Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Tokio Hotel » The Stepbrothers » 01. Sunburn

The Stepbrothers

16 juli 2013 - 0:13

1103

2

374



01. Sunburn

Muse - Sunburn

Zonnenstralen strelen mijn gezicht door de bladeren van de bomen heen. Het gras onder mijn benen kietelt aan mijn huid. Het gelach van een aantal jongere kinderen verderop is maar zacht te horen, de wind staat de goede kant op. Het enige wat echt dichtbij klinkt is het geklik van een telefoon. Mijn beste vriendin die op haar telefoon sms’jes aan het sturen is.
“Krista, leg die telefoon nou eens weg of zeg gewoon dat hij hier heen moet komen,” zeg ik grijnzend. Meteen krijg ik een por in mijn zij. Een zachte piep komt uit mijn mond. Niet veel later kom ik overeind en kijk ik naar Krista die met een knalrood gezicht haar mobiel weg stopt in haar tas. Ze is veel te voorspelbaar.
Langzaam aan sta ik op van de handdoek waar ik half op lag en rek me even uit. Daarna kijk ik naar Krista. “Zullen we het water in gaan?” vraag ik met een grote glimlach op mijn gezicht. Krista knikt, komt ook overeind en trapt haar slippers uit. Samen lopen we naar het meertje, dat nog geen tien meter verderop ligt, toe. Een rilling gaat door mij heen als ik het frisse water voel, maar het maakt me niet veel uit. Ik heb alleen maar zin om lekker in het water te drijven en even nergens aan te denken.
Het is net zomer geworden en ik ben alweer klaar met mijn derde jaar op het hoger onderwijs. Zoals vele andere studenten heb ik kwa opleiding een verkeerde keuze gemaakt voor het jaar na het middelbaar onderwijs. Na twee maanden had ik het alweer gezien op die opleiding en ben ik de rest van dat jaar gaan werken. Het jaar daarna kwam ik op mijn huidige studie terecht. Op die opleiding voelde ik mij meteen helemaal thuis. Natuurlijk waren er wel de nodige vervelende mensen, maar wat is de wereld zonder ze? Het zou geen interessant jaar geweest zijn als zij niet op de opleiding zouden hebben gezeten.
Het eerste jaar verliep alleen niet zoals ik het zou hebben verwacht. Er waren een hoop omstandigheden waardoor ik mij niet op mijn studie heb kunnen richten en daarom heb ik dat eerste jaar nog een keertje over moeten doen. Ook moest ik naar een psycholoog en heb ik veel gesprekken binnenschools gehad over hoe het verder kan en hoe het verder moet. De tweede keer had ik het jaar in één keer helemaal gehaald.
Mijn tweede leerjaar op die studie verliep ook niet altijd zonder problemen, maar het ging allemaal wel goed kwa punten. Ik haalde dat leerjaar ook mijn propedeuse en mijn tweede leerjaar. Toen kwam ik in het derde jaar terecht en leerde ik eigenlijk Krista kennen. Al vanaf de eerste schooldag waren we onafscheidelijk. Het eerste wat opviel aan haar was dat ze, net zoals ik, niet bang was om zich te uiten wat betreft haar kledingstijl. Ze had, zoals veel mensen dat zeggen, schijt aan de rest. Ze had daarbij ook nog eens een heel erg sterke persoonlijkheid en dat heeft ze aan het begin van het jaar ook bijna elke dag laten merken. Was het niet tegen medestudenten, dan was het wel tegen de docenten.
In het korte jaartje dat ik Krista nu ken, heb ik haar goed leren kennen. We weten bijna alles van elkaar. Het enige dat ze niet weet is dat ik in het tweede jaar van mijn studie een aanvaring heb gehad met een jongen van een andere opleiding. Ik had hem een keertje aangesproken in de mediatheek omdat ik niet bij een bepaald boek kon, ik ben maar 1,65 lang. Hij was wat langer en kon zo bij het boek dat ik nodig had. Sinds die dag begon hij mij steeds te volgen in het schoolgebouw, alsof hij nooit lessen had. Op de een of andere manier was hij erachter gekomen welke opleiding ik deed en in welke klas ik zat. Toen werd het helemaal creepy.
Elke dag was hij op dezelfde tijd klaar als ik. Elke dag begon hij ook op dezelfde tijd als ik. Hij moest altijd dezelfde bus hebben als ik en woonde op mysterieuze wijze ook ineens in dezelfde stad als ik. Als ik aan het werk was, kwam hij altijd minstens twee keer langs mijn kassa om iets knulligs als een appel of een flesje drinken te kopen. Hij stalkte mij.
Na een paar maanden was ik het helemaal zat en had ik een aangifte gedaan tegen hem. Hij kreeg een contactverbod en moest ten alle tijden minstens vijftig meter van mij vandaan zijn. Vanaf die tijd begon het alleen nog maar erger te worden. Hij stond soms wel een paar uur voor mijn huis te bivakeren als ik aan mijn schoolwerk bezig was. Ook stond hij altijd bij de bushalte te wachten op mij, altijd per ongeluk natuurlijk. En op een bewuste dag was hij de damestoilet ingeglipt en wachtte hij mij op totdat ik van het toilet af kwam.
Een tik tegen mijn schouder laat mij opkijken in de ogen van Krista. Ze heeft een wenkbrauw vragend opgetrokken en doet haar mond open. “Het is niets,” onderbreek ik haar meteen, “ik moest gewoon even ergens aan denken. Hoe koud het water zal zijn als ik jou erin duw.” Een brede grijns verschijnt op mijn gezicht en ik zet me al steviger klaar om naar voren te schieten, maar Krista is mij voor en heeft mij al gauw in het water getrokken.
Krista heeft een aantal jaar op judo gezeten, daarna begon ze het saai te vinden had ze mij verteld. Alhoewel ze vrij iel is wat betreft haar bouw is ze echt heel erg sterk. Ze weet het weinige gewicht dat ze heeft te gebruiken. Haar lengte werkt ook wel mee. Ze is een kleine zeven centimeter groter dan dat ik ben. Ze noemt mij soms dan ook wel haar kleine zusje. En elke keer als ze dat zegt dan verandert mijn hoofd of in een tomaat of in een kreeft, ik kan niet kiezen.
“Het water is zo lekker verkoelend,” hoor ik Krista zeggen. Aan haar toon kan ik horen dat ze glimlacht. Ik drijf naar haar toe op mijn buik en draai me op mijn rug als ik langs haar lig. “Jup. Het is fijn om eindelijk weer eens buiten te zijn zo,” zeg ik zachtjes en ook glimlachend. Krista grinnikt even en begint dan rondjes om mij heen te zwemmen. Door haar zwemmen wakkert ze een draaiende stroom aan en begin ik langzaam rondjes te draaien terwijl ik nog op mijn rug lig. Ik sluit mijn ogen weer en geniet glimlachend weer van de zonnestralen die op mijn gezicht vallen.


Reacties:


24081993
24081993 zei op 16 juli 2013 - 17:23:
love it <3


shania13
shania13 zei op 1 juli 2013 - 15:31:
Stalkers zijn CREEPY !!!
leuk verhaal trouwens
xx