Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Tokio Hotel » Spring Nicht [3-Shot] » Één.

Spring Nicht [3-Shot]

27 juni 2013 - 17:20

833

6

414



Één.

Het was koud op straat. Niet van die ijzige kou die je in de winter voelde, waarbij je het liefst de hele dag binnen bleef en voor de houtkachel ging zitten, maar toch. De gure wind van die avond was wel degelijk aanwezig en alle mensen die zich op dat moment buitenshuis bevonden, voelden dat dan ook. Dit bracht sjaals en dikke winterjassen met zich mee, samen met de wens om veilig thuis te zitten. Meestal.
Voor hem niet.
Hij stond daar, hoog boven de daken. Hoogtevrees had hij niet en dat was maar goed ook, want hij wist dat dat misschien het enige geweest zou zijn dat hem had kunnen stoppen. Misschien. Maar misschien ook niet. De wind speelde met zijn haren, liet kippenvel ontstaan over zijn gehele lichaam. Het maakte hem niets uit, hij negeerde het. Het enige waar hij nu nog oog voor had, op dat moment, waren de lichten. Felle, gekleurde lichten die de stad sierden. Hij was speciaal hiernaar toe gereisd, om deze te zien. Het zou het laatste doel in zijn leven zijn, die toch al bestond uit verdriet en teleurstelling. Maar vanavond niet, vanavond zou de eerste en laatste keer zijn dat hij zijn doel daadwerkelijk zou bereiken. Vanavond was het zijn moment om te schitteren, daar, hoog boven de daken. Hij keek naar de mensen. Hij keek naar de voorbijkomende auto's. Alles leek klein, ver weg en onbereikbaar. Het was niet erg, voor hem niet, omdat hij het liefst alleen wilde zijn met zijn moment. Langzaam zag hij de stad tot leven komen. De gekleurde lichten van de vele, hoge gebouwen die de stad Berlijn sierden sprongen één voor één aan en wierpen een prachtige schittering over de straten. Hij vond ze mooi, heel mooi en tegelijkertijd haatte hij ze. Verachtte hij ze. Niet alleen de lichten, maar ook de gebouwen. De mensen. Vooral de mensen. Het waren zij die zijn leven tot een grote teleurstelling hadden gemaakt. Het waren zij die ervoor hadden gezorgd dat hij durfde te dromen. Diezelfde dromen, diezelfde hoop, had ervoor gezorgd dat alles aan duigen viel. Dromen over liefde, succes, geld, een baan. Een gezin. Alles was aan duigen gevallen door diezelfde mensen. Door hem.
Hij deed een stap dichter naar de rand zodra zijn gedachten versprongen naar die bepaalde persoon. Een stap dichter naar het einde. Hij wist, ook al zou het straks allemaal over zijn, hij nu niet kon ontkomen aan die gedachten. Die gedachten, die over die ene jongen gingen.
Zijn enige liefde ooit.
Hij snapte niets van liefde. Daar kwam hij achter na de eerste paar dagen, nadat hij hem had ontmoet. Hij geloofde nooit zo in liefde op het eerste gezicht, behalve bij die éne jongen. Diezelfde jongen was mede een reden dat hij hierboven stond. Hun liefde. Onbeantwoord en toch zo werkelijk. Hij was bij hem thuis geweest, heel erg vaak. In zijn appartement, zijn keuken en zijn slaapkamer. Hij was blijven eten, logeren. Het was te mooi om waar te zijn. En dat was ook precies het probleem, dat het te mooi was. Want als iets mooi is, heel mooi, is het verlies des te erger. Veel en veel erger, dacht hij bij zichzelf. Zijn dromen waren aan duigen gevallen, uit elkaar gespat, tot er helemaal niets meer van over bleef. Zelfs de jongen niet.

''Wie als eerste boven is!'' Zodra hij het had geroepen, begon de jongen te rennen. Zijn dreadlocks wiegden ritmisch mee op de wind, terwijl hij de heuvel beklom. Algauw werd hij gevolgd door zijn vriend, was het niet op een langzamer tempo dan Tom.
Na enkele minuten was deze dan ook al boven, waarna hij zich hijgend omdraaide en keek hoe zijn vriend de laatste meters klauterend aflegde. Zodra ook hij boven was, lieten ze zich in het koude gras vallen, genietend van de zonnestralen die hun gezichten streelden.
"Dat was niet eerlijk," klaagde de verliezer uiteindelijk tegen Tom. Deze begon te grijnzen, waarna hij omhoog kwam en zichzelf op zijn elleboog overeind hield. Zijn bruine ogen vonden het andere paar en een schittering leek zich tussen de jongens te voltrekken, alsof je de chemie kon zien.
"Ik had toch gewonnen," betoogde Tom, waarna hij zich naar voren boog en zijn vriend een kus gaf.
"Wedden van niet." Een tikje op Tom's neus volgde, blosjes ontstonden op diens wangen.
"Nou en. Ik hou wel van je, hoor," fluisterde hij, waarna ze verzonken in een eeuwig durende kus.


De lichten begonnen naar hem te schreeuwen. Eerst zachtjes, maar later steeds harder en harder. Zijn blik gleed naar beneden, naar de mensen. Hij wist waarom ze daar stonden, op een kluitje, in de gure wind. Ze stonden daar voor hem. Steeds meer kwamen kijken, wilden weten wat er aan de hand was. Hij voelde de neiging ze de vinger te geven, maar hij deed het niet. Hij gaf niet toe aan zijn zwaktes, negeerde zijn innerlijke demonen. Hij zou wachten tot de jongen er was. Ook al duurde het de hele nacht, hij zou wachten.


Reacties:

1 2

xDevilBitch
xDevilBitch zei op 29 juli 2013 - 22:43:
Ah, dit is echt heel erg mooi! Mooie omschrijvingen en je personage komt echt heel goed over. Ik ben benieuwd wie de ander is. Georg of hebben we hier toch TC?
Nou ja, ik kan meteen verder, dus dat zal ik zo wel weten. ^^


xNadezhda zei op 23 juli 2013 - 15:06:
Je vond deze zelf beter dan Rette Mich, niet? Ik was nieuwsgierig, dus ik ging lezen. (: En ik vind hem ook beter dan RM. Je personage komt beter over.

Ik heb alle drie stukken al gelezen, maar ik zal alsnog opschrijven wat ik dacht toen ik het voor het eerst las:
1) Dit stukje is heel pakkend:
Hij stond daar, hoog boven de daken. Hoogtevrees had hij niet en dat was maar goed ook, want hij wist dat dat misschien het enige geweest zou zijn dat hem had kunnen stoppen. Misschien. Maar misschien ook niet.

2) Daarom is het jammer dat je in die alinea zo weinig enters hebt gedaan, want daarmee maak je je zinnen op een bepaalde manier 'sterker'. Later doe je het wel, bij "Zijn enige liefde ooit". Die zin staat daar in zijn eentje op een regel en dat hakt erin bij de lezer. Ik zou in de tweede alinea nog een paar enters gooien, want de zinnen zijn heel mooi, maar als de alinea te lang duurt, wordt het een soort moes. En dat is zonde!
3) "Tom's" is Engelse spelling, in het Nederlands is er geen apostrof nodig.
4) Waarom "hij"? Waarom vertel je ons niet meteen over wie het gaat? Waarom "de jongen"? Het is mysterieus op deze manier, maar het gaat ook sneller vervelen. Waarom zou ik me interesseren voor deze hij als ik niet weet wie hij is?
5) Desondanks interesseert het me wel, omdat het onderwerp an sich pakkend is - waarom wil hij springen? Wáárom? Dat is een vraag die je zelfs niet goed kan beantwoorden als je er zelf eens over na hebt gedacht en het is een vraag die ons allemaal wel eens bezighoudt, denk ik, als je op het nieuws iets hoort over een zelfmoord bijvoorbeeld. Waarom denkt deze persoon dat er geen uitweg meer is?
6) Je hebt een heel menselijk onderwerp genomen en er mooie zinnen bij geschreven. Ik vind het laatste stukje ook weer heel pakkend, dat hij blijft wachten. Dat geeft net een extra dimensie aan zijn zelfmoordwens.

Lange reactie op het eerste hoofdstuk, ik ga nu naar het volgende, eens kijken hoeveel ik daar kan neerpennen.
Je hebt deze keer niet om commentaar gevraagd, maar je krijgt het toch. Mijn excuses als je daar niet op zit te wachten!


BAM
BAM zei op 18 juli 2013 - 7:27:
O.o. Ik vraag me maar 1 ding af: is het Tom die gaat springen?!!

Ik ga maar gauw verder lezen


HaiiroNoNeko
HaiiroNoNeko zei op 30 juni 2013 - 17:08:
Mooi geschreven! De emoties zijn echt mooi verwoord en alles kan ik zo voor mijn ogen zien.

Ik wil graag een melding voor de volgende delen :]

~Shiro


HermoineG
HermoineG zei op 28 juni 2013 - 16:18:
Ik heb eigenlijk niets met Tokio Hotel (sorry), maar dat hoeft ook niet echt voor deze 3-shot.
Hij is echt prachtig geschreven!
Ik kan er niets anders van maken, hij is gewoon weer voorbeeldig
Bij je volgende twee wil ik ook graag een melding <3

x