Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Naamloos... » hoofdstuk 9

Naamloos...

13 mei 2009 - 15:17

1037

2

345



hoofdstuk 9

-vanaf hier doe ik net alsof Tops altijd al in Huffelpuf heeft gezeten-

Helaas was Geschiedenis van de Toverkunst ontzettend saai. Het werd gegeven door een geest - hij zag er in ieder geval net zo halfdoorzichtig uit als Foppe. De geest heette professor Kist en scheen niet het niet eens te merken toen Tops, May, Sam en de rest van de klas binnenkwamen. Professor Kist begon te praten en wilde dat de klas aantekeningen maakte, maar toen Tops net drie regels vol had geschreven begon ze voor zich uit te staren en drong geen enkel woord dat professor Kist zei nog tot haar door. Pas na een minuutje of drie besefte Tops dat ze niets aan het doen was, en toen ze rondkeek zag ze dat niemand nog aantekeningen maakte. Tops pakte de Sluipsteen uit haar zak en keek ernaar.
‘Aan wie denk je?’ fluisterde Sam’s stem in haar oor. Tops haalde haar schouders op. Sam knikte en ging door met poppetjes tekenen in de hoek van zijn perkament. Tops keek weer naar haar steen en dacht aan Pluis. Op de Sluipsteen lichtte één rood stipje op en Tops draaide de steen om.
Naam: Pluis
Plaats: Bed van Nymphadora Tops, Slaapzaal van Eerstejaars Meisjes uit Huffelpuf, Zweinstein
Stemming: Slaperig
Bezig met: Slapen
Tops glimlachte. Opeens was het heel stil. Tops keek op en zag professor Kist die opstond uit zijn stoel en weer door ging met vertellen; ‘En in 377 voor Christus werd Jan de Jagende geboren die…’ Tops stopte met luisteren en streek met haar hand door haar haar. Vreemd genoeg wist ze niet meer wat voor kleur dat was, dus besloot ze het voor de zekerheid maar blauw te maken. Tops kneep haar ogen dicht en dacht aan zichzelf met blauw haar. Haar haar verander van kleur en een rood lichtje op de steen gloeide op. Alhoewel ze dat niet verwacht had was het toch best logisch. Ze had natuurlijk aan zichzelf gedacht… Tops draaide de steen om in haar hand en keek naar de gouden letter op de achterkant.
Naam: Nymphadora Tops
Plaats: Lokaal Geschiedenis van Toverkunst, vijfde verdieping, Zweinstein
Stemming: Verveeld, Blij, Wachtend
Bezig met: Naar Sluipsteen kijken
Even dacht Tops dat de steen een fout had gemaakt, maar toen besefte ze dat ze weldegelijk wachtte; op het eind van de les. Ze zuchtte en krabbelde een poppetje op de hoek van haar perkamentje. Sam tikte haar aan en vroeg geluidloos of ze boter kaas en eieren met hem wilde spelen. Tops knikte en tot het eind van de les zeiden ze niets meer.
‘Wat hebben we nu voor les?’ vroeg Tops toen de bel eindelijk ging.
‘Gedaanteverwisseling,’ antwoordde May, die bij hen kwam staan.
‘O! Dan heb ik een uur vrij.’
‘Hè? Hoezo?’
‘Heb ik dat nog niet gezegd dan? Anderling vertelde het. Ik hoef het niet te volgen omdat ik Transformagiër ben.’
Sam deed zijn mond open om iets te zeggen, maar bedacht zich en draaide zich om om zijn tas in te pakken. Samen liepen ze de gang op, maar halverwege liep Tops een trap op, naar de leerlingenkamer van Huffelpuf. Ze ging zitten in haar favoriete stoel bij de open haard. Op haar na zat er nog iemand in de leerlingenkamer. Een jongen, ongeveer net zo oud als Tops, zat in de stoel naast haar, met een boek op zijn schoot.
‘Hoi!’ zei Tops en de jongen keek op.
‘Hallo.’
‘Wat ben je aan het doen?’
‘Lezen.’
‘O. Leuk boek?’ De jongen liet haar de kaft zien. Het was hetzelfde boek als dat wat ze in de trein had gelezen, over Toverdranken.
‘Heb je al Toverdranken gehad?’
‘Nee. Dat hebben we vanmiddag.’
‘Weet je wie het geeft?’
‘Geen idee.’
‘Hij heet Sneep en hij is heel stom. Hij trekt mensen uit Zwadderich voor.’
‘O. Ik had juist zo’n zin in Toverdranken. Maar goed - waarom ben jij hier eigenlijk?’
‘Om dezelfde reden als jij denk ik,’ zei de jongen, maar dat leek Tops nogal onwaarschijnlijk.
‘Heb je een vrij uur dan?’
‘Nee, het is lunchpauze.’
‘Ehm - nee. Dat is pas over twee uur.’
De jongen sprong op, gooide zijn boek in zijn tas en holde weg. ‘Ik heb les! Ik had er allang moeten zijn! Tot ziens!’ riep hij over zijn schouder terwijl hij lenig door het portretgat sprong.
Tops keek de jongen verbaasd na. Ze zuchtte en keek verveeld om zich heen. Tops had er even genoeg van om rustig en braaf te doen. Ze pakte haar Sluipsteen stevig beet en klom achter de jongen aan door het portretgat. Zachtjes liep ze de gang uit en streek met haar hand langs een schilderij. Eigenlijk had ze dit vannacht moeten doen, dacht Tops, dan zou het veel spannender zijn, en dat was precies waar ze van hield. Tops dacht aan zichzelf en zag een stipje opgloeien op de Sluipsteen. Een dikke grijsblauwe streep rond het stipje vertelde haar dat ze in een gang stond - een doodgewone, niet geheime gang. Tops liep de gang, nog steeds heel zacht omdat ze liever niet gezien wilde worden, al wist ze dat ze hier mocht zijn. Tops keek nog eens naar de Sluipsteen en zag een blauw stipje de hoek om lopen. Snel propte ze de steen in haar zak en deed ze net alsof ze niets bijzonders deed. Een man met vettig zwart haar dat als gordijntjes voor zijn kromme neus hing kwam de hoek om lopen - al was lopen niet helemaal het juiste woord voor iemand die zo veel op een reusachtige vleermuis leek.
‘En wat doe jij hier?’
‘Niets meneer,’ zei Tops kalm. De man gromde wat en liep langs haar. Tops rilde. Ze hoopte dat ze die man nooit meer hoefde te zien en liep teug naar de leerlingenkamer. Een minuut of vijf later ging de bel en liep Tops naar beneden, naar het lokaal van Toverdranken. Het lokaal was helemaal beneden en de sfeer werd steeds somberder naarmate ze dieper ging. Sam en May stonden al bij Toverdranken. Tot Tops’ ongenoegen kwam de man - Tops deed haar best om niet ‘reusachtige vleermuis’ te denken - die ze net had gezien eraan. Hij smeet de deur open en zei: ‘Stilte!’, maar dat was niet meer nodig. Zwijgend liep de klas naar binnen. Tops, May, Sam en de jongen die eerder naast Tops in de leerlingenkamer ha gezeten zaten aan één tafel.
‘Pak je weegschaal en je ketel maar…’ zei de vleermuisman, die dus Sneep heette, en Tops had de hoop dat het een leuke les zou worden al opgegeven.


Reacties:


Rosie16
Rosie16 zei op 19 juli 2010 - 13:52:
Vleermuisman x'D
Ps, ik dacht dat terwijl Tops op school zat dat Lupos en James en Sirius (en dus ook Sneep) ook nog op school zaten (Niet in hetzelfde jaar maar ik dacht dat ze nog niet oud genoeg waren om les te kunnen geven..


Eef95
Eef95 zei op 19 april 2009 - 18:06:
vleermuisman zo goed gevonden. Is duidelijk Sneep.

snel verder