Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Losing memorie » 7

Losing memorie

3 juli 2013 - 23:03

899

4

233



7

‘Wil iemand me nu eindelijk eens vertellen wat we hier moeten doen?’ Hoorden ze een verveelde stem die vanuit de kamer kwam.
‘Zoeken wat die twee gestolen hebben. Als je niet zo idioot geweest was om Romy te laten lopen hadden we haar kunnen ondervragen.’
‘Ik heb het nu al vaak moeten horen dat die hoer is ontsnapt en ik kan je blijven zeggen dat die vervloekte leden van de orde uit het niets verschenen en bovendien waren ze zwaar in de meerderheid.’
Sirius haf Remus haastig een elleboogstoot in de maag toen die een gesmoorde lach uitte maar kon zelf maar amper een grijns onderdrukken.
‘En bovendien, Romy is weg maar we hebben nog steeds Reese. Geef me een uurtje met hem en hij zegt ons alles wat we willen.’
‘Jij? Reese staat er op bekend een harde noot te zijn om te kraken en als we jou laten doen is hij dood nog voor hij ook maar iets kan zeggen. Nee, er zijn anderen die zich over hem zullen ontfermen. En wil je nu eens helpen met zoeken in plaats van daar gewoon wat te staan zeuren?’ Vroeg de andere stem duidelijk geïrriteerd.
Verder werd er niets gezegd maar de twee hoorden wel hoe een van de mannen hun richting uitkwam, gespannen keken de twee toe hoe de klink langzaam omdraaide , ze wisten zich nog net tegen een muur te dringen zodat de deur nog enige dekking bood terwijl de dooddoener het licht aanknipte en verder de badkamer binnen liep.
Zonder dat hij de twee kon opmerken tikte Remus zijn staf tegen de man zijn hoofd en kon de verlamde man maar net opvangen voor het geluid van een vallend lichaam hen zou verraden.
Voorzichtig slopen ze terug de kamer in, de man zijn handlanger keek net onder het bed en had totaal geen idee wat er achter hem gebeurde.
Sirius gebaarde naar de deur, niet dat Remus veel aanmoediging nodig had om deze kans aan te grijpen en opende de deur voorzichtig open.
‘Hebben jullie al ….?’
De drie mannen die in het kleine gangetje stonden leken even verbaast te zijn als het tweetal zelf toen ze plots oog in oog stonden.
‘Eeuh, dit is het toilet niet.’ Mompelde Sirius toen drie paar toverstaffen hen weer naar binnen dwongen.
‘Kijk eens aan, we zijn hier blijkbaar niet als eerste.’ Zei een van hen. ‘Heef ons die tas maar en nemen jullie maar even laats op het bed.’
‘Een erg vriendelijk aanbod maar als je het niet erg vind dan sta ik liever.’ Antwoorde Remus zo dapper mogelijk maar voelde de moed nu echt in zijn schoenen zinken.
Ondertussen had een van de mannen de verlamde man in de badkamer weer bij gebracht en die kwam duidelijk aangeschoten de kamer binnen, nu pas zag Remus dat het de kerel was die hij die middag nog een trap tegen het hoofd verkocht had, en duidelijk een harde trap want er ging nog steeds een verband rond zijn hoofd.
‘Jij.’ Riep die toen hij Remus in het oog kreeg. ‘Wie denk je wel dat je bent om me zo een trap te verkopen?’
Remus wist even niet wat hij hoorde, de man die een onschuldig meisje gebruikte als boksbal denkt dat hij reden had om te klagen over een trap, hij wist zich gelukkig rustig te houden.
‘Kan ik er aan doen dat je een hoofd hebt als een voetbal? De verleiding was gewoon te groot.’
Ondanks de spanning proestte Sirius het uit en de man liep nu echt rood aan.
‘Nog praatjes ook. Neem hen hun staf af en bind ze vast.’
Hier hadden de twee natuurlijk geen zin in, Remus zijn hersenen begonnen op volle toeren te draaien en uiteindelijk herinnerde hij zich iets wat Tops hem die middag verteld had.
Is de overmacht te groot, zorg dan voor afleiding.
En toen viel zijn oog op de televisie die achter de mannen aan de muur ging.
Zonder aarzelen richtte hij een spreuk en het ding spatte uiteen en drie van de mannen moesten wegduiken voor ze dreigde geraakt te worden.
Remus en Sirius aarzelden niet en liepen meteen de trappenhal in, de mannen hadden ondertussen de achtervolging ingezet en spreuken vlogen hen dan ook rond de oren.
Ze slaagden er toch in buiten te komen maar daar liepen ze meteen weer in de armen van weer twee nieuwe dooddoeners.
‘Verdorie? Zitten Tops en Wolkenveld soms knalpoker te spelen?’ Riep Sirius gefrustreerd terwijl hij een van de mannen uitschakelde.
‘Denk ik niet.’ Antwoorde Remus toen zijn aandacht getrokken werd door het geluid van een ander gevecht.
Toen ze er op af liepen vonden ze Tops die in haar eentje vocht tegen drie dooddoeners.
‘Daar zijn jullie.’ Riep ze duidelijk opgelucht toen de twee haar te hulp kwamen.
‘Hebben jullie iets bijzonder gevonden?’
‘Enkel een tas met spullen, maar er moet toch iets zijn. Waarom komen ze anders in zulke grote getallen naar hier?’
‘Daar kunnen we later een antwoord op zoeken, ik denk dat Wolkenveld onze hulp nodig heeft.’ Riep Sirius terwijl die naar de achtertuin liep en de gebruinde man vond die met nog eens twee mannen aan het duelleren was.
Met de hulp van de drie anderen was het niet moeilijk om ook hen uit te schakelen.
‘Het word me hier wat te druk. Wat denken jullie, weg hier?’ Mompelde Sirius met een grijns op het gezicht.
Niemand sprak dit tegen en tegelijk verdwenen ze naar veiligere plekken.


Reacties:


Lily
Lily zei op 12 juni 2016 - 15:03:
Ik ben ook benieuwd waarom de Dooddoeners in zulke grote getalen komen; wisten ze dat er al mensen zouden zijn? Wat is er zo belangrijk rond Romy en Reese dat er zoveel mankracht aan besteed moet worden?


RivLovee
RivLovee zei op 16 dec 2013 - 18:10:
SNEL VERDER LEZEN VERA!!!!


Rebella
Rebella zei op 4 juli 2013 - 16:43:
Ja zeg!
Niet middden in een spannend stuk stoppen
Het vet spannend weetje...
snel verder?
please?
x


HermoineG
HermoineG zei op 4 juli 2013 - 14:21:
oeeh!
Wat een spanning en sensatie XD
Nee, het was echt een heel leuk hoofdstuk.
Jammer dat de dooddoeners in de meerderheid waren, maar de orde heeft het toch maar weer mooi opgelost, dankzij Tops #1 tip.
Haha, ik kijk uit naar het volgende hoofdstuk.

x