Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Twilight » Half vampier » Hoofdstuk 6

Half vampier

10 juli 2013 - 14:20

812

1

226



Hoofdstuk 6

Beste mensen, Ik heb de naam van de hoofdpersoon veranderd omdat ik sinds kort een meisje met dezelfde naam ken (en aan dat meisje heb ik een enorme hekel) I'm sorry. Ik heb het veranderd in Lena.

Lena’s POV (dagboek) 3 Weken voor de verjaardag van Lena

Lief dagboek,

Maandag gebeurde er iets vreemds, toen ik die ochtend wakker werd en ik in de spiegel keek leek het alsof er iets was met mijn ogen. Ze leken iets lichter te zijn geworden, normaal had ik altijd bruinachtige ogen maar Maandag leken ze meer oranje te zijn. Vince had het ook al opgemerkt, hij maakt zich wel erg zorgen om mij, geen flauw idee waarom… Per dag werd het steeds een beetje erger, het begon met oranje maar werd later steeds verder rood, gelukkig hebben wij hier een soort verkleed/feestwinkel en daar verkopen ze van die gave gekleurde lenzen voor je ogen, Hellen gebruikt ze ook, zij is namelijk helemaal gek van panters en er zijn ook lenzen met een panterpatroontje. Ik besloot maar bruine lenzen te gaan gebruiken omdat ik mensen aan het afschrikken was.

Laatst liep ik namelijk over straat (voordat ik die lenzen ging gebruiken), en ik kwam een klein meisje tegen van ongeveer een jaar of zes. Ze leek haar moeder kwijt te zijn dus ik vroeg haar wat er was. Het meisje schrok zich rot en rende keihard weg. Dus daarna leek het mij slim om lenzen in te gaan doen.
Vandaag was het zo erg dat mijn ogen helemaal rood waren. Het ziet er wel gaaf uit maar het schrikt een beetje mensen af, ik heb besloten om maar elke dag lenzen in te gaan doen. Nou dit was zo’n beetje mijn week.
Groetjes Lena

Vince POV 3 weken voor de verjaardag van Lena

Maandag:

‘Hoi Lena, fijn weekend gehad?’ ‘Ja hoor, Vince.’ Lena leek een beetje afstandelijk, in gedachten verzonken. ‘What’s up?’ Ze antwoordde niet. Toen ze mij aankeek viel het mij op dat haar ogen begonnen te veranderen, het was maar een heel klein beetje maar ik heb natuurlijk vampierzintuigen duh! Toen ik Lena er naar vroeg had ze het zelf wel opgemerkt (wat redelijk raar was want normaal gesproken valt het mensen niet zo op). Ze zei alweer dat ze er geen zorgen over maakte.

Dinsdag:

Haar ogen leken steeds weer een beetje meer oranje te worden.

Woensdag:

Haar ogen waren vandaag zo fel oranje dat mensen naar haar gingen staren. Ze kreeg vooral negatieve reacties: ‘Wat heeft zij met haar ogen gedaan? Afschuwelijk.’ Of ‘Ze probeert op te vallen hè? OMFG ik haat haar. waarom trekt ze zo veel aandacht?’ enz. Ook dachten er veel dat het lenzen waren, alleen zaten er geen randjes. Een aantal mensen vonden het wel gaaf.

Donderdag:

Vandaag kwam ze op school met lenzen in. Het viel weer veel mensen op en er waren weer veel negatieve reacties.

Vrijdag:

Nothing special happened.

Hellen’s POV. 2 weken voor de verjaardag van Lena.

‘OMG Lena, ik kan echt niet wachten op je feestje!!!!!’ Ik rende naar Lena toe. ‘Welk feestje?’vroeg ze. ‘Jouw feestje natuurlijk!!! Je bent al bijna jarig hoor! Je regelt toch wel een feestje?’ ’Nee,’antwoordde ze. ‘Ik wil niet in het middelpunt staan. Ik haat dat echt.’ Wow Lena is zo anders dan dat ik ben! ‘Lena, we gaan dan toch nog wel shoppen? Ik wil namelijk wel een cadeautje voor je kopen!’ Samen liepen we naar buiten toe. ‘Ja is goed, zie ik je dan morgen?’ vroeg ze mij.‘Oké! Tot morgen!’ Toen Lena weg liep kwam de zon achter de wolken vandaan, ze leek wel te glinsteren.

Lena’s POV. 2 weken voor de verjaardag van Lena.

Vince en ik waren ondertussen goede vrienden geworden tot ergernis van anderen in de school. Vince had besloten om in de vakantie van volgende week, mij mee te nemen. Mijn pleegbroers waren er erg op tegen en waren redelijk vijandig tegen Vince als hij langskwam, allemaal wegens die stomme Jaiden. Maar Vince was aardig tegenover mijn pleegouders en omdat zij door het vele aantal kinderen niet op vakantie konden vonden ze het wel een goed idee als ik meeging. Ik had er erg zin in.

Vince POV. 2 weken voor de verjaardag van Lena.

De week begon goed, totdat Lena in de zon kwam. Het was al bijna een uur na schooltijd maar ik hing nog een beetje rond bij mijn auto. Deze wijk van New York is een beetje een buitenwijkje. Er hangt altijd veel smog maar toevallig scheen de zon net op Lena nadat ze wegliep van Hellen. Toen ze in de zon kwam glinsterde haar huid, niet zo erg als bij een echte vampier maar het glinsterde! Lena had nu al zo veel vampierverschijnselen maar nog steeds een hartslag. Misschien zou ik haar maar moeten meenemen naar andere vampieren, misschien weten zij wat er aan de hand is. Ik stapte uit de auto en liep naar haar toe: ‘Hey Lena, ik ga volgende week op vakantie en we zijn in korte tijd erg goed bevriend geworden.’ Lena keek mij een beetje argwanend aan. ‘Het leek mij wel leuk als je meeging op vakantie met mij, heb je daar tijd en zin in?’


Reacties:


lilovelou
lilovelou zei op 11 juli 2013 - 0:35:
You can go girl, it's save i think