dichter naar het huisje komen. Binnenvallen.
Misschien.
“Wat is het plan?” fluisterde Louis, terwijl hij zijn ogen op het gebouwtje in de verte had gericht. Ik volgde zijn blik, keek aandachtig naar de omtrek en het vage lichtje dat ervoor bleek te brandden. Als het al een lichtje was, misschien was het ook wel een weerkaatsing van late zonnestralen die zich nog net door de takken heen wurgden.
“We moeten dichterbij zien te komen,” besloot ik uiteindelijk te zeggen, hoewel we allebei al van mening waren dat het noodzaak was. Anders konden we nooit uitvogelen of ze zich daar inderdaad bevonden. En dan wist ik ook niet precies wie ‘’ze’’ inhielden.
Louis zuchtte, een frons sierde zijn voorhoofd. Hij dacht na, probeerde de situatie in te schatten, maar kwam waarschijnlijk net zo ver als ik. En dat had niet veel nut.
“Ik denk dat we het beste via die kant kunnen gaan,” zei hij, terwijl hij met zijn vinger een boog illustreerde, die zich afboog naar rechts.
“Dan komen we namelijk aan de achterkant uit.” Ik knikte, had niet veel op die theorie toe te voegen. Als ze daar al zaten en als er al Panthers bij aanwezig waren, merkten ze ons vroeg of laat toch wel op. Of we nou in ons eigen hutje bleven niksen of dat we richting dat van hen gingen, gevaarlijk was het hoe dan ook. Daarbij – het was nu of nooit.
We keken elkaar nog één keer aan, een doorslaggevende blik die ervoor zorgde dat Louis voorop ging. Waar hij die plotselinge moed vandaan haalde wist ik niet, misschien was het omdat hij zich niet nutteloos wilde voelen, misschien was het ook wel vanwege Liam.
Het maakte niet uit.
Elke tak die kraakte zodra ik hem aan de kant duwde was er één teveel en elke voetstap die we achterlieten insgelijks. Het was gevaarlijk, verhulde onze aanwezigheid en zorgde voor het besef. De takken, de voetstappen, ze zorgden ervoor dat ik me meer en meer begon te realiseren waar we nou daadwerkelijk mee bezig waren. Angstig werd ik er niet van, blij evenmin. Als ik op het moment al gevoelens had, was het alertheid. Oplettendheid. Alarmbellen. Waren dat gevoelens? Ik wist het niet, wilde er ook niet over nadenken terwijl ik Louis dichter en dichter naar het huisje volgde. We maakten weliswaar een boog, waardoor we er niet rechtsreeks naar toe liepen, maar met elke stap kwamen we dichterbij. Een stap dichter bij de waarheid, een stap dichter naar gevaar. Een stap dichter naar onze dood, of wat dat zou kunnen worden.
Het was een houten huisje. Deze had wel wat weg van de onze, alleen was het ding vele malen kleiner. Smaller, lager en zonder vijver. Geen chemicaliën, geen veranda. Gewoon een huisje.
We waren er ongeveer twintig meter van verwijderd toen Louis stilhield en op zijn hurken achter een stuk struikgewas ging zitten. Ik kroop ernaast, legde mijn handen tegen de bladeren aan en duwde deze opzij, zodat ik naar het huisje kon kijken. De achterkant was begroeid met een vreemd soort groen mos, wat stilhield tussen plant en schimmel. Alsof het ding hier al jaren stond te vergaan, niemand die ernaar omkeek. Ook nu kon ik er niet uit opmaken of het aanwezigen bevatte, maar we konden beter het zekere voor het onzekere nemen. Want waar moesten ze anders heengebracht zijn in zo’n korte tijd? Ik staarde nog wat beter en zweeg. Seconden kropen voorbij, werden minuten. Ik wist niet hoe lang we daar al zo zaten, maar het voelde als een eeuwigheid. Tijd was relatief en op dit moment kon het zowel onze grootste vriend als vijand zijn. Spelend met haar eigen marionetten.
“Denk je dat ze daar zijn?” vroeg Louis zo zacht dat als er iemand naast ons had gestaan, deze het niet gehoord zou kunnen hebben. Ik haalde mijn schouders op, weigerend mijn blik los te scheuren van het vervallen gebouwtje. De jongen naast me zuchtte, liet zijn blik de omgeving om ons heen scannen. Eigenlijk was het ook maar vreemd. We zaten hier, vlakbij iets wat misschien wel de gijzelplek ofwel begraafplaats van onze vrienden kon zijn, en toch werden we niet aangevallen. Niet één keer. Helemaal niets.
Ik haalde diep adem en nam de zuurstof dankbaar in me op. Wie weet was dit de laatste keer en stilletjes hoopte ik dat Zayn het me zou vergeven als ik het niet zou halen. Als wij het niet zouden halen. Als het ons niet lukte de anderen te bevrijden. Ik blikte opzij naar Louis, een slappe glimlach vormde zich om mijn lippen.
“Samen,” fluisterde ik naar hem, waarop hij lichtjes knikte.
“Samen.”


Reacties:

1 2

Faylinn
Faylinn zei op 3 juli 2013 - 22:53:
Oke..ikke ...ga evnr..heeeeel snel verder want dit is heel goed hihih.


Bodine
Bodine zei op 18 juni 2013 - 12:00:
HHHAHAHAAHA CARLIJN XD

MAAR DE DAGEN WORDEN WEKEN EN DE WEKEN WORDEN JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAREN. DIT GEVECHT KAN IK NIET WINNEN, WANT JIJ ZIT VEEL TE DIEP VAN BINNEN. WAAROM NOU JIJ? WAAROM NOU JIJ? WAAROM WOU JIJ MIJ NIETS MEER GEVEN? WAAROM BEN JIJ NOU NIET GEBLEVEN? WAAROM BEN JIJ VERTROKKEN ZONDER REEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEDEN?
Oké een beetje Marco Borsato op z'n tijd is altijd leuk.

Eigenlijk was het ook maar vreemd. We zaten hier, vlakbij iets wat misschien wel de gijzelplek ofwel begraafplaats van onze vrienden kon zijn, en toch werden we niet aangevallen. Niet één keer. Helemaal niets.
Eh. Nee? Ik bedoel, de gemiddelde bende gaat zich niet druk maken over een stel buitenspelende kleutertjes. Als je gaat belletje trekken, doen ze gewoon alsof er niemand thuis is, dan komen ze je niet met een geweer tegemoet. En als jullie binnenvallen en die mannen zijn daadwerkelijk daar, dan jagen ze daar wel een kogel door je kop. Zo moeilijk is dat niet. Whatevz.

Nee maar ik denk niet dat de Panthers binnen zijn, want dan zou jij het niet zo neerzetten. Dus het zal Marc wel zijn die plotseling toch wel een goede is of zo en idunno we'll see.


1Diloveniall
1Diloveniall zei op 16 juni 2013 - 21:00:
Blijkt het straks allemaal gewoon een computerspelletje te zijn (:

Nee. Uhm. Even denken. Ik denk dat er een grote vechtpartij komt, en dat Harry ook naar het ziekenhuis moet. En Louis dood gaat. Niet omdat ik dat wil, maar dat is spannend. Maar dan is Zarry nog bij elkaar.
Liam en Niall vluchten dan denk ik ofzo.
I DON'T KNOWWW!

Maar ik heb het stukje eerder gelezen dan verwacht (:


Chayenne
Chayenne zei op 16 juni 2013 - 9:03:
Oeee ik ben echt benieuwd! Ga maar snel verder<3


tamarastyles
tamarastyles zei op 16 juni 2013 - 8:08:
Ik heb het gevoel dat het einde niet meer zo ver weg is